Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Högsta betyg på miljövänlig blandare

https://www.klimatsmart.se/images/news/krann250x337.jpg

FM Mattssons tvättställsblandare 9000E II stoltserar med klassificeringen A när det gäller energisnålhet. Tack vare smarta funktioner kan blandaren dra ner energi- och vattenförbrukning med upp till 50 procent. I ett klassningssystem för blandare som utvecklats av bland andra Energimyndigheten, hamnar tvättställsblandare 9000E II i klass A, den absolut högsta klassen när det gäller energieffektivitet. Bara genom att byta ut sin gamla kran mot 9000E II kan man sänka sin energianvändning och vattenförbrukning med upp till 50 procent. En av finesserna med 9000E II är att den är utrustad med en Ecostrålsamlare, som begränsar maxflödet i kranen. Effekten är knappt märkbar, ändå sparar man tusentals liter vatten tack vare den funktionen. Det blir heller inte minsta dropp från kranen då den keramiska tätheten inte släpper igenom något spill. En mjukstängning gör att kranen stängs med en aning fördröjning, vilket är skonsamt för rören och ökar livslängden både på dem och blandaren. I och med att blandaren även har kallstart inprogrammerat blir det inget onödigt slöseri på varmvatten. Sätter man på kranen i det vanligaste läget, då den pekar rakt framåt, kommer det bara kallvatten. Man måste aktivt vrida den åt vänster för att få varmvatten. Följden blir att inget varmvatten går till spillo i onödan. Helt enkelt en smart kran för både miljön och plånboken! För mer information, kontakta: Ola Persson, 0250-59 64 10, ola.persson@ostnor.com Paulina Schaber, 08-400 255 19, paulina@perpr.se.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Högsta betyg på miljövänlig blandare

2013-01-31
FM Mattssons tvättställsblandare 9000E II stoltserar med klassificeringen A när det gäller energisnålhet. Tack vare smarta funktioner kan blandaren dra ner energi- och vattenförbrukning med upp till 50 procent.

I ett klassningssystem för blandare som utvecklats av bland andra Energimyndigheten, hamnar tvättställsblandare 9000E II i klass A, den absolut högsta klassen när det gäller energieffektivitet. Bara genom att byta ut sin gamla kran mot 9000E II kan man sänka sin energianvändning och
vattenförbrukning med upp till 50 procent.

En av finesserna med 9000E II är att den är utrustad med en Ecostrålsamlare, som begränsar maxflödet i kranen. Effekten är knappt märkbar, ändå sparar man tusentals liter vatten tack vare den funktionen. Det blir heller inte minsta dropp från kranen då den keramiska tätheten inte släpper igenom något spill. En mjukstängning gör att kranen stängs med en aning fördröjning, vilket är skonsamt för rören och ökar livslängden både på dem och blandaren.

I och med att blandaren även har kallstart inprogrammerat blir det inget onödigt slöseri på varmvatten. Sätter man på kranen i det vanligaste läget, då den pekar rakt framåt, kommer det bara kallvatten. Man måste aktivt vrida den åt vänster för att få varmvatten. Följden blir att inget varmvatten går till spillo i onödan.

Helt enkelt en smart kran för både miljön och plånboken!

För mer information, kontakta:
Ola Persson, 0250-59 64 10, ola.persson@ostnor.com
Paulina Schaber, 08-400 255 19, paulina@perpr.se.
Källa: FM Mattson

Senaste nyheter