Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Arctic Paper nominerade till Svenska Designpriset 2015

https://www.klimatsmart.se/images/news/arctic-paper-nominering250x167.jpg

Arctic Paper är Skandinaviens ledande producent av finpapper för trycksaksproduktion. Vi är övertygade om att närproducerade papper långsiktigt är det smartaste pappersvalet för såväl miljö som plånbok. Munken är ett ledande kvalitetspapper som certifierats av FSC (Forest Stewardship Council), ett miljöpapper som uppfyller mycket höga krav. FSC påverkar utvecklingen i världen genom att främja ett ansvarstagande skogsbruk. Munken vill skydda världens ekologi med samma engagemang. Munken designpapper har länge visat vägen för designers och kreatörer som vill beröra människor. En ambition som för Arctic Paper resulterat i en nominering till Svenska Designpriset 2015. Tillsammans med vår mångåriga byråpartner Grow tävlar vi nu med ett projekt om papperets kraftfulla förmåga att bidra till framgångsrik kommunikation genom att kittla människans sinnen. Genom sina taktila egenskaper har papper en förmåga att skapa starka upplevelser, vilket är anledningen till vår bokserie om människans sinnen: smak, lukt, syn, hörsel och känsel. Här finns även en bok om intuition, vilket ofta kallas för det ”sjätte sinnet”. Alla sex böcker är tryckta på Munken Design Range och är samlade i en box med temat ”Paper is for real”. Som bevis är böckerna fyllda med fakta om allt från strumpdoftande grönmögelost till blindskrift och kärlekshormon i kombination med kreativa trycktekniker (prägling, lack, foliering, doftlack etc.), som adderar fler dimensioner till upplevelsen.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Arctic Paper nominerade till Svenska Designpriset 2015

2015-09-15
Arctic Paper är Skandinaviens ledande producent av finpapper för trycksaksproduktion. Vi är övertygade om att närproducerade papper långsiktigt är det smartaste pappersvalet för såväl miljö som plånbok.

Munken är ett ledande kvalitetspapper som certifierats av FSC (Forest Stewardship Council), ett miljöpapper som uppfyller mycket höga krav.

FSC påverkar utvecklingen i världen genom att främja ett ansvarstagande skogsbruk. Munken vill skydda världens ekologi med samma engagemang.

Munken designpapper har länge visat vägen för designers och kreatörer som vill beröra människor. En ambition som för Arctic Paper resulterat i en nominering till Svenska Designpriset 2015. Tillsammans med vår mångåriga byråpartner Grow tävlar vi nu med ett projekt om papperets kraftfulla förmåga att bidra till framgångsrik kommunikation genom att kittla människans sinnen.

Genom sina taktila egenskaper har papper en förmåga att skapa starka upplevelser, vilket är anledningen till vår bokserie om människans sinnen: smak, lukt, syn, hörsel och känsel. Här finns även en bok om intuition, vilket ofta kallas för det ”sjätte sinnet”.

Alla sex böcker är tryckta på Munken Design Range och är samlade i en box med temat ”Paper is for real”. Som bevis är böckerna fyllda med fakta om allt från strumpdoftande grönmögelost till blindskrift och kärlekshormon i kombination med kreativa trycktekniker (prägling, lack, foliering, doftlack etc.), som adderar fler dimensioner till upplevelsen.
Källa: Arctic Paper

Senaste nyheter