Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Återvunnet hos Bro Glasbruk

https://www.klimatsmart.se/images/news/broglasbruk200x247.jpg

Bro Glasbruk startade sin verksamhet hösten 2005, för att förena god svensk design med höga miljöambitioner. Glasbruket är idag förmodligen världens mest miljövänliga glasbruk. Hyttan finns på Ragn-Sells Sätra gård, ett par kilometer utanför Bro där den röda ladan har blivit en ny mötesplats för alla som är intresserade av hantverk och design. Vid tillverkning av nya glasföremål används återvunnet glas och biogas som bränsle till ugnen. Glaset som används i hyttan kommer från gamla bildskärmar och restprodukter från tillverkning av härdat fönsterglas och miljövänlig kristall. Bildskärmsglaset som återanvänds kommer från elektronikåtervinningen och har sitt ursprung i skrotade datorskärmar och TV-apparater. Fönsterglaset som Bro Glasbruk tar hand om är det glas som annars skulle kasserats p.g.a. att härdningen inte gått som den skulle. Miljökristall är återvunnen blyfri kristall men utan bly och arsenik. Vi erbjuder även möjlighet till att koppla av med en fika i vår häliga "lada" med hyttan vid din sida, och en del av vår glasproduktion runt väggarna. Eller varför inte i hammocken med utsikt över ängarna, där du kan se hjortar, tranor och annat djurliv. Vi erbjuder ekologisk och närproducerad laktos- och glutenfri mat och dryck i kombination med möjligheten att prova på glasblåsning tillsammans med våra duktiga glasblåsare. Varmt välkommen att besöka oss antingen på Sätra Gård 19793 i Bro eller på webben: broglasbruk.se!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Återvunnet hos Bro Glasbruk

2010-01-14
Bro Glasbruk startade sin verksamhet hösten 2005, för att förena god svensk design med höga miljöambitioner. Glasbruket är idag förmodligen världens mest miljövänliga glasbruk. Hyttan finns på Ragn-Sells Sätra gård, ett par kilometer utanför Bro där den röda ladan har blivit en ny mötesplats för alla som är intresserade av hantverk och design.

Vid tillverkning av nya glasföremål används återvunnet glas och biogas som bränsle till ugnen. Glaset som används i hyttan kommer från gamla bildskärmar och restprodukter från tillverkning av härdat fönsterglas och miljövänlig kristall.

Bildskärmsglaset som återanvänds kommer från elektronikåtervinningen och har sitt ursprung i skrotade datorskärmar och TV-apparater. Fönsterglaset som Bro Glasbruk tar hand om är det glas som annars skulle kasserats p.g.a. att härdningen inte gått som den skulle. Miljökristall är återvunnen blyfri kristall men utan bly och arsenik.

Vi erbjuder även möjlighet till att koppla av med en fika i vår häliga "lada" med hyttan vid din sida, och en del av vår glasproduktion runt väggarna. Eller varför inte i hammocken med utsikt över ängarna, där du kan se hjortar, tranor och annat djurliv. Vi erbjuder ekologisk och närproducerad laktos- och glutenfri mat och dryck i kombination med möjligheten att prova på glasblåsning tillsammans med våra duktiga glasblåsare.

Varmt välkommen att besöka oss antingen på Sätra Gård 19793 i Bro eller på webben: broglasbruk.se!
Källa: Bro Glasbruk

Senaste nyheter