Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Sveriges största klädbytardag 14 april

https://www.klimatsmart.se/images/news/snf-kladbytardagen250x142.jpg

Den 1 april 2017 genomfördes Sveriges största klädbytardag på 124 platser runt om i landet. Nästa klädbytardag blir på lördag 14 april 2018. Vi i den rika delen av världen shoppar alldeles för mycket. Det drabbar miljö och människor hårt i andra länder. Samtidigt så börjar många tröttna på slit-och-släng-trenden. En klädbytardag är en rolig, social och helt gratis aktivitet som ger konkret miljönytta. De plagg som man har tröttnat på eller som inte längre passar blir nya och roliga för någon annan. Livet på kläderna förlängs och vi bidrar till en bättre miljö. Så här går det till på ett klädbyte: - Du tar med dig fem eller tio fina och fräscha plagg (antalet plagg kan variera lokalt). - För varje plagg får du en biljett som du kan byta mot ett nytt plagg. - Det är helt gratis. - På en del platser ska du lämna in dina plagg innan själva klädbytardagen. Exakt vad som gäller kommer att stå i den lokala informationen. - Plagg som ingen väljer skänks till en lokal second hand-butik. Du får inte tillbaka kläderna. Så här gör du om du vill arrangera ett klädbyte: 1. Bestäm dig vem du vill arrangera klädbytet med. En kompis, din skolklass, kommunen, din krets (Naturskyddsföreningens lokalavdelning) eller kanske på egen hand? 2. Släng iväg ett mejl till kladbytardagen@naturskyddsforeningen.se och berätta var du vill ordna ditt klädbyte. Du kan också ringa Jessica Andréason, 0739-44 99 10 om du har frågor. 3. Nu är det bara att kicka igång! Boka lokal, planera marknadsföring, fixa bord och galgar. Här hittar du våra bästa tips för att arrangera ett lyckat klädbyte 4. Beställ gratis affischer, flyers och klädbrickor

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Sveriges största klädbytardag 14 april

2018-01-09
Klädbytardag 14 april 2018
Den 1 april 2017 genomfördes Sveriges största klädbytardag på 124 platser runt om i landet. Nästa klädbytardag blir på lördag 14 april 2018.

Vi i den rika delen av världen shoppar alldeles för mycket. Det drabbar miljö och människor hårt i andra länder. Samtidigt så börjar många tröttna på slit-och-släng-trenden. En klädbytardag är en rolig, social och helt gratis aktivitet som ger konkret miljönytta. De plagg som man har tröttnat på eller som inte längre passar blir nya och roliga för någon annan. Livet på kläderna förlängs och vi bidrar till en bättre miljö.

Så här går det till på ett klädbyte:

- Du tar med dig fem eller tio fina och fräscha plagg (antalet plagg kan variera lokalt).

- För varje plagg får du en biljett som du kan byta mot ett nytt plagg.

- Det är helt gratis.

- På en del platser ska du lämna in dina plagg innan själva klädbytardagen. Exakt vad som gäller kommer att stå i den lokala informationen.

- Plagg som ingen väljer skänks till en lokal second hand-butik. Du får inte tillbaka kläderna.

Så här gör du om du vill arrangera ett klädbyte:

1. Bestäm dig vem du vill arrangera klädbytet med. En kompis, din skolklass, kommunen, din krets (Naturskyddsföreningens lokalavdelning) eller kanske på egen hand?

2. Släng iväg ett mejl till kladbytardagen@naturskyddsforeningen.se och berätta var du vill ordna ditt klädbyte. Du kan också ringa Jessica Andréason, 0739-44 99 10 om du har frågor.

3. Nu är det bara att kicka igång! Boka lokal, planera marknadsföring, fixa bord och galgar.

Här hittar du våra bästa tips för att arrangera ett lyckat klädbyte

4. Beställ gratis affischer, flyers och klädbrickor
Foto: Amanda Nilsson

Senaste nyheter