Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Avtal om byggnation av vindkraft i Malå

https://www.klimatsmart.se/images/news/nordiskvindkraft250x58a.jpg

NV Nordisk Vindkraft AB, HgCapital och Vestas tillkännagav idag försäljningen och byggnationen av Ytterberg vindkraftsanläggning i Malå kommun i Västerbottens län, Sverige. Projektet, som är på 44MV, har utvecklats av Nordisk Vindkraft, som även kommer att uppföra anläggningen omfattande tjugotvå Vestas V90 2MW vindkraftsverk. Investeringen finansieras med kapital ifrån HgCapitals fonder samt en sjuttonårig projektfinansiering via Commerzbank. Ytterberg är det andra projektet på den svenska marknaden som uppförs i samarbete mellan NV Nordisk Vindkraft AB, HgCapital, Vestas och Commerzbank. Under 2007 utvecklade och byggdes det 95MW stora Havsnäs-projektet i Jämtland, vilket utsågs till ”årets affär” av Ernst & Young / Euromoney och Infrastructure Journal. Med Ytterberg-projektet blir HgCapital den största sponsorn av landbaserade vindkraftsanläggningar under uppbyggnad eller i drift i Sverige. Byggnationen har redan påbörjats och anläggningen förväntas vara i full drift i början av 2012 och beräknas producera el motsvarande årsförbrukningen till ca 25 000 svenska hushåll. Området på toppen av Nådagubbliden, söder om Ytterberg, valdes ut som lämpligt för parken tack vare områdets goda vindförhållanden, tillgång till nätanslutning och få motstående intressen. - Vi är mycket nöjda med dagens överenskommelse om försäljning av Ytterberg vindpark, ytterligare ett framgångsrikt projekt genomfört av Nordisk Vindkraft och dessutom på 44MW, ett betydande projekt på den svenska vindkraftsmarknaden. Detta visar på en fortsatt aptit i den finansiella sektorn att investera i vindenergi, vilket är ett livskraftigt och framgångsrikt energipolitiskt val för Sverige. Vi glädjer oss över att vi fått förtroendet att bygga parken och ser fram emot att ännu en gång arbeta med HgCapital och Vestas, säger Arne Lorenzen, VD för Nordisk Vindkraft.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Avtal om byggnation av vindkraft i Malå

2010-08-11
NV Nordisk Vindkraft AB, HgCapital och Vestas tillkännagav idag försäljningen och byggnationen av Ytterberg vindkraftsanläggning i Malå kommun i Västerbottens län, Sverige. Projektet, som är på 44MV, har utvecklats av Nordisk Vindkraft, som även kommer att uppföra anläggningen omfattande tjugotvå Vestas V90 2MW vindkraftsverk. Investeringen finansieras med kapital ifrån HgCapitals fonder samt en sjuttonårig projektfinansiering via Commerzbank.

Ytterberg är det andra projektet på den svenska marknaden som uppförs i samarbete mellan NV Nordisk Vindkraft AB, HgCapital, Vestas och Commerzbank. Under 2007 utvecklade och byggdes det 95MW stora Havsnäs-projektet i Jämtland, vilket utsågs till ”årets affär” av Ernst & Young / Euromoney och Infrastructure Journal. Med Ytterberg-projektet blir HgCapital den största sponsorn av landbaserade vindkraftsanläggningar under uppbyggnad eller i drift i Sverige.

Byggnationen har redan påbörjats och anläggningen förväntas vara i full drift i början av 2012 och beräknas producera el motsvarande årsförbrukningen till ca 25 000 svenska hushåll. Området på toppen av Nådagubbliden, söder om Ytterberg, valdes ut som lämpligt för parken tack vare områdets goda vindförhållanden, tillgång till nätanslutning och få motstående intressen.

- Vi är mycket nöjda med dagens överenskommelse om försäljning av Ytterberg vindpark, ytterligare ett framgångsrikt projekt genomfört av Nordisk Vindkraft och dessutom på 44MW, ett betydande projekt på den svenska vindkraftsmarknaden. Detta visar på en fortsatt aptit i den finansiella sektorn att investera i vindenergi, vilket är ett livskraftigt och framgångsrikt energipolitiskt val för Sverige. Vi glädjer oss över att vi fått förtroendet att bygga parken och ser fram emot att ännu en gång arbeta med HgCapital och Vestas, säger Arne Lorenzen, VD för Nordisk Vindkraft.

Senaste nyheter