Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Årets miljöteknikföretag utsett

https://www.klimatsmart.se/images/news/anolytech_vinnare250x154.jpg

Anolytech AB utsågs idag till årets miljöteknikföretag och tilldelades 100 000 kr under Stockholm Cleantech Venture Day 2012. Anolytech:s produkt renar djurfoder och vatten från skadliga bakterier i jordbruksindustrin. Produkten har stor potential på flera marknader och löser ett globalt problem. Anolytech AB har genom arbetet med sin produkt för miljövänlig desinfektion inom lantbruket belönats med titeln årets miljöteknikföretag under Stockholm Cleantech Venture Day 2012. Juryns motivering är: Anolytech AB har skapat en innovativ applikation som löser ett globalt problem inom jordbruksindustrin. Produkten ersätter gammal teknik som är både giftig och farlig. Bolaget växer snabbt och riktar sig mot en lovande marknad. Produkten är skalbar och har stor potential att kunna användas även på andra marknader. Anolytech AB:s VD, Catherine Ehrensvärd, är en övertygande och stark entreprenör. Vanliga kvalitetsproblem inom mejeriproduktionen hänger ofta samman med bakterier i det vatten och foder som djuren får i sig. Anolytech AB har skapat en vattenlösning som innehåller de ämnen som de vita blodkropparna i immunförsvaret producerar för att snabbt och effektivt döda bakterier. Genom att dosera vattenlösningen i djurens dricksvatten och foder blir intaget hälsosammare och djuren kan tillgodogöra sig energi och näringsämnen fullt ut. Restprodukten är helt ofarlig för miljön och består endast av vatten och vanligt koksalt. Av närmare 50 sökande företag nominerades 20 stycken som fick möjlighet att delta under dagen fylld med presentationer, workshops och möjligheter att knyta affärskontakter. Vid årets evenemang var hela 50 investerare på plats, både svenska och internationella. Tidigare års arrangemang har varit mycket framgångsrika där en rad presenterade företag erhållit finansiering för att utvecklas och nå en global marknad. Det råder stor efterfrågan på miljötekniska lösningar för bland annat vattenrening och förnybar energiproduktion, både i Sverige och internationellt. Stockholm Cleantech Venture Day (SCVD) syftar till att stärka och utveckla miljöteknikföretag i Sverige. Ett viktigt steg i denna utveckling är att hjälpa företagen med finansiering. Bakom SCVD står STING, Stockholm Innovation & Growth AB och Stockholm Cleantech. Samarbetspartners är Energimyndigheten, Tillväxtverket, EIT Kic Inno Energy, SBRD, KTH, IVL Svenska Miljöinstitutet, Innovationsbron, Connect Öst och Globe Forum.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Årets miljöteknikföretag utsett

2012-09-28
Arrangör Magnus Rehn, vinnaren Catherine
Ehrenssvärd, vd Anolytech, juryordförande Olof Berglund.
Anolytech AB utsågs idag till årets miljöteknikföretag och tilldelades 100 000 kr under Stockholm Cleantech Venture Day 2012. Anolytech:s produkt renar djurfoder och vatten från skadliga bakterier i jordbruksindustrin. Produkten har stor potential på flera marknader och löser ett globalt problem.

Anolytech AB har genom arbetet med sin produkt för miljövänlig desinfektion inom lantbruket belönats med titeln årets miljöteknikföretag under Stockholm Cleantech Venture Day 2012.

Juryns motivering är:
Anolytech AB har skapat en innovativ applikation som löser ett globalt problem inom jordbruksindustrin. Produkten ersätter gammal teknik som är både giftig och farlig. Bolaget växer snabbt och riktar sig mot en lovande marknad. Produkten är skalbar och har stor potential att kunna användas även på andra marknader. Anolytech AB:s VD, Catherine Ehrensvärd, är en övertygande och stark entreprenör.

Vanliga kvalitetsproblem inom mejeriproduktionen hänger ofta samman med bakterier i det vatten och foder som djuren får i sig. Anolytech AB har skapat en vattenlösning som innehåller de ämnen som de vita blodkropparna i immunförsvaret producerar för att snabbt och effektivt döda bakterier. Genom att dosera vattenlösningen i djurens dricksvatten och foder blir intaget hälsosammare och djuren kan tillgodogöra sig energi och näringsämnen fullt ut. Restprodukten är helt ofarlig för miljön och består endast av vatten och vanligt koksalt.

Av närmare 50 sökande företag nominerades 20 stycken som fick möjlighet att delta under dagen fylld med presentationer, workshops och möjligheter att knyta affärskontakter. Vid årets evenemang var hela 50 investerare på plats, både svenska och internationella. Tidigare års arrangemang har varit mycket framgångsrika där en rad presenterade företag erhållit finansiering för att utvecklas och nå en global marknad.

Det råder stor efterfrågan på miljötekniska lösningar för bland annat vattenrening och förnybar energiproduktion, både i Sverige och internationellt. Stockholm Cleantech Venture Day (SCVD) syftar till att stärka och utveckla miljöteknikföretag i Sverige. Ett viktigt steg i denna utveckling är att hjälpa företagen med finansiering.

Bakom SCVD står STING, Stockholm Innovation & Growth AB och Stockholm Cleantech. Samarbetspartners är Energimyndigheten, Tillväxtverket, EIT Kic Inno Energy, SBRD, KTH, IVL Svenska Miljöinstitutet, Innovationsbron, Connect Öst och Globe Forum.
Källa: Anolytech

Senaste nyheter