Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Akademiska Hus Öst energisparar

https://www.klimatsmart.se/images/news/linkopingsuniversitetakademiskahus250x166.jpg

På Linköpings Universitet miljösatsar man genom att installera energisparsystemet Light Eco för områdets stolpbelysning med 39 % energibesparing som resultat. Akademiska Hus är Sveriges ledande hyresvärd för universitet och högskolor. Med ett fastighetsvärde på nära 50 miljarder och omsättning på fem är Akademiska Hus Sveriges näst största fastighetsbolag. I företagets fastigheter studerar, forskar och arbetar runt 300.000 personer varje dag. Akademiska Hus miljöpolicy säger att fastigheterna ska byggas och förvaltas på ett miljöanpassat och resurssparande sätt. Det innebär bland annat prioritering av energieffektiviseringar genom användande av ny och modern teknik. Företaget är certifierat enligt ISO 14001 sedan 2004. Akademiska Hus region Öst omfattar campusområdena i Linköping, Norrköping, Örebro samt restauranghögskolan i Grythyttan. På Linköpings Universitet miljösatsar man genom att installera energisparsystemet Light Eco för områdets stolpbelysning. Uppmätt energibesparing efter installationen uppgår till 39 %, vilket i sin tur innebär en årlig besparing på 154.000 kr. Återbetalningstiden för lösningen beräknas till 25 månader och den årliga avkastningen på investerat kapital är 48 %. Minskade koldioxidutsläpp till följd av installationen beräknas till 127 ton per år. Magnus Öhrman på Akademiska Hus Öst är initiativtagare till energisparprojektet. Fredrik Denninger, Energisystem, 0155-975 50, fredrik.denninger@energisystem.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Akademiska Hus Öst energisparar

2011-03-04
På Linköpings Universitet miljösatsar man genom att installera energisparsystemet Light Eco för områdets stolpbelysning med 39 % energibesparing som resultat.

Akademiska Hus är Sveriges ledande hyresvärd för universitet och högskolor. Med ett fastighetsvärde på nära 50 miljarder och omsättning på fem är Akademiska Hus Sveriges näst största fastighetsbolag. I företagets fastigheter studerar, forskar och arbetar runt 300.000 personer varje dag.

Akademiska Hus miljöpolicy säger att fastigheterna ska byggas och förvaltas på ett miljöanpassat och resurssparande sätt. Det innebär bland annat prioritering av energieffektiviseringar genom användande av ny och modern teknik. Företaget är certifierat enligt ISO 14001 sedan 2004.

Akademiska Hus region Öst omfattar campusområdena i Linköping, Norrköping, Örebro samt restauranghögskolan i Grythyttan. På Linköpings Universitet miljösatsar man genom att installera energisparsystemet Light Eco för områdets stolpbelysning.

Uppmätt energibesparing efter installationen uppgår till 39 %, vilket i sin tur innebär en årlig besparing på 154.000 kr. Återbetalningstiden för lösningen beräknas till 25 månader och den årliga avkastningen på investerat kapital är 48 %. Minskade koldioxidutsläpp till följd av installationen beräknas till 127 ton per år. Magnus Öhrman på Akademiska Hus Öst är initiativtagare till energisparprojektet.

Fredrik Denninger, Energisystem, 0155-975 50, fredrik.denninger@energisystem.se

Senaste nyheter