Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

105 567 träd har planterats

https://www.klimatsmart.se/images/news/kaff250x188.jpg

Classic kaffe har avslutat sitt första år som 100% klimatkompenserat varumärke. Under året har Arvid Nordquist bidragit till att 105 567 träd planterats i Nicaragua för att kompensera för de växthusgasutsläpp som produktionen av Classic kaffe medför. Arvid Nordquists träd utgör en tredjedel av hela ytan som planterats i det projekt som företaget är del av i syfte att minska den globala uppvärmningen. - Det känns fantastiskt skönt att vi kunde överträffa vårt mål på 100 000 träd, säger Marknadschef Erica Bertilsson. Vårt mål är nu att ännu fler träd ska planteras och att alla kaffedrickare i Sverige ska veta att varje kopp Arvid Nordquist Classic kaffe innebär att fler träd planteras, som tillägg till själva kaffenjutningen förstås. 2011 valde Classic som första dagligvarumärke i Sverige att fullt ut klimatkompensera för de växthusgasutsläpp som produktionen av Classic kaffe medför. Det gäller hela kaffesortimentet och hela produktionskedjan från odling till butikshylla. Det handlar inte bara om de egna utsläppen från rosteri och transporter utan företaget tar det ett steg längre och kompenserar även för odlingsledet, ett unikt initiativ i svensk dagligvaruhandel. Runt 80 procent av utsläppen ligger just i jordbruksledet i kaffeodlande länder. Trädplanteringsprojektet ligger i St Juan Limay i nordvästra delen av Nicaragua, ett område med många fattiga bönder och begränsade inkomstmöjligheter. Genom klimatkompenseringen kan fattiga jordägare få en inkomst på att plantera träd och på längre sikt ska trädplanteringen även utvecklas till en framväxande skogsindustri. 62 bönder har deltagit i planteringen som sträcker sig över ett område som motsvarar ca 315 fotbollsplaner. De träd som planteras kommer uppta mer än 66 700 ton CO2 vilket motsvarar utsläppen av 13 340 bilar som kör 20 000 km. För mer information, kontakta: Erica Bertilsson, Marknadschef Classic, 08-799 18 80, 0708 761 880, erica.bertilsson@arvidnordquist.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

105 567 träd har planterats

2012-09-19
Classic kaffe har avslutat sitt första år som 100% klimatkompenserat varumärke. Under året har Arvid Nordquist bidragit till att 105 567 träd planterats i Nicaragua för att kompensera för de växthusgasutsläpp som produktionen av Classic kaffe medför. Arvid Nordquists träd utgör en tredjedel av hela ytan som planterats i det projekt som företaget är del av i syfte att minska den globala uppvärmningen.

- Det känns fantastiskt skönt att vi kunde överträffa vårt mål på 100 000 träd, säger Marknadschef Erica Bertilsson. Vårt mål är nu att ännu fler träd ska planteras och att alla kaffedrickare i Sverige ska veta att varje kopp Arvid Nordquist Classic kaffe innebär att fler träd planteras, som tillägg till själva kaffenjutningen förstås.

2011 valde Classic som första dagligvarumärke i Sverige att fullt ut klimatkompensera för de växthusgasutsläpp som produktionen av Classic kaffe medför. Det gäller hela kaffesortimentet och hela produktionskedjan från odling till butikshylla. Det handlar inte bara om de egna utsläppen från rosteri och transporter utan företaget tar det ett steg längre och kompenserar även för odlingsledet, ett unikt initiativ i svensk dagligvaruhandel. Runt 80 procent av utsläppen ligger just i jordbruksledet i kaffeodlande länder.

Trädplanteringsprojektet ligger i St Juan Limay i nordvästra delen av Nicaragua, ett område med många fattiga bönder och begränsade inkomstmöjligheter. Genom klimatkompenseringen kan fattiga jordägare få en inkomst på att plantera träd och på längre sikt ska trädplanteringen även utvecklas till en framväxande skogsindustri. 62 bönder har deltagit i planteringen som sträcker sig över ett område som motsvarar ca 315 fotbollsplaner. De träd som planteras kommer uppta mer än 66 700 ton CO2 vilket motsvarar utsläppen av 13 340 bilar som kör 20 000 km.

För mer information, kontakta:
Erica Bertilsson, Marknadschef Classic, 08-799 18 80, 0708 761 880, erica.bertilsson@arvidnordquist.se.

Senaste nyheter