Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Återvinningsstation tas bort i Alingsås

https://www.klimatsmart.se/images/news/fti202x100pa.gif

I slutet av april förlorar hushållen i Alingsås möjligheten att lämna sina källsorterade förpackningar vid en av Förpacknings- och Tidningsinsamlingens (FTI) återvinningsstationer. Tisdagen den 30 april tas återvinningsstationen bort vid Kristallgatan. Detta på grund av att kommunen återtagit marken för byggnation. FTI hänvisar istället alla som vill fortsätta att källsortera sina förpackningar av papper, plast, metall och glas samt tidningar till återvinningsstationen vid Hemköp på Sveagatan. En återvinningsstation ger de närboende möjlighet att lämna sina källsorterade förpackningar av papper, plast, metall samt tidningar och glas. I ett större perspektiv bidrar återvinningen och tillverkningen av nya förpackningar, nya produkter, nytt glas och nya tidningar till att vi inte slösar på jordens ändliga resurser i onödan. – Vi hoppas att hushållen hittar de alternativa återvinningsstationerna vid Hemköp på Sveagatan och att man där fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar till återvinning, säger Magnus Örnborg, regionchef vid Förpacknings- och Tidningsinsamlingen. Stationen är till för förpackningar och tidningar från privatpersoner och hushåll. Grovsopor och annat hushållsavfall lämnas i grovsoprum eller på kommunens återvinningscentral där man även kan lämna källsorterade förpackningar. För mer information, kontakta: Magnus Örnborg, Regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, 08-566 144 74, magnus.ornborg@ftiab.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Återvinningsstation tas bort i Alingsås

2013-04-22
I slutet av april förlorar hushållen i Alingsås möjligheten att lämna sina källsorterade förpackningar vid en av Förpacknings- och Tidningsinsamlingens (FTI) återvinningsstationer.

Tisdagen den 30 april tas återvinningsstationen bort vid Kristallgatan. Detta på grund av att kommunen återtagit marken för byggnation.

FTI hänvisar istället alla som vill fortsätta att källsortera sina förpackningar av papper, plast, metall och glas samt tidningar till återvinningsstationen vid Hemköp på Sveagatan.

En återvinningsstation ger de närboende möjlighet att lämna sina källsorterade förpackningar av papper, plast, metall samt tidningar och glas. I ett större perspektiv bidrar återvinningen och tillverkningen av nya förpackningar, nya produkter, nytt glas och nya tidningar till att vi inte slösar på jordens ändliga resurser i onödan.

– Vi hoppas att hushållen hittar de alternativa återvinningsstationerna vid Hemköp på Sveagatan och att man där fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar till återvinning, säger Magnus Örnborg, regionchef vid Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Stationen är till för förpackningar och tidningar från privatpersoner och hushåll. Grovsopor och annat hushållsavfall lämnas i grovsoprum eller på kommunens återvinningscentral där man även kan lämna källsorterade förpackningar.

För mer information, kontakta:
Magnus Örnborg, Regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, 08-566 144 74, magnus.ornborg@ftiab.se.

Senaste nyheter