Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Årstiderna vegetarisk middagslösning

https://www.klimatsmart.se/images/news/arstidernavegetarladan250x210.jpg

Fördelarna med en vegetarisk kost är flera, både ur hälsosynpunkt och ur miljösynpunkt. Men för att komma igång med en god vana behövs inspiration. Nu lanserar Årstiderna Vegetariska MiddagsLådan – Sveriges första vegetariska oc ekologiska middagslösning. Årstidernas nya vegetariska middagslösning innehåller ingredienser som räcker till två middagar för fyra personer eller fyra middagar för två personer. Nyckelorden vid framtagningen av recepten ligger vid smak, sundhet och klimatvänlighet. Målgruppen för MiddagsLådan är personer som vill äta mer vegetarisk kost, på heltid eller deltid. - Många vill gärna ha ett större inslag av vegetarisk kost i sin vardag, men saknar kunskap och idéer för att komma igång och det kan vi bidra med. MiddagsLådan passar även heltidsvegetarianer som vill ha en bekväm middagslösning eller utöka sin repertoar, säger René Jensen, ansvarig för Årstiderna. Liksom alla Årstidernas produkter är ingredienserna i den Vegetariska MiddagsLådan helt ekologiska, något man fortfarande är ensam om på den svenska marknaden. Rätterna har sin utgångspunkt i det gröna men kan också kompletteras med en bit kött eller fisk för den som inte vill äta helt vegetariskt. Priset på lådan är 298 kronor. - Vi tror att lösningen med två middagar för fyra eller fyra middagar för två upplevs som både flexibel och miljövänlig. Risken är mindre att det blir mat över som slängs än om vi levererade mat för hela veckan, säger René Jensen, ansvarig för Årstiderna. Det är Årstidernas egna kockar som ligger bakom recepten och som väljer ut innehållet i lådorna utifrån säsongens bästa ekologiska grönsaker. Utöver toppfräscha grönsaker levereras färsk pasta, baljväxter, gryn, fina ostar och tofu med lådan. - Recepten är varierade och har satts samman så att alla näringsbehov täcks. Vi har också skruvat upp smaksättare, som t ex citron, vitlök och chili. Det är smakfulla och mättande vegetariska rätter till män, kvinnor och barn, säger Maximilian Lundin, produktansvarig och kock på Årstiderna. Exempel på en meny från Vegetariska MiddagsLådan: - Nudlar med krispig kål, svamp, chili och lime samt cashewströssel och krasse - Färsk pasta med tomat-/paprikasås och mjuk mozzarella, med en sallad på stekt blomkål och rödkål - Varma flatbröd med potatisstomp, ost, stekt palmkål med chili och en sallad på gröna bönor och lök För ytterligare information, vänligen kontakta: René George Jensen, verksamhetsansvarig, 070-575 25 90, rgj@arstiderna.com (René är tillgänglig på mail och mobil från och med 18 januari) Maximilian Lundin, produktansvarig,070-572 25 73, mxl@arstiderna.com

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Årstiderna vegetarisk middagslösning

2011-01-12
Fördelarna med en vegetarisk kost är flera, både ur hälsosynpunkt och ur miljösynpunkt. Men för att komma igång med en god vana behövs inspiration. Nu lanserar Årstiderna Vegetariska MiddagsLådan – Sveriges första vegetariska oc ekologiska middagslösning.

Årstidernas nya vegetariska middagslösning innehåller ingredienser som räcker till två middagar för fyra personer eller fyra middagar för två personer. Nyckelorden vid framtagningen av recepten ligger vid smak, sundhet och klimatvänlighet. Målgruppen för MiddagsLådan är personer som vill äta mer vegetarisk kost, på heltid eller deltid.

- Många vill gärna ha ett större inslag av vegetarisk kost i sin vardag, men saknar kunskap och idéer för att komma igång och det kan vi bidra med. MiddagsLådan passar även heltidsvegetarianer som vill ha en bekväm middagslösning eller utöka sin repertoar, säger René Jensen, ansvarig för Årstiderna.

Liksom alla Årstidernas produkter är ingredienserna i den Vegetariska MiddagsLådan helt ekologiska, något man fortfarande är ensam om på den svenska marknaden. Rätterna har sin utgångspunkt i det gröna men kan också kompletteras med en bit kött eller fisk för den som inte vill äta helt vegetariskt. Priset på lådan är 298 kronor.

- Vi tror att lösningen med två middagar för fyra eller fyra middagar för två upplevs som både flexibel och miljövänlig. Risken är mindre att det blir mat över som slängs än om vi levererade mat för hela veckan, säger René Jensen, ansvarig för Årstiderna.

Det är Årstidernas egna kockar som ligger bakom recepten och som väljer ut innehållet i lådorna utifrån säsongens bästa ekologiska grönsaker. Utöver toppfräscha grönsaker levereras färsk pasta, baljväxter, gryn, fina ostar och tofu med lådan.

- Recepten är varierade och har satts samman så att alla näringsbehov täcks. Vi har också skruvat upp smaksättare, som t ex citron, vitlök och chili. Det är smakfulla och mättande vegetariska rätter till män, kvinnor och barn, säger Maximilian Lundin, produktansvarig och kock på Årstiderna.

Exempel på en meny från Vegetariska MiddagsLådan:
- Nudlar med krispig kål, svamp, chili och lime samt cashewströssel och krasse

- Färsk pasta med tomat-/paprikasås och mjuk mozzarella, med en sallad på stekt blomkål och rödkål

- Varma flatbröd med potatisstomp, ost, stekt palmkål med chili och en sallad på gröna bönor och lök

För ytterligare information, vänligen kontakta:
René George Jensen, verksamhetsansvarig, 070-575 25 90, rgj@arstiderna.com (René är tillgänglig på mail och mobil från och med 18 januari)
Maximilian Lundin, produktansvarig,070-572 25 73, mxl@arstiderna.com
Källa: Årstiderna

Senaste nyheter