Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Arctic Paper investerar i grönare papper

https://www.klimatsmart.se/images/news/arcticpaper240x54.gif

Arctic Paper, ett av Europas ledande företag inom tillverkning och försäljning av finpapper, har under 2008 och början av 2009 investerat ca 8 miljoner euro i driften av Mochenwangen. Resultaten för denna investering kommer att vara högre kapacitet, bättre kvalitet och effektivitet och, kanske viktigast, förbättrad miljövänlighet. En ny press har installerats i en av pappersmaskinerna, PM3, som kommer att öka maskinens hastighet. Efter en månad i drift har PM3-maskinens kapacitet redan ökat med 10 procent, och när allt körs enligt planerna kommer den att vara 40 procent högre än tidigare. Investeringen i PM3 var också den största, 4,5 miljoner euro. PM3 Mochenwangen tillverkar både bokpapper och tekniskt papper. En annan större investering under föregående år var anläggningens egna kraftstation. Den befintliga ångpannan förbättrades för att öka effektiviteten och få avsevärt bättre utsläppsvärden. ”Ångpannan har varit i drift sedan början av februari, och resultatet överträffar till och med våra förväntningar”, säger Jürgen Helbig, VD för Arctic Paper Mochenwangen GmbH. För tillfället görs det även investeringar på olika områden i anläggningen i syfte att förbättra dess kvalitet och effektivitet. ”Vår fokus framöver är att öka kapaciteten för slipmasseanläggningen, så att vi kan utveckla tillverkningen av vårt Pamo bokpapper ytterligare när efterfrågan vänder uppåt igen”, förklarar Jürgen Helbig. Även om de rådande tiderna är en utmaning för finpappersindustrin känner vi oss trygga med vår starka produktportfölj. Genom att vi är en av få tillverkare av FSC- och PEFC-certifierat papper för pocketböcker har vi en attraktiv produkt att erbjuda till och med på svagare marknader Den största marknaden för Arctic Paper Mochenwangen är Tyskland, med ungefär 60 % av försäljningen. Andra betydande marknader är Frankrike, Spanien, Italien och Storbritannien. För mer information: Jürgen Helbig, VD, Arctic Paper Mochenwangen, +49 7502 401-202, Hans Karlander, Försäljnings- och Marknadschef, Arctic Paper S.A., +46 031-63 17 08.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Arctic Paper investerar i grönare papper

2009-05-04
Arctic Paper, ett av Europas ledande företag inom tillverkning och försäljning av finpapper, har under 2008 och början av 2009 investerat ca 8 miljoner euro i driften av Mochenwangen. Resultaten för denna investering kommer att vara högre kapacitet, bättre kvalitet och effektivitet och, kanske viktigast, förbättrad miljövänlighet.

En ny press har installerats i en av pappersmaskinerna, PM3, som kommer att öka maskinens hastighet. Efter en månad i drift har PM3-maskinens kapacitet redan ökat med 10 procent, och när allt körs enligt planerna kommer den att vara 40 procent högre än tidigare.

Investeringen i PM3 var också den största, 4,5 miljoner euro. PM3 Mochenwangen tillverkar både bokpapper och tekniskt papper.

En annan större investering under föregående år var anläggningens egna kraftstation. Den befintliga ångpannan förbättrades för att öka effektiviteten och få avsevärt bättre utsläppsvärden.

”Ångpannan har varit i drift sedan början av februari, och resultatet överträffar till och med våra förväntningar”, säger Jürgen Helbig, VD för Arctic Paper Mochenwangen GmbH.

För tillfället görs det även investeringar på olika områden i anläggningen i syfte att förbättra dess kvalitet och effektivitet.

”Vår fokus framöver är att öka kapaciteten för slipmasseanläggningen, så att vi kan utveckla tillverkningen av vårt Pamo bokpapper ytterligare när efterfrågan vänder uppåt igen”, förklarar Jürgen Helbig. Även om de rådande tiderna är en utmaning för finpappersindustrin känner vi oss trygga med vår starka produktportfölj. Genom att vi är en av få tillverkare av FSC- och PEFC-certifierat papper för pocketböcker har vi en attraktiv produkt att erbjuda till och med på svagare marknader

Den största marknaden för Arctic Paper Mochenwangen är Tyskland, med ungefär 60 % av försäljningen. Andra betydande marknader är Frankrike, Spanien, Italien och Storbritannien.

För mer information: Jürgen Helbig, VD, Arctic Paper Mochenwangen, +49 7502 401-202, Hans Karlander, Försäljnings- och Marknadschef, Arctic Paper S.A., +46 031-63 17 08.
Källor:

Senaste nyheter