Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Alla 160 Choice-hotell miljöcertifierade

https://www.klimatsmart.se/images/news/choice.jpg

Under 2009 genomförde Choice Hotels Scandinavia sitt största enskilda projekt någonsin. Mer än 9000 anställda har varit med i processen att införa miljöstyrningssystemet ISO 14001. Innan nyår fick de 160 hotellen sin miljöcertifiering från certifieringsorganet Det Norske Veritas. ISO 14001 säkerställer att hotellen alltid försöker minska förbrukningen av energi, avfall, kemikalier, transporter och vatten. Med inspiration från kejsarpingvinens teamarbete och disciplin döptes projektet att miljöcertifiera alla 160 Choice-hotell i Skandinavien till Operation Penguin. Operation Penguin är branschens största miljöprojekt, där medarbetare och chefer på alla nivåer har utbildats. - Vi har höga miljöambitioner och nu har vi ett system som säkerställer att vi tänker grönt. säger Torgeir Silseth, VD för Choice Hotels Scandinavia. Det var få som trodde att vi skulle klara det. Tack vare våra 9 000 engagerade medarbetares insats och miljöengagemang nådde vi vårt mål på rekordtid. Choice Hotels Scandinavia startade sitt ENÖK-program, Choice Energy, redan 2003. Sedan dess har kedjan minskat sin energiförbrukning med över 20 %. Sedan 2007 har Choice ingått avtal om köp av ursprungsgaranterad ström från förnyelsebara energikällor. Choice serverar också ekologisk frukost till alla sina gäster och har ett långsiktigt avtal med Regnskogsfonden som innebär att 100 kvadratmeter regnskog räddas för varje gästnatt på våra hotell under hela året. - Det är imponerande att se hur Choice har lyckats skapa så mycket engagemang i hela organisationen. Alla anställda är miljöambassadörer och hotellen har fått ett jättelyft efter att Penguin införts. Choice försöker alltid bli bättre i sitt miljöarbete. Det innebär att det viktigaste med ISO 14001 är uppfyllt – ständig förbättring, berättar Morten Taraldsvik på Det Norske Veritas. Kontaktinformation: Torgeir Silseth, VD för Choice Hotels Scandinavia, +47 901 11 969 Arne Haugen, chef för CSR & HR, arne.haugen@choice.no, +47 917 19 627

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Alla 160 Choice-hotell miljöcertifierade

2010-01-11
Under 2009 genomförde Choice Hotels Scandinavia sitt största enskilda projekt någonsin. Mer än 9000 anställda har varit med i processen att införa miljöstyrningssystemet ISO 14001.

Innan nyår fick de 160 hotellen sin miljöcertifiering från certifieringsorganet Det Norske Veritas. ISO 14001 säkerställer att hotellen alltid försöker minska förbrukningen av energi, avfall, kemikalier, transporter och vatten.

Med inspiration från kejsarpingvinens teamarbete och disciplin döptes projektet att miljöcertifiera alla 160 Choice-hotell i Skandinavien till Operation Penguin. Operation Penguin är branschens största miljöprojekt, där medarbetare och chefer på alla nivåer har utbildats.

- Vi har höga miljöambitioner och nu har vi ett system som säkerställer att vi tänker grönt. säger Torgeir Silseth, VD för Choice Hotels Scandinavia. Det var få som trodde att vi skulle klara det. Tack vare våra 9 000 engagerade medarbetares insats och miljöengagemang nådde vi vårt mål på rekordtid.

Choice Hotels Scandinavia startade sitt ENÖK-program, Choice Energy, redan 2003. Sedan dess har kedjan minskat sin energiförbrukning med över 20 %. Sedan 2007 har Choice ingått avtal om köp av ursprungsgaranterad ström från förnyelsebara energikällor. Choice serverar också ekologisk frukost till alla sina gäster och har ett långsiktigt avtal med Regnskogsfonden som innebär att 100 kvadratmeter regnskog räddas för varje gästnatt på våra hotell under hela året.

- Det är imponerande att se hur Choice har lyckats skapa så mycket engagemang i hela organisationen. Alla anställda är miljöambassadörer och hotellen har fått ett jättelyft efter att Penguin införts. Choice försöker alltid bli bättre i sitt miljöarbete. Det innebär att det viktigaste med ISO 14001 är uppfyllt – ständig förbättring, berättar Morten Taraldsvik på Det Norske Veritas.

Kontaktinformation:
Torgeir Silseth, VD för Choice Hotels Scandinavia, +47 901 11 969
Arne Haugen, chef för CSR & HR, arne.haugen@choice.no, +47 917 19 627

Senaste nyheter