Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Avisera presenterar AirTape™ på apotek & egenvård

https://www.klimatsmart.se/images/news/airtape250x138.jpg

AirTape™ har en tjocklek på endast 19 my mot för dagens standardtejper på 28 my. Mindre koldioxidutsläpp och råvarukonsumtion vid produktion, lägre transportkostnader och framför allt mer tejp på rullen är några av fördelarna med denna nyutvecklade packtejp. Avisera har sedan länge valt att erbjuda förpackningslösningar som uppfyller högt ställda krav på kvalitet och miljö. Företaget är FSC®-certifierat samt kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001. I linje med sitt miljöarbete kan nu Avisera erbjuda den nya gröna lösningen AirTape™. AirTape™ har en tjocklek på endast 19 my. Jämfört med dagens standardtejper på 28 my krävs betydligt mindre material för att tillverka en meter AirTape™. Det leder till minskad råvarukonsumtion vid tillverkning samtidigt som koldioxidutsläppen per meter tejp reduceras med cirka 30%. AirTape™ är 100% återvinningsbar och fri från lösningsmedel. – Avisera är marknadsledare inom packtejp med tryck och ska vara den självklara samarbetspartnern för företag som sätter kvalitet och miljö i fokus. AirTape™ har tydliga miljömässiga fördelar som vi inte sett hos någon tejp på marknaden tidigare. Att det är en stark produkt även kvalitetsmässigt gör att vi verkligen tror på denna nya generationens packtejp, säger Mariella Zalbo Lundgren, marknadschef på Avisera. Med 90 meter AirTape™ på en rulle av samma vikt och storlek som en standardrulle, istället för bara 66 meter, blir såväl transport- som lagerkostnader lägre. Mer tejp på rullen förenklar det dagliga arbetet genom färre byten i tejphållaren. Tejpen är mjuk och tystavrullad med ett bekvämt dragmotstånd och går att få i både hand- och maskinrullar. AirTape™ omfattas av Aviseras längd- och kvalitetsgaranti. Det är en högkvalitativ packtejp med ett optimalt häftämne som ger ett starkt grepp på kartonger. Den reducerade tjockleken och starka vidhäftningsförmågan gör tillsammans att den tunna tejpen smälter samman med kartongen och blir ”ett” med underlaget. AirTape™ är säker och svår att avlägsna från kartongen. Aviseras packtejp trycks från undersidan vilket gör att trycket inte slits under resans gång. Avisera presenterar AirTape™ i monter E:64 på Apotek & Egenvård 2013, Kistamässan 3-4 september.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Avisera presenterar AirTape™ på apotek & egenvård

2013-09-03
AirTape™ har en tjocklek på endast 19 my mot för dagens standardtejper på 28 my. Mindre koldioxidutsläpp och råvarukonsumtion vid produktion, lägre transportkostnader och framför allt mer tejp på rullen är några av fördelarna med denna nyutvecklade packtejp.

Avisera har sedan länge valt att erbjuda förpackningslösningar som uppfyller högt ställda krav på kvalitet och miljö. Företaget är FSC®-certifierat samt kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001. I linje med sitt miljöarbete kan nu Avisera erbjuda den nya gröna lösningen AirTape™.

AirTape™ har en tjocklek på endast 19 my. Jämfört med dagens standardtejper på 28 my krävs betydligt mindre material för att tillverka en meter AirTape™. Det leder till minskad råvarukonsumtion vid tillverkning samtidigt som koldioxidutsläppen per meter tejp reduceras med cirka 30%. AirTape™ är 100% återvinningsbar och fri från lösningsmedel.

– Avisera är marknadsledare inom packtejp med tryck och ska vara den självklara samarbetspartnern för företag som sätter kvalitet och miljö i fokus. AirTape™ har tydliga miljömässiga fördelar som vi inte sett hos någon tejp på marknaden tidigare. Att det är en stark produkt även kvalitetsmässigt gör att vi verkligen tror på denna nya generationens packtejp, säger Mariella Zalbo Lundgren, marknadschef på Avisera.

Med 90 meter AirTape™ på en rulle av samma vikt och storlek som en standardrulle, istället för bara 66 meter, blir såväl transport- som lagerkostnader lägre. Mer tejp på rullen förenklar det dagliga arbetet genom färre byten i tejphållaren. Tejpen är mjuk och tystavrullad med ett bekvämt dragmotstånd och går att få i både hand- och maskinrullar.

AirTape™ omfattas av Aviseras längd- och kvalitetsgaranti. Det är en högkvalitativ packtejp med ett optimalt häftämne som ger ett starkt grepp på kartonger. Den reducerade tjockleken och starka vidhäftningsförmågan gör tillsammans att den tunna tejpen smälter samman med kartongen och blir ”ett” med underlaget. AirTape™ är säker och svår att avlägsna från kartongen. Aviseras packtejp trycks från undersidan vilket gör att trycket inte slits under resans gång.

Avisera presenterar AirTape™ i monter E:64 på Apotek & Egenvård 2013, Kistamässan 3-4 september.
Källa: Avisera

Senaste nyheter