Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Återöppnad återvinning i Kungsbacka

https://www.klimatsmart.se/images/news/fti202x100pa.gif

Förpacknings- och Tidningsinsamlingens (FTI) har glädjen att meddela att återvinningsstationen vid Vallda Sporthall i Kungsbacka ska återetableras onsdagen den 27 februari. Den togs bort i början av januari baserat på ett kommunbeslut. Nu har kommunen beslutat att utreda om det på platsen finns ett behov av en återvinningsstation och om kravet om borttagning var förhastat. FTI kan därför återetablera stationen. De boende i området kan nu fortsätta använda den nya stationen och lämna sina använda glas-, papper-, plast- och metallförpackningar samt tidningar. – Varje gång vi öppnar en ny återvinningsstation är det med vetskapen om att det ger de boende i området en möjlighet att bidra till källsortering och återvinning av sina förpackningar och tidningar. På kort sikt kan detta uppfattas som skräp. I det långa loppet bidrar man till att den sekundära resurs som materialet faktiskt är, kan omvandlas till nya produkter, och att vi inte behöver tära på jordens begränsade resurser i onödan. Förpackningar och tidningar som lämnas på återvinningsstationen materialåtervinns som nya produkter”, säger Magnus Örnborg, regionchef vid Förpacknings- och Tidningsinsamlingen. Återvinningsstationen är ett led i FTI:s ambition att över hela landet göra det smidigt för hushållen att bidra till återvinningen. – Vi hoppas att detta ska uppmuntra hushållen att i ökad grad källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning, säger Magnus Örnborg. En återvinningsstation ger de närboende möjlighet att lämna sina källsorterade förpackningar av papper, plast, metall och glas samt tidningar. Stationen är till för förpackningar och tidningar från privatpersoner och hushåll. Grovsopor och annat hushållsavfall lämnas i grovsoprum eller på kommunens återvinningscentral. För mer information, kontakta: Magnus Örnborg, Regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, 08-566 144 74, magnus.ornborg@ftiab.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Återöppnad återvinning i Kungsbacka

2013-02-25
Förpacknings- och Tidningsinsamlingens (FTI) har glädjen att meddela att återvinningsstationen vid Vallda Sporthall i Kungsbacka ska återetableras onsdagen den 27 februari. Den togs bort i början av januari baserat på ett kommunbeslut. Nu har kommunen beslutat att utreda om det på platsen finns ett behov av en återvinningsstation och om kravet om borttagning var förhastat. FTI kan därför återetablera stationen.

De boende i området kan nu fortsätta använda den nya stationen och lämna sina använda glas-, papper-, plast- och metallförpackningar samt tidningar.

– Varje gång vi öppnar en ny återvinningsstation är det med vetskapen om att det ger de boende i området en möjlighet att bidra till källsortering och återvinning av sina förpackningar och tidningar. På kort sikt kan detta uppfattas som skräp. I det långa loppet bidrar man till att den sekundära resurs som materialet faktiskt är, kan omvandlas till nya produkter, och att vi inte behöver tära på jordens begränsade resurser i onödan. Förpackningar och tidningar som lämnas på återvinningsstationen materialåtervinns som nya produkter”, säger Magnus Örnborg, regionchef vid Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Återvinningsstationen är ett led i FTI:s ambition att över hela landet göra det smidigt för hushållen att bidra till återvinningen.

– Vi hoppas att detta ska uppmuntra hushållen att i ökad grad källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning, säger Magnus Örnborg.

En återvinningsstation ger de närboende möjlighet att lämna sina källsorterade förpackningar av papper, plast, metall och glas samt tidningar.

Stationen är till för förpackningar och tidningar från privatpersoner och hushåll. Grovsopor och annat hushållsavfall lämnas i grovsoprum eller på kommunens återvinningscentral.

För mer information, kontakta:
Magnus Örnborg, Regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, 08-566 144 74, magnus.ornborg@ftiab.se.

Senaste nyheter