Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Avstamp Solenergi Gävle 1 april

https://www.klimatsmart.se/images/news/movexum206x120.jpg

På skärtorsdagen sker det första mötet för ett nytt samarbetskluster för företag inom solenergilösningar i Teknikparken i Gävle. Klustret är ett initiativ av Solarwave AB och syftar till att förverkliga företagens och regionens mål med att skapa ny ersättningsindustri i Gävleborg och möta den ökande marknaden inom förnyelsebar energi genom att samla små och medelstora företag i en gemensam marknadsplats. Avstampet förväntas ge en bra helhetsbild hur ett antal företag och institutioner tänker sig detta samverkanskluster. Arrangörernas förhoppningar är att dagen kommer skapa insikt om de olika aktörernas planer och idéer, belysa och skapa förståelse för utmaningar men även diskutera vad som krävs för att lyckas "Målsättningen är att få olika företag tillsammans att arbeta i ett kluster högt upp i värdekedjan nära applikationsindustrin och kunna erbjuda konkurrenskraftiga solenergilösningar på en expanderande världsmarknad" säger Bengt Skörelid på Solarwave AB. Utmaningen ligger enligt Bengt Skörelid i att komma över den svårighet de flesta små och medelstora företag har vilket är att vara alldeles för små och isolerade med begränsade finansiella resurser för att kunna komma ut på en expansiv världsmarknad med sina produkter och lösningar. Målet är att samverkansklustret tillsammans ska utveckla, marknadsföra och sälja solenergilösningar över hela världen, med ett unikt mervärde i form av kostnadseffektiva lösningar. Kontakt: Bengt Skörelid Solarwave AB, 070-267 03 02, Bengt.skorelid@solarwave.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Avstamp Solenergi Gävle 1 april

2010-03-31
På skärtorsdagen sker det första mötet för ett nytt samarbetskluster för företag inom solenergilösningar i Teknikparken i Gävle. Klustret är ett initiativ av Solarwave AB och syftar till att förverkliga företagens och regionens mål med att skapa ny ersättningsindustri i Gävleborg och möta den ökande marknaden inom förnyelsebar energi genom att samla små och medelstora företag i en gemensam marknadsplats. Avstampet förväntas ge en bra helhetsbild hur ett antal företag och institutioner tänker sig detta samverkanskluster.

Arrangörernas förhoppningar är att dagen kommer skapa insikt om de olika aktörernas planer och idéer, belysa och skapa förståelse för utmaningar men även diskutera vad som krävs för att lyckas

"Målsättningen är att få olika företag tillsammans att arbeta i ett kluster högt upp i värdekedjan nära applikationsindustrin och kunna erbjuda konkurrenskraftiga solenergilösningar på en expanderande världsmarknad" säger Bengt Skörelid på Solarwave AB.

Utmaningen ligger enligt Bengt Skörelid i att komma över den svårighet de flesta små och medelstora företag har vilket är att vara alldeles för små och isolerade med begränsade finansiella resurser för att kunna komma ut på en expansiv världsmarknad med sina produkter och lösningar.

Målet är att samverkansklustret tillsammans ska utveckla, marknadsföra och sälja solenergilösningar över hela världen, med ett unikt mervärde i form av kostnadseffektiva lösningar.

Kontakt:
Bengt Skörelid Solarwave AB, 070-267 03 02, Bengt.skorelid@solarwave.se
Källa: Movexum

Senaste nyheter