Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ansök till Bixia Miljöfond fram till 30 augusti

https://www.klimatsmart.se/images/news/bixiastor250x200.jpg

För oss på Bixia finns det två bra sätt att minska den negativa miljöpåverkan – att bygga ut den förnybara elproduktionen och att använda mindre el. Det är här vi lägger vår kraft, och det är därför vi har Bixia Miljöfond. Årets ansökningsperiod pågår från måndag 15 april till fredag 30 augusti och det finns cirka en miljon kronor att fördela. Följande ansökningskriterier gäller för år 2013: - Förstudier och projektering samt miljökonsekvensbeskrivningar för småskalig vattenkraft. - För vattenkraft kan stöd sökas för tillståndsprövning, bygglov/miljötillstånd (MKB) och stöd för produktionsberäkning. Sökande ska kunna påvisa fallrätten genom ägande eller arrende. - Investeringar i solcellspaneler för hushåll med maximalt 5000 SEK per projekt. - Maximalt kan 40 ansökningar beviljas. Separat ansökningsblankett. - Investeringar i solcellspaneler för företag där beviljat belopp beräknas utifrån installerad effekt och antalet inkomna ansökningar. Separat ansökningsblankett. - Investeringar som ökar elgenereringen genom ny eller förbättrad teknik i vindkraftverk eller vattenkraftverk. - Investeringar som ökar elgenereringen genom utveckling av system för underhåll i vindkraftverk eller vattenkraftverk. - Miljö- och byggteknik som gynnar utvecklingen av mer förnybar el eller minskar elanvändningen. - Pilotprojekt, prototyper och demonstrationsanläggningar för mer förnybar el och/eller minskad elanvändning. Ansökningshandlingarna ska vara Bixia tillhanda senast fredag 2013-08-30. På hemsidan kan du fylla i den ansökningsblankett som du vill använda, http://www.bixia.se/Bixia/Om%20Bixia/Bixia%20milj%C3%B6fond/Ans%C3%B6kningskriterier.html.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ansök till Bixia Miljöfond fram till 30 augusti

2013-06-25
För oss på Bixia finns det två bra sätt att minska den negativa miljöpåverkan – att bygga ut den förnybara elproduktionen och att använda mindre el. Det är här vi lägger vår kraft, och det är därför vi har Bixia Miljöfond.

Årets ansökningsperiod pågår från måndag 15 april till fredag 30 augusti och det finns cirka en miljon kronor att fördela. Följande ansökningskriterier gäller för år 2013:

- Förstudier och projektering samt miljökonsekvensbeskrivningar för småskalig vattenkraft.

- För vattenkraft kan stöd sökas för tillståndsprövning, bygglov/miljötillstånd (MKB) och stöd för produktionsberäkning. Sökande ska kunna påvisa fallrätten genom ägande eller arrende.

- Investeringar i solcellspaneler för hushåll med maximalt 5000 SEK per projekt.

- Maximalt kan 40 ansökningar beviljas. Separat ansökningsblankett.

- Investeringar i solcellspaneler för företag där beviljat belopp beräknas utifrån installerad effekt och antalet inkomna ansökningar. Separat ansökningsblankett.

- Investeringar som ökar elgenereringen genom ny eller förbättrad teknik i vindkraftverk eller vattenkraftverk.

- Investeringar som ökar elgenereringen genom utveckling av system för underhåll i vindkraftverk eller vattenkraftverk.

- Miljö- och byggteknik som gynnar utvecklingen av mer förnybar el eller minskar elanvändningen.

- Pilotprojekt, prototyper och demonstrationsanläggningar för mer förnybar el och/eller minskad elanvändning.

Ansökningshandlingarna ska vara Bixia tillhanda senast fredag 2013-08-30.

På hemsidan kan du fylla i den ansökningsblankett som du vill använda, http://www.bixia.se/Bixia/Om%20Bixia/Bixia%20milj%C3%B6fond/Ans%C3%B6kningskriterier.html.

Läs vilka riktlinjer som gäller för ansökningar här: www.bixia.se/Bixia/Om%20Bixia/Bixia%20milj%C3%B6fond/Riktlinjer%20f%C3%B6r%20ans%C3%B6kningar.html
Källa: Bixia

Senaste nyheter