Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

AntiScampi nomineras till Blåslampan

https://www.klimatsmart.se/images/news/blaslampan250x197.jpg

Naturskyddsföreningens AntiScampi-kampanj har blivit nominerad till 2011 års konsumentpris, Blåslampan. Blåslampan är Sveriges konsumenter och Råd och Röns pris som delas ut för nionde året i år. Tillsammans med tre andra viktiga aktörer tampas vi om årets pris, som delas ut den 8 november på Näringslivets hus i Stockholm. Eftersom alla våra motparter egentligen är medparter är vi glada vem som än vinner, men tillåter oss att vara oerhört stolta över att uppmärksammas på det här sättet och hoppas självklart att vi vinner. Allt är nu upp till juryn som består av: -Alice Bah Kuhnke (hållbarhetschef ÅF), -Annika Wilow Sundh (ordförande Konsumentvägledarnas förening), -Mats-Eric Nilsson (författare och journalist samt 2010 års pristagare av Blåslampan), -Stefan Edman (miljöprofil och författare), -Sverker Olofsson (tv-journalist från bland annat Plus) och -Örjan Brinkman (ordförande Sveriges Konsumenter) Motiveringen till nomineringen ser ut så här: ”Med hjälp av ett aktivt, välformulerat och väl underbyggt kampanjarbete inte minst genom sociala medier har Naturskyddsföreningen fått konsumenterna att inse varför det är viktigt att avstå från jätteräkor – de medför miljöförstöring, fattigdom och våld under produktionen. Föreningen visar hur vi aktivt och enkelt kan använda vår konsumentmakt för att göra skillnad. Och kampanjen visar också på lösningar i form av goda alternativ på skaldjurstallriken.” Våra medtävlare är: -Centrum för konsumtionsvetenskap i Göteborg -Daniel Öhman och Malin Olofsson, journalister bakom ”Matens pris” -Katarina Johansson med boken ”Badskumt” Tidigare vinnare av Blåslampan: 2010 - Mats-Eric Nilsson 2009 - Camilla Sparring 2008 - Isabella Lövin delade med Västerfärnebo Handelsbod 2007 - Konsumentredaktionen på GöteborgsPosten 2006 - Föreningen för Rättvisemärkt 2005 - KRAV 2004 - Hushållningssällskapet matkonsulterna 2004 - Marit Paulsen 2003 - REA Skrivet av Mona Wallin på Naturskyddsföreningens blogg.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

AntiScampi nomineras till Blåslampan

2011-10-17
Naturskyddsföreningens AntiScampi-kampanj har blivit nominerad till 2011 års konsumentpris, Blåslampan. Blåslampan är Sveriges konsumenter och Råd och Röns pris som delas ut för nionde året i år. Tillsammans med tre andra viktiga aktörer tampas vi om årets pris, som delas ut den 8 november på Näringslivets hus i Stockholm.

Eftersom alla våra motparter egentligen är medparter är vi glada vem som än vinner, men tillåter oss att vara oerhört stolta över att uppmärksammas på det här sättet och hoppas självklart att vi vinner. Allt är nu upp till juryn som består av:

-Alice Bah Kuhnke (hållbarhetschef ÅF),
-Annika Wilow Sundh (ordförande Konsumentvägledarnas förening),
-Mats-Eric Nilsson (författare och journalist samt 2010 års pristagare av Blåslampan),
-Stefan Edman (miljöprofil och författare),
-Sverker Olofsson (tv-journalist från bland annat Plus) och
-Örjan Brinkman (ordförande Sveriges Konsumenter)

Motiveringen till nomineringen ser ut så här:
”Med hjälp av ett aktivt, välformulerat och väl underbyggt kampanjarbete inte minst genom sociala medier har Naturskyddsföreningen fått konsumenterna att inse varför det är viktigt att avstå från jätteräkor – de medför miljöförstöring, fattigdom och våld under produktionen. Föreningen visar hur vi aktivt och enkelt kan använda vår konsumentmakt för att göra skillnad. Och kampanjen visar också på lösningar i form av goda alternativ på skaldjurstallriken.”

Våra medtävlare är:
-Centrum för konsumtionsvetenskap i Göteborg
-Daniel Öhman och Malin Olofsson, journalister bakom ”Matens pris”
-Katarina Johansson med boken ”Badskumt”

Tidigare vinnare av Blåslampan:
2010 - Mats-Eric Nilsson
2009 - Camilla Sparring
2008 - Isabella Lövin delade med Västerfärnebo Handelsbod
2007 - Konsumentredaktionen på GöteborgsPosten
2006 - Föreningen för Rättvisemärkt
2005 - KRAV
2004 - Hushållningssällskapet matkonsulterna
2004 - Marit Paulsen
2003 - REA

Skrivet av Mona Wallin på Naturskyddsföreningens blogg.

Senaste nyheter