Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Återplantering av regnskog för klimatet

https://www.klimatsmart.se/images/news/greenbagtag189x100.gif

Via projektet "Replanting a Rainforest". visar GreenBagTag och Open World Foundation hur man med fokus på hållbarhet och biologisk mångfald kan öka takten på förändringsarbete. "Replanting a Rainforest" projektet innehåller tre delar : - Återplantering av regnskogsbiotop, träd och växter (minst 80 st arter/Ha). - Skapandet av nya arbeten och nätverk för ett hållbarare samhälle. - Utveckling av ledarskap och utbildning av personer företag och organisationer. Förutom den positiva klimateffekten finns det många viktiga dimensioner i projektet. "Replanting a Rainforest" skapar medvetenhet om den livsviktiga biologiska mångfalden och rikedomen som vår planet erbjuder, och vikten av att skydda den, men innefattar även aktivt arbete med hållbarhet och ledarskap, där människan spelar huvudrollen. Projektet stöds bland annat av Brasilianska Handelskammaren och Brasilianska Ambassaden i Stockholm. "Replanting a Rainforest" kommer att inkluderas i GreenBagTags portfölj för både privatpersoner och företag. GreenBagTag är en ny smart adresstag som klimatkompenserar ditt resande. Samtidigt skyddar den ditt bagage från förlust. Via certifierade miljöprojekt tar den bort lika mycket koldioxid som din adresstag innehåller och kompenserar den påverkan som ditt resande skapar. Taggen gör också väskan sökbar i hela världen oavsett färdsätt. All kompensation går oavkortat vidare från oss till projekten. Open World FoundationTM är en ideell organisation baserad i Sverige, med verksamhet och projekt i bland annat Storbrittanien, Spanien, Indien och i Brasilien. Medlemmarna kommer från mer än 20 länder. Open World FoundationTM arbetar med förändringsarbete genom konkreta handlingar som inkluderar samhälle, miljö och affärsvärlden. - Vi är glada att ha en partner som är så dedikerad och brinner för sitt arbete. Genom engagemang skapas förändring . Att arbeta med projekt som även innehåller dimensioner som biologisk mångfald och sociala sammanhang förutom koldioxidkompensation känns jättebra, säger Lars Mattiasson, affärsutvecklare för GreenBagTag. - Samarbetet med GreenBagTag ökar dialogen kring möten och mångfald. Medvetenhet om människans egen förmåga att påverka genom personligt engagemang är en viktig förutsättning i det brådskande förändringsarbetet. Människan behöver möten med andra kulturer för att förstå både sig själv och andra och där fyller resandet en viktig funktion, säger Open World Foundations grundare Christer Söderberg.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Återplantering av regnskog för klimatet

2009-09-11
Via projektet "Replanting a Rainforest". visar GreenBagTag och Open World Foundation hur man med fokus på hållbarhet och biologisk mångfald kan öka takten på förändringsarbete.

"Replanting a Rainforest" projektet innehåller tre delar :
- Återplantering av regnskogsbiotop, träd och växter (minst 80 st arter/Ha).
- Skapandet av nya arbeten och nätverk för ett hållbarare samhälle.
- Utveckling av ledarskap och utbildning av personer företag och organisationer.

Förutom den positiva klimateffekten finns det många viktiga dimensioner i projektet. "Replanting a Rainforest" skapar medvetenhet om den livsviktiga biologiska mångfalden och rikedomen som vår planet erbjuder, och vikten av att skydda den, men innefattar även aktivt arbete med hållbarhet och ledarskap, där människan spelar huvudrollen. Projektet stöds bland annat av Brasilianska Handelskammaren och Brasilianska Ambassaden i Stockholm.

"Replanting a Rainforest" kommer att inkluderas i GreenBagTags portfölj för både privatpersoner och företag. GreenBagTag är en ny smart adresstag som klimatkompenserar ditt resande. Samtidigt skyddar den ditt bagage från förlust. Via certifierade miljöprojekt tar den bort lika mycket koldioxid som din adresstag innehåller och kompenserar den påverkan som ditt resande skapar. Taggen gör också väskan sökbar i hela världen oavsett färdsätt. All kompensation går oavkortat vidare från oss till projekten.

Open World FoundationTM är en ideell organisation baserad i Sverige, med verksamhet och projekt i bland annat Storbrittanien, Spanien, Indien och i Brasilien. Medlemmarna kommer från mer än 20 länder.

Open World FoundationTM arbetar med förändringsarbete genom konkreta handlingar som inkluderar samhälle, miljö och affärsvärlden.

- Vi är glada att ha en partner som är så dedikerad och brinner för sitt arbete. Genom engagemang skapas förändring . Att arbeta med projekt som även innehåller dimensioner som biologisk mångfald och sociala sammanhang förutom koldioxidkompensation känns jättebra, säger Lars Mattiasson, affärsutvecklare för GreenBagTag.

- Samarbetet med GreenBagTag ökar dialogen kring möten och mångfald. Medvetenhet om människans egen förmåga att påverka genom personligt engagemang är en viktig förutsättning i det brådskande förändringsarbetet. Människan behöver möten med andra kulturer för att förstå både sig själv och andra och där fyller resandet en viktig funktion, säger Open World Foundations grundare Christer Söderberg.

Läs mer på www.GreenBagTag.com och www.openworldfoundation.org.

Senaste nyheter