Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

60.000 bor miljömärkt med Fritidsresor

https://www.klimatsmart.se/images/news/fritidsresor250x70a.jpg

Under 2010 räknar Fritidsresor med att minst 60.000 svenskar bor på något av de miljöcertifierade hotell som arrangören erbjuder. En ny, grön symbol ska hjälpa fler kunder välja hotell som aktivt arbetar för att minska sin klimatpåverkan. Alla Fritidsresors BlueVillage-anläggningar i Europa och Turkiet är granskade av externa miljörevisorer och endast en anläggning väntar nu på sitt certifikat. Det sista hotellet, som renoverats under våren kommer att slutcertifieras under hösten. - Antalet miljöcertifierade hotell i vårt utbud ökar konstant, därför kommer siffran att växa innan året är slut, säger Jim Hofverberg som är Fritidsresors miljökoordinator. Fritidsresors egna och populäraste familjehotell, BlueVillage, har det senaste året alla miljöcertifierats i enlighet med ISO 14001. Arrangörens eget charterflygbolag TUIfly Nordic certifierades som världens första charterflygbolag med ISO 14001 redan i september 2009. - Vi arbetar väldigt aktivt med att minksa klimatpåverkan för vår verksamhet. Hårdare krav för hotellens energiförbrukning än vad EU-blommans kriterier ställer, tuffa krav på flygbolag om minskad bränsleförbrukning, omfattande miljöutbildningar internt och krav på minskad energiförbrukning och därmed minskat CO2-utsläpp för kontor och butiker är bara några sätt, säger Jim Hofverberg. ISO 14001-certifieringen innebär att hotell och flygbolag systematisk och kontrollerbart arbetar med miljöfrågor och har årliga krav på minskad klimatpåverkan. Fritidsresor lanserar nu en ny symbol som ska göra det lättare för kunder att välja miljövänligare boende. - Symbolen är ingen certifiering eller kvalitetsstämpel i sig. Den guidar endast till hotell och flygbolag som kan uppvisa ett giltigt miljöcertifikat eller märkning enligt de internationellt sett bäst kontrollerade organisationerna.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

60.000 bor miljömärkt med Fritidsresor

2010-07-26
Under 2010 räknar Fritidsresor med att minst 60.000 svenskar bor på något av de miljöcertifierade hotell som arrangören erbjuder.

En ny, grön symbol ska hjälpa fler kunder välja hotell som aktivt arbetar för att minska sin klimatpåverkan.

Alla Fritidsresors BlueVillage-anläggningar i Europa och Turkiet är granskade av externa miljörevisorer och endast en anläggning väntar nu på sitt certifikat. Det sista hotellet, som renoverats under våren kommer att slutcertifieras under hösten.

- Antalet miljöcertifierade hotell i vårt utbud ökar konstant, därför kommer siffran att växa innan året är slut, säger Jim Hofverberg som är Fritidsresors miljökoordinator.

Fritidsresors egna och populäraste familjehotell, BlueVillage, har det senaste året alla miljöcertifierats i enlighet med ISO 14001.
Arrangörens eget charterflygbolag TUIfly Nordic certifierades som världens första charterflygbolag med ISO 14001 redan i september 2009.

- Vi arbetar väldigt aktivt med att minksa klimatpåverkan för vår verksamhet. Hårdare krav för hotellens energiförbrukning än vad EU-blommans kriterier ställer, tuffa krav på flygbolag om minskad bränsleförbrukning, omfattande miljöutbildningar internt och krav på minskad energiförbrukning och därmed minskat CO2-utsläpp för kontor och butiker är bara några sätt, säger Jim Hofverberg.

ISO 14001-certifieringen innebär att hotell och flygbolag systematisk och kontrollerbart arbetar med miljöfrågor och har årliga krav på minskad klimatpåverkan.

Fritidsresor lanserar nu en ny symbol som ska göra det lättare för kunder att välja miljövänligare boende.

- Symbolen är ingen certifiering eller kvalitetsstämpel i sig. Den guidar endast till hotell och flygbolag som kan uppvisa ett giltigt miljöcertifikat eller märkning enligt de internationellt sett bäst kontrollerade organisationerna.

Miljösymbolen finns vid hotell i katalogen och på webben och gör det enklare att hitta hotell som kontrollerat arbetar för mindre klimatpåverkan.
www.fritidsresor.se/resor/miljocertifieradehotell/

Hotell med någon av dessa miljöcertifieringar eller märkningar får Fritidsresors nya miljösymbol:
· ISO 14001 www.iso.org/iso/iso_14000_essentials
· EMAS ec.europa.eu/environment/emas/index_en.htm
· EU-blomman ec.europa.eu/environment/ecolabel/
· Green Leaf www.greenleafthai.org/en/index.php
· Green Globe www.greenglobe.org
· Green Seal www.greenseal.org/
Källa: Fritidsresor

Senaste nyheter