Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimatsmarta mobilreparationer i Västerås

https://www.klimatsmart.se/images/news/redivivus-mobil250x169.jpg

Redivivus som är det enda företaget som renoverar mobilskärmar på plats i Sverige, satsar på lokalt samarbete i sin hemstad. De siktar på att finna fler kunder som precis som de ser närheten som en stor miljöfördel. Det finns många privatpersoner och företag i Västerås som behöver ha närhet och någon som de kan lita på. Många kunder kräver hög kvalitet och snabbhet. Den moderna människan har stora delar av sitt liv i mobiltelefonen och kan inte vara utan den i många timmar. Närheten innebär också att allt görs på plats, utan en massa onödiga energislukande transporter. Nu när vi i Sverige ska dra ner på transporter både med lastbil och flyg så är närheten mellan kund och leverantör jätteviktig. Det är många som insett att det inte håller i längden att frakta saker härs och tvärs över jorden som vi vant oss vid, om vi ska klara klimatutmaningen. Vi frågade Ralf Charléz, It tekniker på Uponor AB i Västerås, hur det kommer sig att han lagar företagets trasiga mobiltelefoner hos Redivivus? - För det första är det viktigt att det är nära, säger han. I företaget har vi 260 medarbetare som har en mobiltelefon i tjänsten och tyvärr så tappas de lite för ofta och det innebär att vi måste laga flera stycken i månaden. Och ända sedan vi anlitade Redivivus för första gången så har vi varit nöjda varenda gång. För mig personligen sparar jag mycket tid och arbete genom att Redivivus tar hand om allt åt mig. Jag behöver till exempel aldrig tänka på de delar som blir över efter lagningen och jag kan lita på att de återvinns så mycket som möjligt. Det känns tryggt för mig att veta att det sköts på ett professionellt sätt. Jag gillar speciellt att de är kopplade till Miljönär och Avfall Sverige, då vet jag att alla eventuellt skadliga eller giftiga ämnen inte kommer ut i naturen. I och med att vi på Uponor har krav på oss att välja det mest miljövänliga alternativet så behöver jag inte oroa mig en sekund för det. Men jag ska inte sticka under stol med om att det är snabbheten, servicen och närheten som är mest värdefull. Vi är ju som många andra beroende av att våra telefoner fungerar i arbetet. I riktigt akuta fall får vi en lånetelefon så att arbetet inte försinkas innan vi får tillbaka den lagade mobilen. Och skulle inte jag själv hinna åka till dem och lämna in de skadade telefonerna kommer de hit och hämtar upp dem. Personalen på Redivivus ser också till att vi är igång på bara några minuter. Det är mycket värdefullt för oss. - Och om det är någon som frågar mig så skulle jag rekommendera Redivivus alla dagar i veckan.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimatsmarta mobilreparationer i Västerås

2017-10-13
Redivivus renoverar mobilskärmar
Redivivus som är det enda företaget som renoverar mobilskärmar på plats i Sverige, satsar på lokalt samarbete i sin hemstad. De siktar på att finna fler kunder som precis som de ser närheten som en stor miljöfördel.

Det finns många privatpersoner och företag i Västerås som behöver ha närhet och någon som de kan lita på. Många kunder kräver hög kvalitet och snabbhet. Den moderna människan har stora delar av sitt liv i mobiltelefonen och kan inte vara utan den i många timmar. Närheten innebär också att allt görs på plats, utan en massa onödiga energislukande transporter. Nu när vi i Sverige ska dra ner på transporter både med lastbil och flyg så är närheten mellan kund och leverantör jätteviktig.

Det är många som insett att det inte håller i längden att frakta saker härs och tvärs över jorden som vi vant oss vid, om vi ska klara klimatutmaningen.

Vi frågade Ralf Charléz, It tekniker på Uponor AB i Västerås, hur det kommer sig att han lagar företagets trasiga mobiltelefoner hos Redivivus?

- För det första är det viktigt att det är nära, säger han. I företaget har vi 260 medarbetare som har en mobiltelefon i tjänsten och tyvärr så tappas de lite för ofta och det innebär att vi måste laga flera stycken i månaden. Och ända sedan vi anlitade Redivivus för första gången så har vi varit nöjda varenda gång. För mig personligen sparar jag mycket tid och arbete genom att Redivivus tar hand om allt åt mig. Jag behöver till exempel aldrig tänka på de delar som blir över efter lagningen och jag kan lita på att de återvinns så mycket som möjligt. Det känns tryggt för mig att veta att det sköts på ett professionellt sätt. Jag gillar speciellt att de är kopplade till Miljönär och Avfall Sverige, då vet jag att alla eventuellt skadliga eller giftiga ämnen inte kommer ut i naturen.

I och med att vi på Uponor har krav på oss att välja det mest miljövänliga alternativet så behöver jag inte oroa mig en sekund för det.

Men jag ska inte sticka under stol med om att det är snabbheten, servicen och närheten som är mest värdefull. Vi är ju som många andra beroende av att våra telefoner fungerar i arbetet. I riktigt akuta fall får vi en lånetelefon så att arbetet inte försinkas innan vi får tillbaka den lagade mobilen. Och skulle inte jag själv hinna åka till dem och lämna in de skadade telefonerna kommer de hit och hämtar upp dem. Personalen på Redivivus ser också till att vi är igång på bara några minuter. Det är mycket värdefullt för oss.

- Och om det är någon som frågar mig så skulle jag rekommendera Redivivus alla dagar i veckan.
Källa: Redivivus

Senaste nyheter