Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Allmännyttan försöker öka intresset för att spara energi (sponsrad video)

https://www.klimatsmart.se/images/news/allm_nnyttans-energispartips250x93.jpg

Sedan hösten 2012 har Allmännyttan haft sin egen energisparkampanj. En kampanj där bostadsföretag och hyresgäster tillsammans jobbar för att minska energianvändningen. Kampanjen bygger på enkla, konkreta vardagstips som vem som helst kan följa. Konceptet grundar sig i att det bakom varje vägg finns ”energiarbetare” som sliter sig svettiga på träningscyklar för att skapa allt från värme till el och vatten. Ju mer som slösas, desto mer måste de cykla, vilket såklart inte håller i slutändan. Därför vill de utbilda människor i hur man kan spara energi i vardagen. I den senaste kampanjen gjorde energiarbetarna hembesök hos olika familjer. I år, när det dessutom är valår, har de bestämt sig för att gå ut ännu hårdare för att påverka människor. De ska bli energiaktivister som demonstrerar, skriver kampsånger och gör olika stunts på stan. Allt för att få fler personer i Sverige att tänka lite mer på sin energianvändning och vad de kan göra för att minska den. Detta inlägg är sponsrat av SABO – Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Allmännyttan försöker öka intresset för att spara energi (sponsrad video)

2014-05-19
Sedan hösten 2012 har Allmännyttan haft sin egen energisparkampanj. En kampanj där bostadsföretag och hyresgäster tillsammans jobbar för att minska energianvändningen. Kampanjen bygger på enkla, konkreta vardagstips som vem som helst kan följa. Konceptet grundar sig i att det bakom varje vägg finns ”energiarbetare” som sliter sig svettiga på träningscyklar för att skapa allt från värme till el och vatten. Ju mer som slösas, desto mer måste de cykla, vilket såklart inte håller i slutändan. Därför vill de utbilda människor i hur man kan spara energi i vardagen. I den senaste kampanjen gjorde energiarbetarna hembesök hos olika familjer.

I år, när det dessutom är valår, har de bestämt sig för att gå ut ännu hårdare för att påverka människor. De ska bli energiaktivister som demonstrerar, skriver kampsånger och gör olika stunts på stan. Allt för att få fler personer i Sverige att tänka lite mer på sin energianvändning och vad de kan göra för att minska den.



Detta inlägg är sponsrat av SABO – Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag.

Senaste nyheter