Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

8 av 10 använder fel bensin i gräsklipparen

https://www.klimatsmart.se/images/news/aspen-grasklippare250x345.png

8 av 10 använder vanlig 95-oktanig bensin i sina gräsklippare. En bensin som är tänkt för bilar, inte gräsklippare. Tankar man istället gräsklipparen med Aspen alkylatbensin får du en betydligt mer lättstartad gräsklippare samtidigt som miljön sparas. Alkylatbensin är helt enkelt bättre för såväl maskin, människa och miljö. Man kan verkligen fråga sig varför så många fortfarande använder vanlig bensin till sin gräsklippare när det är betydligt bättre för både maskinen, människan och miljön att använda alkylatbensin. Med alkylatbensin i tanken hålls gräsklipparmotorn betydligt renare jämfört med om man använder vanlig bensin och en renare motor ger jämnare drift. Alkylatbensin tål dessutom lång lagring, vilket gör gräsklipparen mer lättstartad – du slipper stå och slita i startsnöret. Att klippa gräset i en timme med vanligt bensin ger lika stora utsläpp av giftig bensen som 100 timmars gräsklippning med alkylatbensin. Eftersom vi i genomsnitt klipper gräset en gång i veckan och då har maskinen igång i 58 minuter gör det stor positiv skillnad för miljön att använda Aspen alkylatbensin istället för vanlig bilbensin. Med tanke på farliga kolväten är Aspen alkylatbensin upp till 99 % renare än vanlig bensin. Aspen alkylatbensin är även i stort sett fri från skadliga ämnen som svavel, bensen och aromater och är därför ett betydligt bättre alternativ för den som klipper gräset. Aspen alkylatbensin hittar du på runt 2 000 försäljningsställen i hela Sverige, bland annat Granngården, Preem, Plantagen, Coop, K-rauta, City Gross, Hornbach, Järnia samt återförsäljare av Husqvarnas och Jonsereds maskiner. När du sedan har köpt din alkylatbensin och hällt den i gräsklippartanken kan den lagras i 3–5 år utan att tappa i kvalitet. Det går därför utmärkt att låta alkylatbensinen vara kvar i tanken över vintern.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

8 av 10 använder fel bensin i gräsklipparen

2014-03-27
8 av 10 använder vanlig bensin
8 av 10 använder vanlig 95-oktanig bensin i sina gräsklippare. En bensin som är tänkt för bilar, inte gräsklippare. Tankar man istället gräsklipparen med Aspen alkylatbensin får du en betydligt mer lättstartad gräsklippare samtidigt som miljön sparas. Alkylatbensin är helt enkelt bättre för såväl maskin, människa och miljö.

Man kan verkligen fråga sig varför så många fortfarande använder vanlig bensin till sin gräsklippare när det är betydligt bättre för både maskinen, människan och miljön att använda alkylatbensin. Med alkylatbensin i tanken hålls
gräsklipparmotorn betydligt renare jämfört med om man använder vanlig bensin och en renare motor ger jämnare drift. Alkylatbensin tål dessutom lång lagring, vilket gör gräsklipparen mer lättstartad – du slipper stå och slita i startsnöret.

Att klippa gräset i en timme med vanligt bensin ger lika stora utsläpp av giftig bensen som 100 timmars gräsklippning med alkylatbensin. Eftersom vi i genomsnitt klipper gräset en gång i veckan och då har maskinen igång i 58 minuter gör det stor positiv skillnad för miljön att använda Aspen alkylatbensin istället för vanlig bilbensin.

Med tanke på farliga kolväten är Aspen alkylatbensin upp till 99 % renare än vanlig bensin. Aspen alkylatbensin är även i stort sett fri från skadliga ämnen som svavel, bensen och aromater och är därför ett betydligt bättre alternativ för den som klipper gräset.

Aspen alkylatbensin hittar du på runt 2 000 försäljningsställen i hela Sverige, bland annat Granngården, Preem, Plantagen, Coop, K-rauta, City Gross, Hornbach, Järnia samt återförsäljare av Husqvarnas och Jonsereds maskiner. När du sedan har köpt din alkylatbensin och hällt den i gräsklippartanken kan den lagras i 3–5 år utan att tappa i kvalitet. Det går därför utmärkt att låta alkylatbensinen vara kvar i tanken över vintern.
Källa: Aspen

Senaste nyheter