Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Abu Dhabis intresse för svensk cleantech

https://www.klimatsmart.se/images/news/dubaijenniecato250x157.jpg

En delegation med Energimyndigheten och sju cleantechföretag besökte i förra veckan Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Syftet var att följa upp affärskontakter som etablerades under World Future Energy Summit i januari. - Den svenska delegationen mötte stort intresse och fick möjlighet att träffa högt uppsatta nyckelaktörer och institutioner i regionen, berättar projektledare Jennie Cato. Uppföljningsresan arrangerades av Energimyndighetens exportfrämjargrupp med hjälp av Exportrådets kontor i Dubai i Förenade Arabemiraten. Den ägde rum samma vecka som minister Maud Olofsson besökte Abu Dhabi, för möten i IRENA:s Generalförsamling samt det internationella initiativet Clean Energy Ministerial. I delegationen ingick de svenska företagen ByggAkuten, Eco Supplies Solar, Envac, Formconsult, Lysi Energy, Rehact och Vattenfall Power Consultant. Delegationen besökte statliga och kommunala institutioner som the Urban Planning Council, Masdar City, Masdar Clean Tech Fund, Ministry of Public Works och Dubais Environmental Center for Arab Towns. På stadsmiljöcentret hade alla de högsta cheferna slutit upp och framförde önskemål om fortsatt samarbete. Dessutom besökte de svenska företagen TDIC, det statsägda bolag som planerar och investerar i Abu Dhabis regionplan för 2030. Planen inkluderar projektering av bland annat en ö, Saadiyat Island, där både ett Guggenheim Abu Dhabi och ett Louvre Abu Dhabi ska byggas. - Vi hoppas nu på goda framtida affärer för företagen och fortsätter arbeta för en fördjupad och strategisk satsning för att främja svensk cleantech i regionen. Regionen omfattar inte bara UAE och arabvärlden, utan ses även som en inkörsport till Indien och Kina, säger Jennie Cato. Närmast planerar Energimyndigheten dels en uppföljning med svenska företag inom miljö- och energiteknik vid Middle East Summit i Qatar i höst, dels en företagsdelegation till World Future Energy Summit i Abu Dhabi i januari 2012. För mer information, kontakta: Jennie Cato, Energimyndigheten, 016-544 23 31.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Abu Dhabis intresse för svensk cleantech

2011-04-13
Den svenska delegationen, med Jennie Cato och
företrädare från Dubais Environmental Center
for Arab Towns
En delegation med Energimyndigheten och sju cleantechföretag besökte i förra veckan Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Syftet var att följa upp affärskontakter som etablerades under World Future Energy Summit i januari.

- Den svenska delegationen mötte stort intresse och fick möjlighet att träffa högt uppsatta nyckelaktörer och institutioner i regionen, berättar projektledare Jennie Cato.

Uppföljningsresan arrangerades av Energimyndighetens exportfrämjargrupp med hjälp av Exportrådets kontor i Dubai i Förenade Arabemiraten. Den ägde rum samma vecka som minister Maud Olofsson besökte Abu Dhabi, för möten i IRENA:s Generalförsamling samt det internationella initiativet Clean Energy Ministerial.

I delegationen ingick de svenska företagen ByggAkuten, Eco Supplies Solar, Envac, Formconsult, Lysi Energy, Rehact och Vattenfall Power Consultant. Delegationen besökte statliga och kommunala institutioner som the Urban Planning Council, Masdar City, Masdar Clean Tech Fund, Ministry of Public Works och Dubais Environmental Center for Arab Towns. På stadsmiljöcentret hade alla de högsta cheferna slutit upp och framförde önskemål om fortsatt samarbete.

Dessutom besökte de svenska företagen TDIC, det statsägda bolag som planerar och investerar i Abu Dhabis regionplan för 2030. Planen inkluderar projektering av bland annat en ö, Saadiyat Island, där både ett Guggenheim Abu Dhabi och ett Louvre Abu Dhabi ska byggas.

- Vi hoppas nu på goda framtida affärer för företagen och fortsätter arbeta för en fördjupad och strategisk satsning för att främja svensk cleantech i regionen. Regionen omfattar inte bara UAE och arabvärlden, utan ses även som en inkörsport till Indien och Kina, säger Jennie Cato.

Närmast planerar Energimyndigheten dels en uppföljning med svenska företag inom miljö- och energiteknik vid Middle East Summit i Qatar i höst, dels en företagsdelegation till World Future Energy Summit i Abu Dhabi i januari 2012.

För mer information, kontakta:
Jennie Cato, Energimyndigheten, 016-544 23 31.
Foto: Energimyndigheten

Senaste nyheter