Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Klimathotet i fokus i media igen

https://www.klimatsmart.se/images/news/creaprint-svd-klimatrapport250x483.jpg

FN:s klimatpanel (IPCC) har just lagt fram sin senaste rapport om hur illa det tyvärr ser ut för klimatet på vår gemensamma planet. Det rör sig inte längre om ett avlägset hot. Vi har redan börjat se konsekvenserna av det. Rapporten är sammanställd av 309 forskare från 70 länder som är allvarligt oroade för hur det kommer att gå. De ger oss informationen och underlagen för att vi ska agera. Men den stora frågan är vad vi väljer att göra med informationen? Många av oss rycker kanske på axlarna och tycker att det är våra politiker som ska göra något åt saken. Men fråga dig istället vad du själv kan göra? Ett sätt att reda på detta är att gå in på KlimatSmart.se och testa dig själv vad du idag gör och vad du skulle kunna göra för att minska koldioxidutsläppen. Här finner du bland annat en enkel checklista över vad du kan göra för att spara på koldioxidutsläppen.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Klimathotet i fokus i media igen

2014-04-02
FN:s klimatpanel (IPCC) har just lagt fram sin senaste rapport om hur illa det tyvärr ser ut för klimatet på vår gemensamma planet.

Det rör sig inte längre om ett avlägset hot. Vi har redan börjat se konsekvenserna av det.

Rapporten är sammanställd av 309 forskare från 70 länder som är allvarligt oroade för hur det kommer att gå. De ger oss informationen och underlagen för att vi ska agera. Men den stora frågan är vad vi väljer att göra med informationen?

Många av oss rycker kanske på axlarna och tycker att det är våra politiker som ska göra något åt saken. Men fråga dig istället vad du själv kan göra?

Ett sätt att reda på detta är att gå in på KlimatSmart.se och testa dig själv vad du idag gör och vad du skulle kunna göra för att minska koldioxidutsläppen. Här finner du bland annat en enkel checklista över vad du kan göra för att spara på koldioxidutsläppen.

Gå direkt till checklistan här:
www.klimatsmart.se/nyheter/10-satt-att-minska-din-klimatpaverkan.html

Det är väldigt enkelt att köpa klimatsmarta tryck idag. Det är bara att kontakta mig på telefon 019-611 71 30 eller mejla till jonas.jernberg@creaprint.se.

Jag har jobbat i den grafiska industrins tjänst sedan 1983 och hjälper idag mina kunder med alla typer av trycksaker i samarbete med Europas grönaste tryckeri, italienska STIGE.

Tillgången till alternativa jordklot har visat sig vara begränsade.

/Jonas Jernberg, Creaprint

PS. Visst är det märkligt att det mitt i artikeln ovan finns en annons som ska locka oss till fler koldioxidfrustande flygresor. Antingen har reklamköparna på Air Berlin märklig humor eller så har de inte bättre förstånd.
Källa: Creaprint

Senaste nyheter