Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Allbäck Hustvätt minimerar svamp & mögel

https://www.klimatsmart.se/images/news/allback250x84b.gif

Tekomo Byggkvalitet AB har just genomfört en mykologisk analys av Allbäck Hustvättt, som är en miljövänlig och ytterst effektivt produkt för rengöring och minimering av svamptillväxt. Analysen utfördes på träpanel målad med linoljefärg genom ljusmikroskopering (stereo- och fastkontrastmikroskopi) och odling på fast näringssubstrat. Före användandet av Allbäck Hustvätt fanns en onormalt riklig förekomst av svamp (16.000 cfu/kvcm (g) Cladosporium sp.). Efter behandling med Allbäck Hustvätt sjönk förekomsten av svamp drastiskt till under 100 cfu/kvcm. Tvättningen gav en omedelbar förbättring. Allbäck Hustvätt är en borförstärkt linsåpa som kan användas i samband med ommålning eller rengöring. Produkten är utvecklad av Allbäck Linoljeprodukter i Ystad som har mångårig erfarenhet med linoljeprodukter. Hustvätten räcker till ca 20 kvm/liter. För lättare tvätt späd med vatten. Vi har sedan tidigare reducerat risken för påverkan av olika slag genom att: • avslemma linoljan (fälla ut proteinet • sterilisera oljan genom vår kokningsprocess • tillhandahålla en ren zinkvitt linoljefärg för egen inblandning om man så önskar Vi fortsätter vår strävan att anpassa en traditionell lösningsmedelsfri, miljö- och människovänlig linoljefärg till dagens krav och önskemål. För mer information kontakta: Sonja och Hans Allbäck, Allbäck Linoljeprodukter AB, 0411-602 02, www.allbackpaint.com

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Allbäck Hustvätt minimerar svamp & mögel

2009-07-14
Tekomo Byggkvalitet AB har just genomfört en mykologisk analys av Allbäck Hustvättt, som är en miljövänlig och ytterst effektivt produkt för rengöring och minimering av svamptillväxt.

Analysen utfördes på träpanel målad med linoljefärg genom ljusmikroskopering (stereo- och fastkontrastmikroskopi) och odling på fast näringssubstrat.

Före användandet av Allbäck Hustvätt fanns en onormalt riklig förekomst av svamp (16.000 cfu/kvcm (g) Cladosporium sp.). Efter behandling med Allbäck Hustvätt sjönk förekomsten av svamp drastiskt till under 100 cfu/kvcm. Tvättningen gav en omedelbar förbättring.

Allbäck Hustvätt är en borförstärkt linsåpa som kan användas i samband med ommålning eller rengöring. Produkten är utvecklad av Allbäck Linoljeprodukter i Ystad som har mångårig erfarenhet med linoljeprodukter.

Hustvätten räcker till ca 20 kvm/liter. För lättare tvätt späd med vatten. Vi har sedan tidigare reducerat risken för påverkan av olika slag genom att:

• avslemma linoljan (fälla ut proteinet
• sterilisera oljan genom vår kokningsprocess
• tillhandahålla en ren zinkvitt linoljefärg för egen inblandning om man så önskar

Vi fortsätter vår strävan att anpassa en traditionell lösningsmedelsfri, miljö- och människovänlig linoljefärg till dagens krav och önskemål.

För mer information kontakta:
Sonja och Hans Allbäck, Allbäck Linoljeprodukter AB, 0411-602 02, www.allbackpaint.com

Senaste nyheter