Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Arbetsförmedlingen kör miljövänligt

https://www.klimatsmart.se/images/news/sunfleet230x86.gif

Arbetsförmedlingen inför miljövänliga bilpooler på nio orter runt om i landet. Detta ökar säkerheten för de anställda, sänker Arbetsförmedlingens resekostnader och är mer miljövänligt. Sunfleets bilpooler stimulerar till samåkning och bilarna används mer effektivt. Dessutom kan privatpersoner använda miljöbilarna på kvällar och helger. - En stor och viktig del av Arbetsförmedlingens uppdrag är att göra företagsbesök. Vi har också en resepolicy som säger att vi ska resa kostnadseffektivt. Vi ser upphandlingen av bilpooler som ett komplement till nuvarande transportlösningar där vi gynnar miljön och får nya fräscha bilar som ökar säkerheten för våra anställda,, säger Eva Larsson, enhetschef för Internservice inom Arbetsförmedlingen. Avtalet omfattar nio orter, där Arbetsförmedlingen har bedömt att behoven är som störst: Malmö, Växjö, Göteborg, Linköping, Karlstad, Falun, Östersund, Umeå och Luleå. I december ska bilar finnas på plats i samtliga städer och i januari nästa år ska det nya resekonceptet vara i fullt bruk. I ett andra steg ska bilpoolskonceptet användas på flera orter, efter genomförd utvärdering. - Arbetsförmedlingen är den första statliga myndigheten med upphandlad bilpool som ska komplettera de egna tjänstebilarna. Det är ett bra sätt att uppfylla miljömålen som bör intressera fler offentliga myndigheter. Våra kunder sänker sina kostnader med mellan 6 och 20% jämfört med att ha egna bilar och antalet körda km minskar med minst 10%. Ytterligare en fördel är att invånare på dessa nio orter, genom att enkelt bli medlemmar i Sunfleet, får tillgång till bilarna på vardagskvällar och helger då Arbetsförmedlingen har stängt, säger Kristian Elvefors, vd på Sunfleet. Sunfleets bilpool ger tillgång till bilar 24 timmar om dygnet, året om. Bokningen av bilen sker via hemsidan, kundsupporten eller mobiltelefonen och nyckeln sitter i bilen som är färdig att användas. Under färden erbjuds 24 timmars kundsupport vid problem. Efter användning lämnas bilen tillbaka på samma ställe som den hämtades och en faktura skickas hem till användaren. Sunfleet har enbart miljöbilar i sin bilflotta enligt Vägverkets miljöbilsdefinition. Utöver detta klimatkompenserar Sunfleet all sin interna verksamhet. Företaget är miljöcertifierat enligt ISO 14001. För mer information, vänligen kontakta: Kristian Elvefors, vd, Sunfleet Carsharing, tel: 070-516 56 51, kristian.elvefors@hertz.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Arbetsförmedlingen kör miljövänligt

2009-11-17
Arbetsförmedlingen inför miljövänliga bilpooler på nio orter runt om i landet. Detta ökar säkerheten för de anställda, sänker Arbetsförmedlingens resekostnader och är mer miljövänligt. Sunfleets bilpooler stimulerar till samåkning och bilarna används mer effektivt. Dessutom kan privatpersoner använda miljöbilarna på kvällar och helger.

- En stor och viktig del av Arbetsförmedlingens uppdrag är att göra företagsbesök. Vi har också en resepolicy som säger att vi ska resa kostnadseffektivt. Vi ser upphandlingen av bilpooler som ett komplement till nuvarande transportlösningar där vi gynnar miljön och får nya fräscha bilar som ökar säkerheten för våra anställda,, säger Eva Larsson, enhetschef för Internservice inom Arbetsförmedlingen.

Avtalet omfattar nio orter, där Arbetsförmedlingen har bedömt att behoven är som störst: Malmö, Växjö, Göteborg, Linköping, Karlstad, Falun, Östersund, Umeå och Luleå. I december ska bilar finnas på plats i samtliga städer och i januari nästa år ska det nya resekonceptet vara i fullt bruk. I ett andra steg ska bilpoolskonceptet användas på flera orter, efter genomförd utvärdering.

- Arbetsförmedlingen är den första statliga myndigheten med upphandlad bilpool som ska komplettera de egna tjänstebilarna. Det är ett bra sätt att uppfylla miljömålen som bör intressera fler offentliga myndigheter. Våra kunder sänker sina kostnader med mellan 6 och 20% jämfört med att ha egna bilar och antalet körda km minskar med minst 10%. Ytterligare en fördel är att invånare på dessa nio orter, genom att enkelt bli medlemmar i Sunfleet, får tillgång till bilarna på vardagskvällar och helger då Arbetsförmedlingen har stängt, säger Kristian Elvefors, vd på Sunfleet.

Sunfleets bilpool ger tillgång till bilar 24 timmar om dygnet, året om. Bokningen av bilen sker via hemsidan, kundsupporten eller mobiltelefonen och nyckeln sitter i bilen som är färdig att användas. Under färden erbjuds 24 timmars kundsupport vid problem. Efter användning lämnas bilen tillbaka på samma ställe som den hämtades och en faktura skickas hem till användaren. Sunfleet har enbart miljöbilar i sin bilflotta enligt Vägverkets miljöbilsdefinition. Utöver detta klimatkompenserar Sunfleet all sin interna verksamhet. Företaget är miljöcertifierat enligt ISO 14001.

För mer information, vänligen kontakta:
Kristian Elvefors, vd, Sunfleet Carsharing, tel: 070-516 56 51, kristian.elvefors@hertz.se
Källa: Sunfleet

Senaste nyheter