Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Årets julklapp 2017 - Elcykeln

https://www.klimatsmart.se/images/news/hui-aretsjulklapp-elcykel250x133.jpg

Så var det äntligen dags för HUI Research att presentera det som de anser blir årets julklapp. Och i år blev det en hälsosam, klimatsmart och bekväm klapp, nämligen elcykeln. Elcykeln har på kort tid blivit ett mycket intressant färdmedel för allt fler. Från att ha gått från något som specialtillverkats till att även erbjudas av de klassiska cykeltillverkarna har elcykelns efterfrågan stigit kraftigt. Regeringens förslag till en elcykelpremie på 25% rabatt (max 10 000 kr) bidrar naturligtvis ytterligare till att den stiger i popularitet. Samtidigt som allt fler väljer att bo i eller i närheten till en stad och allt fler av våra vardagsresor blir kortare och kortare så blir cykeln ett naturligt val för allt fler. Och även om elmotorn hjälper till vid framdrivningen så rör vi på oss mer än om vi skulle sitta passiva i en bil. Att den sedan är befriad från dubbdäcksförbud, trängselskatt, parkeringsavgifter och höga försäkringspremier gör att privatekonomin också påverkas positivt. Det sägs ju att alla goda ting är tre. Och här visar det sig att elcyklen är bra för hälsan, bra för ekonomin och bra för miljön. Frågan är om det kan bli bättre? För övrigt spår HUI Research att årets julhandel slår rekord mot tidigare år. Då Sveriges ekonomi just nu går på högvarv ligger prognosen på en tillväxt om 3,5% i sällanköpsvaruhandeln och handeln totalt med ett plus på 3,0% för december 2017. De senaste femton åren har ökningen legat på snitt 3,4%. Och det enda negativa utfallet var 2012 då decemberhandeln minskade med -0,6%. Julhandeln beräknas i år omsätta 78,5 miljarder kronor. Eller ca 7 800 kronor per person. Att årets julklapp bidrar till mindre växthusgaser, mindre utsläpp och bättre folkhälsa måste vara unikt. Det är första gången årets julklapp är en klimatsmart produkt. Och det tjänar vi alla på. Här på Klimatsmart.se kan du hitta ett urval av de leverantörer som säljer elcyklar. I vårt nyhetsflöde kan du också läsa mer om livet som elcyklist. Även om det är lite tidigt vill vi på Klimatsmart.se önska alla våra läsare och besökare en riktigt God Cykel(h)jul. /Jonas Jernberg, Redaktör Klimatsmart.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Årets julklapp 2017 - Elcykeln

2017-11-21
Elcykeln - Årets julklapp 2017
Så var det äntligen dags för HUI Research att presentera det som de anser blir årets julklapp. Och i år blev det en hälsosam, klimatsmart och bekväm klapp, nämligen elcykeln.

Elcykeln har på kort tid blivit ett mycket intressant färdmedel för allt fler. Från att ha gått från något som specialtillverkats till att även erbjudas av de klassiska cykeltillverkarna har elcykelns efterfrågan stigit kraftigt.

Regeringens förslag till en elcykelpremie på 25% rabatt (max 10 000 kr) bidrar naturligtvis ytterligare till att den stiger i popularitet.

Samtidigt som allt fler väljer att bo i eller i närheten till en stad och allt fler av våra vardagsresor blir kortare och kortare så blir cykeln ett naturligt val för allt fler. Och även om elmotorn hjälper till vid framdrivningen så rör vi på oss mer än om vi skulle sitta passiva i en bil.

Att den sedan är befriad från dubbdäcksförbud, trängselskatt, parkeringsavgifter och höga försäkringspremier gör att privatekonomin också påverkas positivt.

Det sägs ju att alla goda ting är tre. Och här visar det sig att elcyklen är bra för hälsan, bra för ekonomin och bra för miljön. Frågan är om det kan bli bättre?

För övrigt spår HUI Research att årets julhandel slår rekord mot tidigare år. Då Sveriges ekonomi just nu går på högvarv ligger prognosen på en tillväxt om 3,5% i sällanköpsvaruhandeln och handeln totalt med ett plus på 3,0% för december 2017.

De senaste femton åren har ökningen legat på snitt 3,4%. Och det enda negativa utfallet var 2012 då decemberhandeln minskade med -0,6%. Julhandeln beräknas i år omsätta 78,5 miljarder kronor. Eller ca 7 800 kronor per person.

Att årets julklapp bidrar till mindre växthusgaser, mindre utsläpp och bättre folkhälsa måste vara unikt. Det är första gången årets julklapp är en klimatsmart produkt.

Och det tjänar vi alla på.

Här på Klimatsmart.se kan du hitta ett urval av de leverantörer som säljer elcyklar. I vårt nyhetsflöde kan du också läsa mer om livet som elcyklist.

Även om det är lite tidigt vill vi på Klimatsmart.se önska alla våra läsare och besökare en riktigt
God Cykel(h)jul.

/Jonas Jernberg, Redaktör Klimatsmart.se
Foto: HUI Research

Senaste nyheter