Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Strategi för energieffektiva byggnader

https://www.klimatsmart.se/images/news/vvsforetagen250x58.jpg

- VVS Företagen välkomnar regeringens beslut och vi ser positivt på att regeringen äntligen tar denna fråga på allvar, säger Magnus Everitt, miljöexpert på VVS Företagen. Sverige behöver öka energieffektiviteten i redan befintliga byggnader. Regeringen har därför gett Boverket och Energimyndigheten i uppdrag att utarbeta ett förslag till en nationell strategi för att öka energiprestandan genom renoveringar. Hur de nationella målen för energieffektivisering i byggnader ska uppnås, det vill säga att energianvändning per kvadratmeter och år ska minska med 20 procent fram till 2020 och 50 procent till 2050, har fram till nu saknat tydlig strategi från riksdag och regering. - Länge har våra klimatmål varit tomma ord. Det behövs en handlingsplan kopplat till hur vi ska nå dem. Det hoppas vi få nu. Förutom miljöaspekten bidrar energirenovering även till fler arbetstillfällen, vilket är positivt, säger Magnus Everitt, miljöexpert på VVS Företagen. VVS Företagen har tillsammans med andra intressenter tagit fram en rapport med inte mindre än 15 olika förslag för att öka renoveringstakten i befintlig bebyggelse. VVS Företagen har också tillsammans med SBUF och KTH tagit fram boken: Lönsam energieffektivisering, saga eller verklighet? en skrift med beskrivande exempel på åtgärder för hur man energieffektiviserar några typiska hus från byggnadsepoken 1950-75. - Det är nu, när detta byggnadsbestånd är i behov av renovering som vårt fönster står öppet för att också energieffektivisera, säger Magnus Everitt. För mer information, kontakta: Magnus Everitt, miljöexpert VVS Företagen, 08-762 75 26 Karoline Hammar, VVS Företagen, 08-762 75 44.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Strategi för energieffektiva byggnader

2012-11-26
- VVS Företagen välkomnar regeringens beslut och vi ser positivt på att regeringen äntligen tar denna fråga på allvar, säger Magnus Everitt, miljöexpert på VVS Företagen.

Sverige behöver öka energieffektiviteten i redan befintliga byggnader. Regeringen har därför gett Boverket och Energimyndigheten i uppdrag att utarbeta ett förslag till en nationell strategi för att öka energiprestandan genom renoveringar.

Hur de nationella målen för energieffektivisering i byggnader ska uppnås, det vill säga att energianvändning per kvadratmeter och år ska minska med 20 procent fram till 2020 och 50 procent till 2050, har fram till nu saknat tydlig strategi från riksdag och regering.

- Länge har våra klimatmål varit tomma ord. Det behövs en handlingsplan kopplat till hur vi ska nå dem. Det hoppas vi få nu. Förutom miljöaspekten bidrar energirenovering även till fler arbetstillfällen, vilket är positivt, säger Magnus Everitt, miljöexpert på VVS Företagen.

VVS Företagen har tillsammans med andra intressenter tagit fram en rapport med inte mindre än 15 olika förslag för att öka renoveringstakten i befintlig bebyggelse. VVS Företagen har också tillsammans med SBUF och KTH tagit fram boken: Lönsam energieffektivisering, saga eller verklighet? en skrift med beskrivande exempel på åtgärder för hur man energieffektiviserar några typiska hus från byggnadsepoken 1950-75.

- Det är nu, när detta byggnadsbestånd är i behov av renovering som vårt fönster står öppet för att också energieffektivisera, säger Magnus Everitt.

För mer information, kontakta:
Magnus Everitt, miljöexpert VVS Företagen, 08-762 75 26
Karoline Hammar, VVS Företagen, 08-762 75 44.

Senaste nyheter