Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ayma lanserar effektiv duschvärmeväxlare

https://www.klimatsmart.se/images/news/ayma180x57.jpg

Tillsammans med Svensk Ekomiljö lanserar nu Ayma AB duschvärmeväxlaren WWRx, som tar vara på spillvärmen i duschvattnet och utnyttjar det varmvatten som annars går rakt ut i avloppet till ingen nytta. På detta sätt minskar CO2-utsläppen och användaren sparar pengar och energi utan att göra avkall på sin duschkomfort. Att återvinna värmen ur avloppsvattnet med WWRx är extremt kostnadseffektivt och det har länge efterfrågats en produkt som klarar av detta. Det behövs ingen extern energikälla för att driva värmeväxlingen, utan endast varmt avloppsvatten används. När man duschar är vattnet uppemot 40 grader varmt, men i stället för att spillvattnet försvinner direkt ut i golvbrunnen så leds det först in i duschvärmeväxlaren WWRx,som då förvärmer det inkommande kallvattnet. Beroende på årstid så håller det ingående kallvattnet normalt sett en temperatur på 5-8 grader men genom att använda WWRx så höjer man den temperaturen till mellan 28,5-33 grader då vattnet når blandaren. Det förvärmda kallvattnet blandas sedan med varmvattnet i duschblandaren till lagom temperatur. När kallvattnet når blandaren med en temperatur som är varmare än vanligt känner blandaren själv av att den inte behöver släppa på lika mycket varmvatten som tidigare. På så sätt sparar användaren pengar och samtidigt väldigt mycket energi då man inte använder sin normala energikälla på samma sätt som tidigare. - Möjligheten att återvinna spillvärmen i duschvattnet har länge efterfrågats inte bara i Sverige utan i hela världen. Vi är extremt stolta över att nu kunna erbjuda en så pass kostnadseffektiv lösning och vi är helt övertygade om att WWRx kommer att ha en enorm genomslagskraft bland alla som idag betalar för sin egen vattenförbrukning., säger Johan Haskovec, Svensk Ekomiljö AB:s försäljningschef. Testad av SP: Testerna på SP har visat att effekten på WWRx ligger på 15-17 Kw vilket gör att användaren halverar den energiförbrukning som tidigare krävts för uppvärmningen av varmvattnet. Med detta så sänks då kostnaden för uppvärmningen samtidigt som CO2-utsläppen minskar. Tillgänglighet: Produkten finns nu tillgänglig hos AYMA AB:s återförsäljare samt Svensk Ekomiljö AB.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ayma lanserar effektiv duschvärmeväxlare

2010-11-10
Tillsammans med Svensk Ekomiljö lanserar nu Ayma AB duschvärmeväxlaren WWRx, som tar vara på spillvärmen i duschvattnet och utnyttjar det varmvatten som annars går rakt ut i avloppet till ingen nytta.

På detta sätt minskar CO2-utsläppen och användaren sparar pengar och energi utan att göra avkall på sin duschkomfort. Att återvinna värmen ur avloppsvattnet med WWRx är extremt kostnadseffektivt och det har länge efterfrågats en produkt som klarar av detta.

Det behövs ingen extern energikälla för att driva värmeväxlingen, utan endast varmt avloppsvatten används. När man duschar är vattnet uppemot 40 grader varmt, men i stället för att spillvattnet försvinner direkt ut i golvbrunnen så leds det först in i duschvärmeväxlaren WWRx,som då förvärmer det inkommande kallvattnet.

Beroende på årstid så håller det ingående kallvattnet normalt sett en temperatur på 5-8 grader men genom att använda WWRx så höjer man den temperaturen till mellan 28,5-33 grader då vattnet når blandaren.

Det förvärmda kallvattnet blandas sedan med varmvattnet i duschblandaren till lagom temperatur. När kallvattnet når blandaren med en temperatur som är varmare än vanligt känner blandaren själv av att den inte behöver släppa på lika mycket varmvatten som tidigare. På så sätt sparar användaren pengar och samtidigt väldigt mycket energi då man inte använder sin normala energikälla på samma sätt som tidigare.

- Möjligheten att återvinna spillvärmen i duschvattnet har länge efterfrågats inte bara i Sverige utan i hela världen. Vi är extremt stolta över att nu kunna erbjuda en så pass kostnadseffektiv lösning och vi är helt övertygade om att WWRx kommer att ha en enorm genomslagskraft bland alla som idag betalar för sin egen vattenförbrukning., säger Johan Haskovec, Svensk Ekomiljö AB:s försäljningschef.

Testad av SP:
Testerna på SP har visat att effekten på WWRx ligger på 15-17 Kw vilket gör att användaren halverar den energiförbrukning som tidigare krävts för uppvärmningen av varmvattnet. Med detta så sänks då kostnaden för uppvärmningen samtidigt som CO2-utsläppen minskar.

Tillgänglighet:
Produkten finns nu tillgänglig hos AYMA AB:s återförsäljare samt Svensk Ekomiljö AB.

Bilder och mer produktinformation:
Finns tillgängligt på hemsidorna www.aymaab.com samt www.duschvarmevaxlare.se.

För mer information, vänligen kontakta:
Yavuz Akcay, Ayma AB, 08-40307170, info@aymaab.com
Johan Haskovec, Svensk Ekomiljö AB, 0704-915695, johan@svenskekomiljo.se

Senaste nyheter