Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Anders Wijkman rådgivare till Biorecro

https://www.klimatsmart.se/images/news/anders250x201.jpg

Anders Wijkman är från måndag 8:e oktober ny rådgivare till Biorecro AB. Företaget är världsledande på att ta bort koldioxid från atmosfären. Anders Wijkman, bland annat ordförande i Romklubben samt styrelseledamot vid Stockholm Resilience Center , ansluter sig till Biorecros Advisory Board, med bland andra tidigare generalsekreteraren för Världsnaturfonden WWF prof. Lars Kristoferson, Statoils tidigare Sverige-vd Staffan Riben och klimatforskaren vid IIASA i Österrike Michael Obersteiner. - Biorecros arbete är för viktigt för att inte stödjas, säger Anders Wijkman. Vi befinner oss nu i en situation där det redan är för sent att enbart minska världens koldioxidutsläpp. Sommarens rekordstora avsmältning av Arktis havsis är ett av många bevis för detta. För att undvika ännu allvarligare klimatförändringar måste vi dels minska utsläppen radikalt, dels börja ta bort koldioxid ur atmosfären. Min förhoppning är att fler företag nu tar ansvar och klimatstädar sin verksamhet med Biorecro. - Vi är glada över att Anders Wijkman med sin långa erfarenhet sluter upp i arbetet med att vända klimatutvecklingen, säger Biorecros vd Henrik Karlsson. Efter flera år av förberedelser och anläggningsarbeten lanserar vi nu vår tjänst klimatstädning till de företag och organisationer som vill ta ledningen med sitt klimatarbete. I detta är Anders Wijkman ett viktigt stöd och att han ansluter som rådgivare gör att vi kan öka takten i att vända klimatutvecklingen. För mer information, kontakta: Anders Wijkman, 0706 301 052,banders@wijkman.nu Henrik Karlsson, vd Biorecro, 070 712 75 69, h.karlsson@biorecro.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Anders Wijkman rådgivare till Biorecro

2012-10-09
Anders Wijkman
Anders Wijkman är från måndag 8:e oktober ny rådgivare till Biorecro AB. Företaget är världsledande på att ta bort koldioxid från atmosfären. Anders Wijkman, bland annat ordförande i Romklubben samt styrelseledamot vid Stockholm Resilience Center , ansluter sig till Biorecros Advisory Board, med bland andra tidigare generalsekreteraren för Världsnaturfonden WWF prof. Lars Kristoferson, Statoils tidigare Sverige-vd Staffan Riben och klimatforskaren vid IIASA i Österrike Michael Obersteiner.

- Biorecros arbete är för viktigt för att inte stödjas, säger Anders Wijkman. Vi befinner oss nu i en situation där det redan är för sent att enbart minska världens koldioxidutsläpp. Sommarens rekordstora avsmältning av Arktis havsis är ett av många bevis för detta. För att undvika ännu allvarligare klimatförändringar måste vi dels minska utsläppen radikalt, dels börja ta bort koldioxid ur atmosfären. Min förhoppning är att fler företag nu tar ansvar och klimatstädar sin verksamhet med Biorecro.

- Vi är glada över att Anders Wijkman med sin långa erfarenhet sluter upp i arbetet med att vända klimatutvecklingen, säger Biorecros vd Henrik Karlsson. Efter flera år av förberedelser och anläggningsarbeten lanserar vi nu vår tjänst klimatstädning till de företag och organisationer som vill ta ledningen med sitt klimatarbete. I detta är Anders Wijkman ett viktigt stöd och att han ansluter som rådgivare gör att vi kan öka takten i att vända klimatutvecklingen.

För mer information, kontakta:
Anders Wijkman, 0706 301 052,banders@wijkman.nu
Henrik Karlsson, vd Biorecro, 070 712 75 69, h.karlsson@biorecro.se.
Källa: Biorecro

Senaste nyheter