Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

10 steg för att skapa en miljövänlig arbetsplats

https://www.klimatsmart.se/images/news/snf-arbetsplats250x114.png

Vi behöver alla vara del av omställningen för att bromsa klimatförändringarna och förlusten av den biologiska mångfalden. I Naturskyddsföreningens nya initiativ Hela Sverige ställer om riktas ljuset på hur vi kan arbeta tillsammans för att skapa den förändring som krävs. Sveriges arbetsgivare är en stor och viktig grupp med olika förutsättningar, men de flesta arbetsplatser kan göra mer för att delta i samhällsomställningen. Här listar Naturskyddsföreningen tio åtgärder för arbetsgivare som vill vara en del av lösningen på vår tids största utmaning. Allt fler människor förstår allvaret i situationen och vill engagera sig i den nödvändiga omställningen, men många saknar verktyg och positiva visioner. Det vill Naturskyddsföreningen ändra på. Därför lanserar vi nu initiativet Hela Sverige ställer om som vill ta tillvara det engagemang som finns och samtidigt ge konkreta tips för en mer hållbar framtid. Ett tungt ansvar vilar på våra politiker och andra samhällsaktörer, men alla kan och behöver bidra. – Sveriges arbetsgivare, små som stora, kan göra viktiga insatser för framtiden. Genom att bli en del av lösningen kommer arbetsplatsen dessutom att uppfattas som modern, relevant och ansvarstagande av både medarbetare och konkurrenter. Vi är många och vi blir fler som förstår att vi måste agera. Tillsammans kan vi ställa om Sverige, säger Karin Lexén, generalsekreterare Naturskyddsföreningen. Naturskyddsföreningens 10 tips till arbetsgivare: 1. Vi har en miljöpolicy 2. Vi reser klimatsmart 3. Vi energieffektiviserar och använder miljömärkt el 4. Vi väljer vego och eko 5. Vi väljer miljömärkt och ställer miljökrav 6. Vi sopsorterar 7. Vi ger planetvänliga gåvor 8. Vi gör miljösmarta inköp 9. Vi utbildar personalen i hållbarhet 10. Vi har miljökloka konferenser 11. Bonus: Vi kommunicerar vårt miljöarbete utåt. På så sätt inspirerar vi andra att ta efter. Läs hela Naturskyddsföreningens checklista för arbetsgivare här: https://www.naturskyddsforeningen.se/hela-sverige-staller-om/checklista/arbetsgivare

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

10 steg för att skapa en miljövänlig arbetsplats

2020-03-17
Vi behöver alla vara del av omställningen för att bromsa klimatförändringarna och förlusten av den biologiska mångfalden. I Naturskyddsföreningens nya initiativ Hela Sverige ställer om riktas ljuset på hur vi kan arbeta tillsammans för att skapa den förändring som krävs. Sveriges arbetsgivare är en stor och viktig grupp med olika förutsättningar, men de flesta arbetsplatser kan göra mer för att delta i samhällsomställningen.

Här listar Naturskyddsföreningen tio åtgärder för arbetsgivare som vill vara en del av lösningen på vår tids största utmaning.

Allt fler människor förstår allvaret i situationen och vill engagera sig i den nödvändiga omställningen, men många saknar verktyg och positiva visioner. Det vill Naturskyddsföreningen ändra på. Därför lanserar vi nu initiativet Hela Sverige ställer om som vill ta tillvara det engagemang som finns och samtidigt ge konkreta tips för en mer hållbar framtid. Ett tungt ansvar vilar på våra politiker och andra samhällsaktörer, men alla kan och behöver bidra.

– Sveriges arbetsgivare, små som stora, kan göra viktiga insatser för framtiden. Genom att bli en del av lösningen kommer arbetsplatsen dessutom att uppfattas som modern, relevant och ansvarstagande av både medarbetare och konkurrenter. Vi är många och vi blir fler som förstår att vi måste agera. Tillsammans kan vi ställa om Sverige, säger Karin Lexén, generalsekreterare Naturskyddsföreningen.

Naturskyddsföreningens 10 tips till arbetsgivare:

1. Vi har en miljöpolicy
2. Vi reser klimatsmart
3. Vi energieffektiviserar och använder miljömärkt el
4. Vi väljer vego och eko
5. Vi väljer miljömärkt och ställer miljökrav
6. Vi sopsorterar
7. Vi ger planetvänliga gåvor
8. Vi gör miljösmarta inköp
9. Vi utbildar personalen i hållbarhet
10. Vi har miljökloka konferenser

11. Bonus: Vi kommunicerar vårt miljöarbete utåt. På så sätt inspirerar vi andra att ta efter.

Läs hela Naturskyddsföreningens checklista för arbetsgivare här: https://www.naturskyddsforeningen.se/hela-sverige-staller-om/checklista/arbetsgivare
Foto: Naturskyddsföreningen

Senaste nyheter