Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Alingsås storsatsar på Earth Week

https://www.klimatsmart.se/images/news/alingsas206x49.png

Under Earth Week, som inträffar 26 mars -31 mars, bjuder Alingsås på ett fullspäckat program. Filmvisning, konsert, diskussioner och föreläsningar på temat klimat, miljö och energi. Veckans aktiviteter avslutas med Earth Hour, som infaller lördagen den 31 mars, kl. 20.30 –21.30. – Vi som är med och arrangerar uppmanar alla alingsåsare att delta i Earth Hour, världen största miljömanifestation. Det är enkelt! Släck ner och stäng av apparater under en timma, medan du reflekterar över hur du kan bidra till en bättre miljö. Passa på att besöka någon av veckans alla aktiviteter, så får du inspiration, tips och idéer, säger Fredrik Bergman, miljöstrateg på Alingsås kommun. Syftet med Earth Hour är i första hand inte att spara energi, utan att få oss att tänka till över hur vi lever våra liv. Under Earth Hour blir det förhoppningsvis riktigt mörkt i Alingsås. Bland annat släcks Rådhuset ner och även kyrkan mitt i stan gör detsamma. Även en centralt belägen kyrkogård släcks ner. Det kommunala energibolaget, Alingsås Energi, ska precis som föregående år, mäta nedgången i elanvändning under Earth Hour. Detta kommer att återrapporteras på kommunens hemsida. Andra aktiviteter som sker är att ett antal av förskolorna och skolorna i kommunen arbetar på temat klimat/miljö/energi under Earth Week – Jag och kommunens energi- och klimatrådgivare kommer under veckan att vara ute och hålla mängder med föredrag och föra diskussioner med bland annat skolklasser, pensionärsgrupper och villaägare, berättar Fredrik Bergman. Alingsås storsatsning på Earth Week uppmärksammas även från andra håll: – Det är verkligen roligt att se att Alingsås engagerar sig helhjärtat i Earth Hour och med så många olika aktiviteter. Earth Hour är ett sätt att lyfta miljö- och klimatfrågan på och vi ser här att Alingsås verkligen tar tillvara på den möjligheten, berättar Barbara Evaeus, klimatkommunikatör på Världsnaturfonden WWF. Earth Week är ett samarrangemang mellan Alingsås kommun, Alingsås Energi, Alingsås Naturskyddsförening, Studiefrämjandet, Svenska kyrkan i Alingsås, Passivhuscentrum Västra Götaland, Omställning Alingsås och Alingsås Bilkooperativ. För mer information, kontakta: Fredrik Bergman, miljöstrateg på Alingsås kommun, 0322-61 70 05 Tomas Nilsson, energi- och klimatrådgivare på Alingsås kommun, 0322-61 61 47 Karin Gustavsson, verksamhetsledare på Studiefrämjandet i Alingsås, 0322-935 76.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Alingsås storsatsar på Earth Week

2012-03-23
Under Earth Week, som inträffar 26 mars -31 mars, bjuder Alingsås på ett fullspäckat program. Filmvisning, konsert, diskussioner och föreläsningar på temat klimat, miljö och energi. Veckans aktiviteter avslutas med Earth Hour, som infaller lördagen den 31 mars, kl. 20.30 –21.30.

– Vi som är med och arrangerar uppmanar alla alingsåsare att delta i Earth Hour, världen största miljömanifestation. Det är enkelt! Släck ner och stäng av apparater under en timma, medan du reflekterar över hur du kan bidra till en bättre miljö. Passa på att besöka någon av veckans alla aktiviteter, så får du inspiration, tips och idéer, säger Fredrik Bergman, miljöstrateg på Alingsås kommun. Syftet med Earth Hour är i första hand inte att spara energi, utan att få oss att tänka till över hur vi lever våra liv.

Under Earth Hour blir det förhoppningsvis riktigt mörkt i Alingsås. Bland annat släcks Rådhuset ner och även kyrkan mitt i stan gör detsamma. Även en centralt belägen kyrkogård släcks ner. Det kommunala energibolaget, Alingsås Energi, ska precis som föregående år, mäta nedgången i elanvändning under Earth Hour. Detta kommer att återrapporteras på kommunens hemsida.

Andra aktiviteter som sker är att ett antal av förskolorna och skolorna i kommunen arbetar på temat klimat/miljö/energi under Earth Week
– Jag och kommunens energi- och klimatrådgivare kommer under veckan att vara ute och hålla mängder med föredrag och föra diskussioner med bland annat skolklasser, pensionärsgrupper och villaägare, berättar Fredrik Bergman.

Alingsås storsatsning på Earth Week uppmärksammas även från andra håll:
– Det är verkligen roligt att se att Alingsås engagerar sig helhjärtat i Earth Hour och med så många olika aktiviteter. Earth Hour är ett sätt att lyfta miljö- och klimatfrågan på och vi ser här att Alingsås verkligen tar tillvara på den möjligheten, berättar Barbara Evaeus, klimatkommunikatör på Världsnaturfonden WWF.

Earth Week är ett samarrangemang mellan Alingsås kommun, Alingsås Energi, Alingsås Naturskyddsförening, Studiefrämjandet, Svenska kyrkan i Alingsås, Passivhuscentrum Västra Götaland, Omställning Alingsås och Alingsås Bilkooperativ.

För mer information, kontakta:
Fredrik Bergman, miljöstrateg på Alingsås kommun, 0322-61 70 05
Tomas Nilsson, energi- och klimatrådgivare på Alingsås kommun, 0322-61 61 47
Karin Gustavsson, verksamhetsledare på Studiefrämjandet i Alingsås, 0322-935 76.

Senaste nyheter