Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

5 giftigaste ingredienserna i din deo

https://www.klimatsmart.se/images/news/deo250x179.jpg

Isabelle Hedander på Kurera.se uppmärksammar oss på tvivelaktiga ingredienser i ”vanliga” deoderanter. Så här skriver hon: Ingredienslistan på en deodorant kan vara väldigt lång. Här är de fem gifter som är vanligast förekommande i deodoranter, skriver Naturalnews.com. 1. Aluminium Länkas till bröstcancer, prostatacancer och ökad risk för Alzheimers sjukdom. 2. Parabener Stör vår hormonbalans, vilket kan leda till sådant som för tidig pubertet hos barn och ökad risk för hormonella cancerformer. Kopplas till fosterskador och organ toxicitet. 3. Propylenglycol Ett konserveringsmedel som kan orsaka skador på det centrala nervsystemet, levern och hjärtat. 4. Ftalater Koppas till ökad risk för fosterskador. Kan störa hormonreceptorer och öka risken för cellmutationer. 5. Triclosan Klassad som ett bekämpningsmedel av USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet FDA (Food and Drug Administration) och som en carcinogen, det vill säga ett cancerframkallande ämne, som kan påskynda eller framkalla cancer hos människor och djur. Triclosan är bakteriedödande och har använts flitigt i diskmedel, tvättsvampar, tandkrämer, kläder och många andra produkter som marknadsförts som antibakteriella. Efter larm om risker för resistenta bakterier kommit har många tagit bort triclosan från produkterna men vissa har det kvar.” Vi på c/o Gerd är enormt glada över den fina respons vi får på vår aluminiumfria deodorant.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

5 giftigaste ingredienserna i din deo

2013-02-28
Isabelle Hedander på Kurera.se uppmärksammar oss på tvivelaktiga ingredienser i ”vanliga” deoderanter. Så här skriver hon:

Ingredienslistan på en deodorant kan vara väldigt lång. Här är de fem gifter som är vanligast förekommande i deodoranter, skriver Naturalnews.com.

1. Aluminium
Länkas till bröstcancer, prostatacancer och ökad risk för Alzheimers sjukdom.

2. Parabener
Stör vår hormonbalans, vilket kan leda till sådant som för tidig pubertet hos barn och ökad risk för hormonella cancerformer. Kopplas till fosterskador och organ toxicitet.

3. Propylenglycol
Ett konserveringsmedel som kan orsaka skador på det centrala nervsystemet, levern och hjärtat.

4. Ftalater
Koppas till ökad risk för fosterskador. Kan störa hormonreceptorer och öka risken för cellmutationer.

5. Triclosan
Klassad som ett bekämpningsmedel av USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet FDA (Food and Drug Administration) och som en carcinogen, det vill säga ett cancerframkallande ämne, som kan påskynda eller framkalla cancer hos människor och djur.
Triclosan är bakteriedödande och har använts flitigt i diskmedel, tvättsvampar, tandkrämer, kläder och många andra produkter som marknadsförts som antibakteriella. Efter larm om risker för resistenta bakterier kommit har många tagit bort triclosan från produkterna men vissa har det kvar.”

Vi på c/o Gerd är enormt glada över den fina respons vi får på vår aluminiumfria deodorant.

Här kan ni läsa mer om vår deoderant: shop.careofgerd.com/sv/deodorant
Källa: c/o Gerd

Senaste nyheter