Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Arbetsmiljö och säkerhet i tidning

https://www.klimatsmart.se/images/news/svenskfjarrvarme240x96ad.jpg

Årets första nummer av Fjärrvärmetidningen tar sig an de viktiga frågorna arbetsmiljö och säkerhet. Var finns farorna i branschen och hur klarar man kriskommunikationen – om olyckan skulle vara framme? Läs mer om detta i tidningen, och hur andra företag i branschen arbetar förebyggande med frågorna. Missa inte artikeln om Prisdialogen, som är en modell för lokal samverkan och central prövning av prisändringar. Ett kansli är nu på plats, och Saara Holméen bemannar kansliet på deltid. Förhoppningen är att Prisdialogen stärker fjärrvärmekundens ställning och att prisutvecklingen blir mer förutsägbar. ”Med detta initiativ vill vi också visa att värmemarknadens parter själva kan ta ansvar för frågan utan statlig inblandning”, säger Sonya Trad, områdesansvarig statistik och marknad på Svensk Fjärrvärme, i artikeln. Många fjärrvärmebolag ser nu också över sina prismodeller. Nya modeller kräver tydlighet och information, om det vittnar Göteborg Energi, Fortum Värme i Stockholm och Tekniska Verken i Linköping när delar med sig av sina erfarenheter kring införandet av de nya modellerna. I "Närbild" hamnar Michael Walmerud, ny vice vd på Akademiska Hus. En av hans arbetsuppgifter är att ta fram centrala strategier för energiområdet. Målet är att minska mängden köpt energi med 40 procent från år 2000 till 2025. ”Jag gillar utmaningar”, säger han i intervjun. Fjärrvärmetidningen är populär bland sina läsare! Ann-Sofie Borglund är chefredaktör på Fjärrvärmetidningen och berättar i "Fem frågor till..." om resultaten från en läsvärdesundersökning som genomfördes nyligen av Skop. ”Drygt 90 procent har svarat att de har nytta av tidningen i sitt arbete, vilket glädjer mig”, berättar hon bland annat. Du kan läsa tidningen även på hemsidan.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Arbetsmiljö och säkerhet i tidning

2013-02-14
Årets första nummer av Fjärrvärmetidningen tar sig an de viktiga frågorna arbetsmiljö och säkerhet. Var finns farorna i branschen och hur klarar man kriskommunikationen – om olyckan skulle vara framme? Läs mer om detta i tidningen, och hur andra företag i branschen arbetar förebyggande med frågorna.

Missa inte artikeln om Prisdialogen, som är en modell för lokal samverkan och central prövning av prisändringar. Ett kansli är nu på plats, och Saara Holméen bemannar kansliet på deltid. Förhoppningen är att Prisdialogen stärker fjärrvärmekundens ställning och att prisutvecklingen blir mer förutsägbar.
”Med detta initiativ vill vi också visa att värmemarknadens parter själva kan ta ansvar för frågan utan statlig inblandning”, säger Sonya Trad, områdesansvarig statistik och marknad på Svensk Fjärrvärme, i artikeln.

Många fjärrvärmebolag ser nu också över sina prismodeller. Nya modeller kräver tydlighet och information, om det vittnar Göteborg Energi, Fortum Värme i Stockholm och Tekniska Verken i Linköping när delar med sig av sina erfarenheter kring införandet av de nya modellerna.

I "Närbild" hamnar Michael Walmerud, ny vice vd på Akademiska Hus. En av hans arbetsuppgifter är att ta fram centrala strategier för energiområdet. Målet är att minska mängden köpt energi med 40 procent från år 2000 till 2025. ”Jag gillar utmaningar”, säger han i intervjun.

Fjärrvärmetidningen är populär bland sina läsare! Ann-Sofie Borglund är chefredaktör på Fjärrvärmetidningen och berättar i "Fem frågor till..." om resultaten från en läsvärdesundersökning som genomfördes nyligen av Skop. ”Drygt 90 procent har svarat att de har nytta av tidningen i sitt arbete, vilket glädjer mig”, berättar hon bland annat.

Du kan läsa tidningen även på hemsidan.

Senaste nyheter