Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Intryck från Camino Live i Stockholm

https://www.klimatsmart.se/images/news/caminolivelindell250x375.jpg

Den 6:e oktober firade jag min födelsedag med bl.a. att besöka Camino Live i Stockholm. För er som inte känner till Camino, så är det en riktigt bra och inspirerande tidning om hållbar livsstil som vi själva prenumererar på. Camino Live är helt enkelt tidningen Camino som pratshow, dvs. med intervjuer och samtal med intressanta personer om intressanta ämnen. Tillställningen hölls i miljöteknikutställningen 100Hus lokaler på Hornstull i Stockholm och 100Hus var också en av talarna. 100Hus är ett riktigt spännande projekt, som på ett unikt sätt samlar och aktiverar lokala krafter för att genomföra kulturella, sociala och miljöinriktade satsningar för olika stadsdelar. 100Hus startade på Hornstull i Stockholm och finns idag även i Rinkeby, Gamla Stan, Tumba och Hultsfred. Projektansvarig och ordförande Marie Fredriksson berättade om både projektet och den miljöteknikutställning som vi befann oss mitt i. Ett helt fantastiskt gräsrotsprojekt! Dessutom gästades Camino Live av familjen Lindell, som genom ett halvår har deltagit i One Tonne Life projektet och nu åter är hemma i sin egen 70-tals villa. Även om projektet är avslutat (eller åtminstone tar en paus), så fortsätter familjen Lindell på egen hand att utforska hur man lever klimatsmart som en helt vanlig familj, precis som Ekosvensson. Vi hoppas kunna träffa familjen senare för att kunna byta erfarenheter och inspirera varandra ännu mera. Jens Ljunggren Ekosvensson.se Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Intryck från Camino Live i Stockholm

2011-10-19
Klimatsmarta familjen Lindell på Camino Live
Den 6:e oktober firade jag min födelsedag med bl.a. att besöka Camino Live i Stockholm. För er som inte känner till Camino, så är det en riktigt bra och inspirerande tidning om hållbar livsstil som vi själva prenumererar på. Camino Live är helt enkelt tidningen Camino som pratshow, dvs. med intervjuer och samtal med intressanta personer om intressanta ämnen.

Tillställningen hölls i miljöteknikutställningen 100Hus lokaler på Hornstull i Stockholm och 100Hus var också en av talarna. 100Hus är ett riktigt spännande projekt, som på ett unikt sätt samlar och aktiverar lokala krafter för att genomföra kulturella, sociala och miljöinriktade satsningar för olika stadsdelar. 100Hus startade på Hornstull i Stockholm och finns idag även i Rinkeby, Gamla Stan, Tumba och Hultsfred. Projektansvarig och ordförande Marie Fredriksson berättade om både projektet och den miljöteknikutställning som vi befann oss mitt i. Ett helt fantastiskt gräsrotsprojekt!

Dessutom gästades Camino Live av familjen Lindell, som genom ett halvår har deltagit i One Tonne Life projektet och nu åter är hemma i sin egen 70-tals villa. Även om projektet är avslutat (eller åtminstone tar en paus), så fortsätter familjen Lindell på egen hand att utforska hur man lever klimatsmart som en helt vanlig familj, precis som Ekosvensson. Vi hoppas kunna träffa familjen senare för att kunna byta erfarenheter och inspirera varandra ännu mera.

Jens Ljunggren
Ekosvensson.se

Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

Senaste nyheter