Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

5 snabba till Klara Zimmergren om scampi

https://www.klimatsmart.se/images/news/naturskyddsforeningen158x110cv.gif

Hon är en stor djurvän, sjukt rolig och har lånat ut sin röst i vår animerade kortfilm Anti Scampi. Klara Zimmergren tycker att jätteräkan är en seg, grå, smaklös, slemgrej som det är skönt att få slippa. Jenina Dahlberg från Naturskyddsföreningen har intervjuat. Hej Klara, du har lånat ut din röst i vår animerade kortfilm Anti Scampi. Har filmen påverkat dig på något sätt: Absolut. Jag är nära att sluta äta skaldjur och fisk helt. Det hade jag i mig redan innan, men nu funderar jag verkligen på det. Det är skojigt med ett nytt förbud! Hur skulle du beskriva jätteräkan: Seg, grå, smaklös slemgrej. Den är verkligen svår att få smak på! Jag har försökt grilla tigerräkor förut men jag förstod aldrig grejen, det är ju inte särskilt gott. Inte nog med att du tackar nej till jätteräkor, du äter inte kött sedan tjugo år. Har du ett stort miljöengagemang: Egentligen är jag mer engagerad i djurrättsfrågor. Anledningen till att jag är vegetarian är för att jag tycker synd om djuren. Men jag tycker att man ska prata om de här frågorna i ett större perspektiv och applicera det även på människan. Vad vi får göra och inte göra mot varandra. Man får inte vara en barbar längre. Man måste vara modern. Är det inte jobbigt att försöka välja rätt hela tiden: Nej, det är skönt att välja rätt. Det får en att må bättre och gör att man tar fler bra beslut. Jag tycker att folk ska tänka på sig själva och därför försöka välja rätt. Det handlar inte om skuld, utan om att bra beslut i förlängningen kan göra oss till bättre människor. Det är skönt att göra rätt – det är inte skönt att göra fel och tänka ”Åh nej, nu har jag varit på Mc Donalds igen”. Du är en stor djurvän, vilket är ditt favoritdjur nummer ett: Om jag inte ska säga hund, som jag har själv och som jag alltid vill ha, så säger jag kamel. Jag fick träffa kameler på Djursjukhuset och de var väldigt keliga och rara djur. Inget jag själv skulle vilja ha, men det var roligt att de var så intresserade av människor. Djur är ju inte så intresserade av människor, även om vi ofta vill tro det. Klara Zimmergren är känd från teveprogram som Mia & Klara och Djursjukhuset. I januari får vi se henne i teverutan igen, och hon ger oss en ledtråd: det kommer att ha med djur att göra.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

5 snabba till Klara Zimmergren om scampi

2011-08-25
Hon är en stor djurvän, sjukt rolig och har lånat ut sin röst i vår animerade kortfilm Anti Scampi. Klara Zimmergren tycker att jätteräkan är en seg, grå, smaklös, slemgrej som det är skönt att få slippa. Jenina Dahlberg från Naturskyddsföreningen har intervjuat.

Hej Klara, du har lånat ut din röst i vår animerade kortfilm Anti Scampi. Har filmen påverkat dig på något sätt:
Absolut. Jag är nära att sluta äta skaldjur och fisk helt. Det hade jag i mig redan innan, men nu funderar jag verkligen på det. Det är skojigt med ett nytt förbud!

Hur skulle du beskriva jätteräkan:
Seg, grå, smaklös slemgrej. Den är verkligen svår att få smak på! Jag har försökt grilla tigerräkor förut men jag förstod aldrig grejen, det är ju inte särskilt gott.

Inte nog med att du tackar nej till jätteräkor, du äter inte kött sedan tjugo år. Har du ett stort miljöengagemang:
Egentligen är jag mer engagerad i djurrättsfrågor. Anledningen till att jag är vegetarian är för att jag tycker synd om djuren. Men jag tycker att man ska prata om de här frågorna i ett större perspektiv och applicera det även på människan. Vad vi får göra och inte göra mot varandra. Man får inte vara en barbar längre. Man måste vara modern.

Är det inte jobbigt att försöka välja rätt hela tiden:
Nej, det är skönt att välja rätt. Det får en att må bättre och gör att man tar fler bra beslut. Jag tycker att folk ska tänka på sig själva och därför försöka välja rätt. Det handlar inte om skuld, utan om att bra beslut i förlängningen kan göra oss till bättre människor. Det är skönt att göra rätt – det är inte skönt att göra fel och tänka ”Åh nej, nu har jag varit på Mc Donalds igen”.

Du är en stor djurvän, vilket är ditt favoritdjur nummer ett:
Om jag inte ska säga hund, som jag har själv och som jag alltid vill ha, så säger jag kamel. Jag fick träffa kameler på Djursjukhuset och de var väldigt keliga och rara djur. Inget jag själv skulle vilja ha, men det var roligt att de var så intresserade av människor. Djur är ju inte så intresserade av människor, även om vi ofta vill tro det.

Klara Zimmergren är känd från teveprogram som Mia & Klara och Djursjukhuset. I januari får vi se henne i teverutan igen, och hon ger oss en ledtråd: det kommer att ha med djur att göra.

Senaste nyheter