Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Återbrukshelg på återvinningscentral

https://www.klimatsmart.se/images/news/sorab206x99.gif

Helgen 5-6 juni är det start för SÖRABs Återbrukshelg på återvinningscentralen i Upplands Väsby – en aktivitet som sen återkommer den första helgen varje månad. Återbrukshelgerna sker i samarbete med Myrorna. De är på plats med en lastbil. Då kan besökarna enkelt skänka sina användbara saker såsom möbler, textilier, leksaker, glas, husgeråd, porslin, prydnadssaker, kuriosa, böcker och tavlor mm Återbruket kommer att testas året ut och är ett led i arbetet utifrån den gemensamma avfallsplan som nio av SÖRABs ägarkommuner antagit. I planen finns tydliga mål om att minska avfallsmängderna och öka återbruket i regionen. – Det har också varit ett återkommande önskemål från många kommuninvånare och framförallt besökare på återvinningscentralen, att vi ska kunna erbjuda att många fina saker som man kommer med till återvinningscentralen istället ska kunna tas till vara, säger Beatrice Tjärnhell, projektledare på SÖRAB. Problemet är att vi har platsbrist på de befintliga återvinningscentralerna. Men nu ser vi om det kan fungera med en mobil lösning. Fakta: - SÖRAB är det regionala renhållningsbolaget som ägs av kommunerna Danderyd, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby och Vallentuna. - Bolaget driver 6 återvinningscentraler i regionen. - 2009 lämnades ca 72 500 ton avfall på återvinningscentralerna. - Av detta gick 39% till materialåtervinning, 52% till energiutvinning och 9% lades på deponi. - Ökat återbruk är ett högprioriterat mål i den avfallsplan som SÖRAB-kommunerna beslutat om. För mer information, kontakta: Beatrice Tjärnhell, projektledare för återbruksprojektet, SÖRAB, 08-505 804 05, 0733-643755, beatrice.tjarnhell@sorab.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Återbrukshelg på återvinningscentral

2010-06-01
Helgen 5-6 juni är det start för SÖRABs Återbrukshelg på återvinningscentralen i Upplands Väsby – en aktivitet som sen återkommer den första helgen varje månad.

Återbrukshelgerna sker i samarbete med Myrorna. De är på plats med en lastbil. Då kan besökarna enkelt skänka sina användbara saker såsom möbler, textilier, leksaker, glas, husgeråd, porslin, prydnadssaker, kuriosa, böcker och tavlor mm

Återbruket kommer att testas året ut och är ett led i arbetet utifrån den gemensamma avfallsplan som nio av SÖRABs ägarkommuner antagit. I planen finns tydliga mål om att minska avfallsmängderna och öka återbruket i regionen. – Det har också varit ett återkommande önskemål från många kommuninvånare och framförallt besökare på återvinningscentralen, att vi ska kunna erbjuda att många fina saker som man kommer med till återvinningscentralen istället ska kunna tas till vara, säger Beatrice Tjärnhell, projektledare på SÖRAB. Problemet är att vi har platsbrist på de befintliga återvinningscentralerna. Men nu ser vi om det kan fungera med en mobil lösning.

Fakta:
- SÖRAB är det regionala renhållningsbolaget som ägs av kommunerna Danderyd, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Täby, Upplands Väsby och Vallentuna.
- Bolaget driver 6 återvinningscentraler i regionen.
- 2009 lämnades ca 72 500 ton avfall på återvinningscentralerna.
- Av detta gick 39% till materialåtervinning, 52% till energiutvinning och 9% lades på deponi.
- Ökat återbruk är ett högprioriterat mål i den avfallsplan som SÖRAB-kommunerna beslutat om.

För mer information, kontakta:
Beatrice Tjärnhell, projektledare för återbruksprojektet, SÖRAB, 08-505 804 05, 0733-643755, beatrice.tjarnhell@sorab.se.
Källa: SÖRAB

Senaste nyheter