Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljömärkta och klimatkompenserade förpackningar hos Avisera

https://www.klimatsmart.se/images/news/avisera250x131.jpg

Förpackningsföretaget tar ytterligare steg i sitt hållbarhetsarbete, alla Aviseras bärkassar är nu FSC-märkta. Nu kan deras kunder göra mer hållbara val, utan att det kostar extra. Avisera har sedan länge fokuserat på gröna lösningar och erbjudit förpackningslösningar som uppfyller högt ställda krav på kvalitet och miljö, och de har bland annat ett FSC-certifikat. FSC-certifieringen innebär att bärkassarna och förpackningslösningarna, längs hela kedjan, framställts enligt marknadens mest långtgående sociala och miljömässiga krav för skogsbruk. - Det är nu standard med FSC-certifierat när man beställer bärkassar från Avisera. Det är bra att veta att det inte påverkar priset utan bara medför de positiva fördelarna som FSC-certifierat ger, säger Emilie Lindqvist, marknadsansvarig vid Avisera. Avisera arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan. Sedan 2007 har de valt att frivilligt klimatkompensera företagets totala utsläpp, dessutom genomför de kontinuerligt åtgärder i verksamheten för att utsläppen ska minska. Utöver klimatkompensation så planterar Avisera dessutom ett träd för varje beställning av FSC-certifierade produkter genom ett trädplanteringsprojekt i Nicaragua. - Det är viktig att företag tar ansvar för sin produktion som Avisera gör, det gör det enklare för företag och konsumenter att göra aktiva val som är bra för människor och våra skogar, säger Lina Bergström, verksamhetschef vid Svenska FSC.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljömärkta och klimatkompenserade förpackningar hos Avisera

2014-11-06
Förpackningsföretaget tar ytterligare steg i sitt hållbarhetsarbete, alla Aviseras bärkassar är nu FSC-märkta. Nu kan deras kunder göra mer hållbara val, utan att det kostar extra.

Avisera har sedan länge fokuserat på gröna lösningar och erbjudit förpackningslösningar som uppfyller högt ställda krav på kvalitet och miljö, och de har bland annat ett FSC-certifikat. FSC-certifieringen innebär att bärkassarna och förpackningslösningarna, längs hela kedjan, framställts enligt marknadens mest långtgående sociala och miljömässiga krav för skogsbruk.

- Det är nu standard med FSC-certifierat när man beställer bärkassar från Avisera. Det är bra att veta att det inte påverkar priset utan bara medför de positiva fördelarna som FSC-certifierat ger, säger Emilie Lindqvist, marknadsansvarig vid Avisera.

Avisera arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan. Sedan 2007 har de valt att frivilligt klimatkompensera företagets totala utsläpp, dessutom genomför de kontinuerligt åtgärder i verksamheten för att utsläppen ska minska. Utöver klimatkompensation så planterar Avisera dessutom ett träd för varje beställning av FSC-certifierade produkter genom ett trädplanteringsprojekt i Nicaragua.

- Det är viktig att företag tar ansvar för sin produktion som Avisera gör, det gör det enklare för företag och konsumenter att göra aktiva val som är bra för människor och våra skogar, säger Lina Bergström, verksamhetschef vid Svenska FSC.
Källa: Avisera

Senaste nyheter