Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Spowdi vinner utmärkelse för klimatsmart jordbruksinnovation

https://www.klimatsmart.se/images/news/spowdi-solarpower250x195.jpg

World Economic Forum har utsett Spowdi till Top Innovator i dess Smarter Climate Farmers Challenge. Utmaningen sökte lösningar inom klimatsmart jordbruk som adresserar klimatförändringarnas påverkan på livsmedelsproduktion och försörjning. Spowdi vann med sin Smart Farming-innovation riktad till småskaliga jordbrukare, som producerar över 30% av den globala maten. Systemet är ett kompakt solcellsdrivet bevattningssystem som medför stora besparingar av både vatten och arbetsinsats. - För det första är jag väldigt glad över att det finns en ökad förståelse av behovet av innovation för att uppnå FN:s klimatmål. Att bli utsedd till Top Innovator av World Economic Forum är en validering av Spowdis teknologi och Smart Farming-koncept, som möjliggör för småjordbrukare att odla mer mat med avsevärt mindre vatten samtidigt som det gör verklig skillnad på plats, vilket är att förbättra levebröd, uppnå livsmedelssuveränitet och bidra till ett mer hållbart och motståndskraftigt produktionssystem av livsmedel, säger Henrik Johansson, VD för Spowdi. World Economic Forums UpLink-plattform är dedikerad till att identifiera och främja högkvalitativa och innovativa lösningar för de globala utmaningarna som beskrivs i FN:s klimatmål. Genom att bli utvald till Top Innovator, erkänns Spowdis innovation som en lösning med höga potential och skalbarhet, samt ansluter sig till WEF:s Uplink-nätverk av innovatörer och investerare.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Spowdi vinner utmärkelse för klimatsmart jordbruksinnovation

2023-10-30
World Economic Forum har utsett Spowdi till Top Innovator i dess Smarter Climate Farmers Challenge. Utmaningen sökte lösningar inom klimatsmart jordbruk som adresserar klimatförändringarnas påverkan på livsmedelsproduktion och försörjning. Spowdi vann med sin Smart Farming-innovation riktad till småskaliga jordbrukare, som producerar över 30% av den globala maten. Systemet är ett kompakt solcellsdrivet bevattningssystem som medför stora besparingar av både vatten och arbetsinsats.

- För det första är jag väldigt glad över att det finns en ökad förståelse av behovet av innovation för att uppnå FN:s klimatmål. Att bli utsedd till Top Innovator av World Economic Forum är en validering av Spowdis teknologi och Smart Farming-koncept, som möjliggör för småjordbrukare att odla mer mat med avsevärt mindre vatten samtidigt som det gör verklig skillnad på plats, vilket är att förbättra levebröd, uppnå livsmedelssuveränitet och bidra till ett mer hållbart och motståndskraftigt produktionssystem av livsmedel, säger Henrik Johansson, VD för Spowdi.

World Economic Forums UpLink-plattform är dedikerad till att identifiera och främja högkvalitativa och innovativa lösningar för de globala utmaningarna som beskrivs i FN:s klimatmål. Genom att bli utvald till Top Innovator, erkänns Spowdis innovation som en lösning med höga potential och skalbarhet, samt ansluter sig till WEF:s Uplink-nätverk av innovatörer och investerare.
Källa: Spowdi

Senaste nyheter