Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Hela Stampen-gruppen miljöcertifierat

https://www.klimatsmart.se/images/news/stampengruppen241x51.gif

Alla verksamheter inom mediekoncernen Stampen-gruppen är nu miljöcertifierade enligt ISO 14001. 2008 tog Stampens styrelse beslutet att hela koncernen skulle miljöcertifieras. Ett omfattande miljöarbete har pågått i nästan tre år och i och med att affärsområdet Promedia med bl.a Nerikes Allehanda och Vestmanlands Läns Tidning nu fått sitt certifikat är processen genomförd och klar. Promedia är också den del av Stampen-gruppen som har den längsta erfarenheten av miljöarbete. Redan år 2000 certifierades Norrtelje Tidning som ingår i Promedia och tidningen har sedan dess drivit ett mycket aktivt miljöarbete där man fokuserat mycket på verksamhetens klimatutsläpp. Norrtelje Tidning var först ut av Sveriges medieföretag att bli klimatneutrala. – För Stampen-gruppen är det naturligt att göra vad vi kan för att successivt minska vår miljöbelastning. Vi gör det för att våra kunder och medarbetare förväntar sig det av oss, men framför allt gör vi det för att det är rätt. Ska våra medier granska andra företag och myndigheter måste vi själva tåla att bli granskade, säger Gunnar Springfeldt, utvecklingschef och miljöansvarig i Stampen-gruppen. – Jag tror att vi är den enda mediekoncernen som har valt att certifiera hela verksamheten. Vi är dock inte det enda medieföretaget som arbetar med miljöfrågor, vilket är glädjande. Att vi nu får vårt efterlängtade certifikat innebär inte att vi kan luta oss tillbaka och vara nöjda med vår insats. Tvärtom, det kommer att ställa ännu högre krav på ambitionsnivå och framtida mål, avslutar Gunnar Springfeldt. Stampen-gruppens publicistiska verksamheter har nu samma miljöledningssystem där de övergripande målen sätts inom områdena transporter, energianvändning och avfallshantering. Nästa steg är att ytterligare harmonisera gemensamma miljömål. För mer information, kontakta: Gunnar Springfeldt, utvecklingschef och miljöansvarig Stampen AB, 0705–62 42 79.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Hela Stampen-gruppen miljöcertifierat

2011-09-27
Alla verksamheter inom mediekoncernen Stampen-gruppen är nu miljöcertifierade enligt ISO 14001. 2008 tog Stampens styrelse beslutet att hela koncernen skulle miljöcertifieras. Ett omfattande miljöarbete har pågått i nästan tre år och i och med att affärsområdet Promedia med bl.a Nerikes Allehanda och Vestmanlands Läns Tidning nu fått sitt certifikat är processen genomförd och klar.

Promedia är också den del av Stampen-gruppen som har den längsta erfarenheten av miljöarbete. Redan år 2000 certifierades Norrtelje Tidning som ingår i Promedia och tidningen har sedan dess drivit ett mycket aktivt miljöarbete där man fokuserat mycket på verksamhetens klimatutsläpp. Norrtelje Tidning var först ut av Sveriges medieföretag att bli klimatneutrala.

– För Stampen-gruppen är det naturligt att göra vad vi kan för att successivt minska vår miljöbelastning. Vi gör det för att våra kunder och medarbetare förväntar sig det av oss, men framför allt gör vi det för att det är rätt. Ska våra medier granska andra företag och myndigheter måste vi själva tåla att bli granskade, säger Gunnar Springfeldt, utvecklingschef och miljöansvarig i Stampen-gruppen.

– Jag tror att vi är den enda mediekoncernen som har valt att certifiera hela verksamheten. Vi är dock inte det enda medieföretaget som arbetar med miljöfrågor, vilket är glädjande. Att vi nu får vårt efterlängtade certifikat innebär inte att vi kan luta oss tillbaka och vara nöjda med vår insats. Tvärtom, det kommer att ställa ännu högre krav på ambitionsnivå och framtida mål, avslutar Gunnar Springfeldt.

Stampen-gruppens publicistiska verksamheter har nu samma miljöledningssystem där de övergripande målen sätts inom områdena transporter, energianvändning och avfallshantering. Nästa steg är att ytterligare harmonisera gemensamma miljömål.

För mer information, kontakta:
Gunnar Springfeldt, utvecklingschef och miljöansvarig Stampen AB, 0705–62 42 79.

Senaste nyheter