Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Läs om elbilar i nya numret av Camino

https://www.klimatsmart.se/images/news/caminonummer199x250.jpg

I det nya numret av Camino dyker vi ner i elträsket och undersöker möjligheterna kring försörjning av framtidens elbilar, varför elbilen försvann under många år och hur vi kan lagra och skapa mer el. Den stora frågan är hur vi kan hitta sätt att ta fram grön el och lagra den, och här har forskare många förslag. – Man skulle kunna koppla upp elbilarna på nätet så att bilarna laddas när det finns stor tillgång till el och urladdas när det finns lite tillgång, föreslår Lina Bertling, professor i hållbara elsystem på Chalmers i Göteborg till Camino. Dessutom – en civil olydnadsaktivist och en pensionerad professor om att individuell godhet egentligen inte bör premieras, hur gröna turistresenärer kan ta sig fram i en närstående framtid – med luftskepp, hotellkapslar och gröna superyachter samt Stockholms nya miljöteknikutställning på ett tak i Hornstull precis före öppningen. Per Holknekt berättar varför Odd Molly inte skyltar med sitt hållbarhetsarbete och varför inte ekologiska regnkläder för barn fungerar som säljnish. Och designförfattaren John Thackaras sverigebesök på Ängsbacka kursgård slutade med ett snack om designernas framtidsroll i att lösa globala problem. Läs mer i Camino samt på Caminomagasin.se. Camino finns att köpa på Pressbyråer runt om i hela landet. Vill du ha ett recensionsexemplar hör av dig till Johanna. För mer information, kontakta: Johanna Stål, Chefredaktör, 070-40 86 936, johanna@caminomagasin.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Läs om elbilar i nya numret av Camino

2011-09-28
I det nya numret av Camino dyker vi ner i elträsket och undersöker möjligheterna kring försörjning av framtidens elbilar, varför elbilen försvann under många år och hur vi kan lagra och skapa mer el. Den stora frågan är hur vi kan hitta sätt att ta fram grön el och lagra den, och här har forskare många förslag.
– Man skulle kunna koppla upp elbilarna på nätet så att bilarna laddas när det finns stor tillgång till el och urladdas när det finns lite tillgång, föreslår Lina Bertling, professor i hållbara elsystem på Chalmers i Göteborg till Camino.

Dessutom – en civil olydnadsaktivist och en pensionerad professor om att individuell godhet egentligen inte bör premieras, hur gröna turistresenärer kan ta sig fram i en närstående framtid – med luftskepp, hotellkapslar och gröna superyachter samt Stockholms nya miljöteknikutställning på ett tak i Hornstull precis före öppningen.

Per Holknekt berättar varför Odd Molly inte skyltar med sitt hållbarhetsarbete och varför inte ekologiska regnkläder för barn fungerar som säljnish. Och designförfattaren John Thackaras sverigebesök på Ängsbacka kursgård slutade med ett snack om designernas framtidsroll i att lösa globala problem.

Läs mer i Camino samt på Caminomagasin.se. Camino finns att köpa på Pressbyråer runt om i hela landet. Vill du ha ett recensionsexemplar hör av dig till Johanna.

För mer information, kontakta:
Johanna Stål, Chefredaktör, 070-40 86 936, johanna@caminomagasin.se.
Källor:

Senaste nyheter