Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Badskumt hjälper oss i badrumsskåpet

https://www.klimatsmart.se/images/news/badskumt180x269.jpg

Badskumt: gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg är en bok som hjälper oss konsumenter att hitta rätt bland alla olika produkter i badrumsskåpet. Boken är skriven av journalisten och dokumentärförfattarinnan Katarina Johansson. Vad är egentligen bra för oss och för vår miljö är frågan som vi ställer oss? - Idag används ca 7000 ingredienser i kosmetika, det finns farliga ämnen i kosmetika som kan påverka vårt hormonsystem, kropp och miljö. - Företagen ansvarar inte för de farliga kemikalierna som släpps ut i luften utan det gör vi själva, genom att informera oss om få information om farliga kemikalier och försöka undvika dom. - Även om du använder dina produkter i flera år betyder det inte att du är immun mot kemikalierna som finns i den produkten, de kan drabba dig på olika sätt år framöver genom att du exempelvis kan få eksem, hud som flagnar, kliar och mycket annat. - Ibland är inte en kemikalie farlig i sig utan det är blandningen av andra ämnen eller kemikalier som gör den farlig. Kontentan blir att vi som konsumenter måste bättra på våra kunskaper om ämnet för att i framtiden kunna undvika dessa farliga ämnen. Jag tyckte verkligen att detta är en läsvärd bok som gav mig en aha-upplevelse. Det är så mycket som vi inte vet och när företagen själva inte tar ansvar måste vi som konsumenter göra det. För det vi köper säljer även företaget så det går hand i hand. Men jag tyckte om denna bok även om den var skrämmande att läsa från början. Skrivet av Irena Aracic på bloggen En lagom dos grönt.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Badskumt hjälper oss i badrumsskåpet

2012-01-31
Badskumt: gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg är en bok som hjälper oss konsumenter att hitta rätt bland alla olika produkter i badrumsskåpet. Boken är skriven av journalisten och dokumentärförfattarinnan Katarina Johansson. Vad är egentligen bra för oss och för vår miljö är frågan som vi ställer oss?

- Idag används ca 7000 ingredienser i kosmetika, det finns farliga ämnen i kosmetika som kan påverka vårt hormonsystem, kropp och miljö.
- Företagen ansvarar inte för de farliga kemikalierna som släpps ut i luften utan det gör vi själva, genom att informera oss om få information om farliga kemikalier och försöka undvika dom.
- Även om du använder dina produkter i flera år betyder det inte att du är immun mot kemikalierna som finns i den produkten, de kan drabba dig på olika sätt år framöver genom att du exempelvis kan få eksem, hud som flagnar, kliar och mycket annat.
- Ibland är inte en kemikalie farlig i sig utan det är blandningen av andra ämnen eller kemikalier som gör den farlig.

Kontentan blir att vi som konsumenter måste bättra på våra kunskaper om ämnet för att i framtiden kunna undvika dessa farliga ämnen. Jag tyckte verkligen att detta är en läsvärd bok som gav mig en aha-upplevelse. Det är så mycket som vi inte vet och när företagen själva inte tar ansvar måste vi som konsumenter göra det. För det vi köper säljer även företaget så det går hand i hand. Men jag tyckte om denna bok även om den var skrämmande att läsa från början.

Skrivet av Irena Aracic på bloggen En lagom dos grönt.

Pris: 183 hos www.adlibris.com/se

Senaste nyheter