Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Årets julklapp behöver ingen el

https://www.klimatsmart.se/images/news/bilbana250x206.jpeg

I början av veckan var jag på studiebesök i vår nya butik på Ikano-huset i Linköping, och jag fick träffa både nya och gamla kollegor som jobbar i butiken. Dessutom fick jag klämma och känna på alla nya spännande energibesparande produkter! LED-belysning kan jag en hel del om, men här fanns solcellsryggsäck, energimätaren Aware Clock, vattenbesparande krandelar och så min favorit – en bilbana som går på handkraft! Helt klart årets julklapp enligt mig, och som jag gärna önskar mig av tomten. (Undrar om han läser bloggar?) Självklart passade jag på att inhandla några julklappar till nära och kära – men vad kan jag ju inte avslöja här, ifall de läser. Ja nu ska vi alltså etablera oss på fler köpcentrum framöver, och nästa gång blir det i Växjö som vi redan söker folk till. Det får bli studiebesök där med, för jag har aldrig varit på Grand Samarkand. Jag har nån slags hatkärlek till köpcentrum tror jag för ibland gillar jag att strosa runt och spana in vad som är trendigt just nu, men efter ett tag blir det för mycket av överflöd och ytlighet för mig. Då längtar jag efter en mysig innerstad med udda och annorlunda affärer där jag kan fynda unika prylar som inte har massproducerats. Men det är många som besöker köpcentrum runt om i landet, och vi på Bixia vill vara där folk är. För min del ser jag butiksetableringarna som en ökad möjlighet att berätta för ännu fler människor om hur vi tillsammans kan agera för en hållbar framtid. I och med vårt nya butikskoncept har jag dessutom fått en liten flashback. Anno 1993 (tror jag det var) började jag sälja lågenergilampor och vattenkokare i kundtjänsten på Trollhättan Energi. Det var då jag började läsa på om energibesparing, och jag vet att jag funderade på att utbilda mig till energirådgivare. Så blev det inte som ni märker, men att använda energi smartare och i mindre mängd är en stor del av hållbar samhällsutveckling, som jag ska få jobba mer med här på Bixia framöver, och nu har kugghjulen börjat snurra så smått. Nu är det snart helg (igen) och då hoppas jag ni i Linköpingstrakten passar på att besöka oss i butiken och köpa smarta julklappar. Välkommen in!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Årets julklapp behöver ingen el

2012-11-09
I början av veckan var jag på studiebesök i vår nya butik på Ikano-huset i Linköping, och jag fick träffa både nya och gamla kollegor som jobbar i butiken. Dessutom fick jag klämma och känna på alla nya spännande energibesparande produkter! LED-belysning kan jag en hel del om, men här fanns solcellsryggsäck, energimätaren Aware Clock, vattenbesparande krandelar och så min favorit – en bilbana som går på handkraft!

Helt klart årets julklapp enligt mig, och som jag gärna önskar mig av tomten. (Undrar om han läser bloggar?) Självklart passade jag på att inhandla några julklappar till nära och kära – men vad kan jag ju inte avslöja här, ifall de läser.

Ja nu ska vi alltså etablera oss på fler köpcentrum framöver, och nästa gång blir det i Växjö som vi redan söker folk till. Det får bli studiebesök där med, för jag har aldrig varit på Grand Samarkand.

Jag har nån slags hatkärlek till köpcentrum tror jag för ibland gillar jag att strosa runt och spana in vad som är trendigt just nu, men efter ett tag blir det för mycket av överflöd och ytlighet för mig. Då längtar jag efter en mysig innerstad med udda och annorlunda affärer där jag kan fynda unika prylar som inte har massproducerats. Men det är många som besöker köpcentrum runt om i landet, och vi på Bixia vill vara där folk är. För min del ser jag butiksetableringarna som en ökad möjlighet att berätta för ännu fler människor om hur vi tillsammans kan agera för en hållbar framtid.

I och med vårt nya butikskoncept har jag dessutom fått en liten flashback. Anno 1993 (tror jag det var) började jag sälja lågenergilampor och vattenkokare i kundtjänsten på Trollhättan Energi. Det var då jag började läsa på om energibesparing, och jag vet att jag funderade på att utbilda mig till energirådgivare. Så blev det inte som ni märker, men att använda energi smartare och i mindre mängd är en stor del av hållbar samhällsutveckling, som jag ska få jobba mer med här på Bixia framöver, och nu har kugghjulen börjat snurra så smått.

Nu är det snart helg (igen) och då hoppas jag ni i Linköpingstrakten passar på att besöka oss i butiken och köpa smarta julklappar. Välkommen in!

Senaste nyheter