Produkter
Nyheter
Video
NYHETSBREV
Kategorier
Alla
Allmänt
Bilar & Fordon
Ekonomi
Energi
Hem & Trädgård
Hotell & Resor
Industri & Teknik
It & Media
Kläder & Mode
Mat & Dryck
Restaurang & Nöjen
Shopping
Sport & Fritid
Transport
Utbildning & kurser
Restaurang & Nöjen
Produkter
Nyheter
Tipsa oss
Redaktör:
Jens Ljunggren
Tweeta
Prenumerera på våra nyheter
SENASTE
MEST LÄSTA
2020-11-25
Två av tre vill att kommunen köper ekologisk mat
Kommunerna bör ställa krav på att livsmedel som köps in till skolor, förskolor och äldreboenden är ekologiska och ta ansvar för att driva utvecklingen av ekologiska varor. Det anser två av tre svenskar enligt en Sifoundersökning som beställts av…
2020-10-28
Svenska kor får alger i fodret för att minska klimatpåverkan
Lantmännen undersöker om rödalger - som har en metanreducerande effekt - kan tillsättas i foder till mjölkkor. På Lantmännens försöksgård Nötcenter Viken genomförs just nu försök för att ta reda på om det går att tillsätta rödalger i nötfoder och…
2020-10-02
WWF lanserar Vegoguiden för hållbara gröna val
För att göra det enklare för konsumenterna att göra bättre vegoval lanserar nu WWF Vegoguiden. Syftet är att visa vilka växtbaserade varor som har lägst påverkan på bland annat klimatet och den biologiska mångfalden. Grönt ljus får de grova…
2020-09-17
Vallens miljöskola i Sundsvall vann KRAVs hållbarhetspris
Vallens miljöskola i Sundsvall har utsetts till vinnare av KRAVs pris Årets hållbara offentliga restaurang. Vinnaren korades på tisdagens White Guide Junior-gala, som i år hölls digitalt. Juryns vinnarmotivering löd: ”För att ni vägrar att göra…
2020-08-28
Göra gott – kokbok för unga miljöhjältar
Göra gott – kokbok för unga miljöhjältar är skriven av den välkända klimatforskaren Victoria Voss och den prisbelönta matkreatören Malin Landqvist. Bokens förord är skrivet av professor Johan Rockström och han slår fast att: ”Fixar vi maten så fixar…
2020-03-05
Svenska matproducenter ser ökad andel ekologisk mat
Företag som har en stor andel ekologiska produkter i sitt sortiment har en mer positiv syn på försäljningsutvecklingen än företag med en mindre andel eko i sortimentet. Det visar en ny Sifo-undersökning bland företag som har ekologiska produkter i…
2020-02-28
Nygammal ärta kan bli framtidens klimatsmarta mat
I hela Västra Götalandsregionen pågår ett arbete med att se över klimatavtrycket från de måltider som serveras. Ett exempel från arbetet finns på Naturbruksskolan Sötåsen i Töreboda, där man ständigt tittar på hur menyerna kan bli så klimatsmarta…
2020-02-12
Klädbytardagen 28 mars - ett sätt att ta hand om planeten
På senaste Klädbytardagen bytte 58 000 plagg ägare, nytt rekord! Vi blir allt mer medvetna om hur vårt sätt att leva påverkar klimatet. Slit-och-släng tillhör det förgångna. Framtidens mode handlar istället om Slow fashion - kvalitet framför…
2020-01-23
Forskare testar klimatsmart blomkålsglass och insektspaj
Är vi redo för nya råvaror – det vill forskare ta reda på. Örebrostudenter har fått prova glass gjord på blomkål och paj med insektsmjöl. Studenter i Frankrike, Spanien och Finland har redan gjort samma smaktest. De första reaktionerna var blandade…
2019-12-11
Region Blekinge först med 50 procent ekologisk mat
Region Blekinge är den första regionen i Sverige som har blivit KRAV-certifierad på nivå två. Det betyder att Blekingesjukhusets kök och restauranger nu serverar mat lagad från minst 50 procent godkända livsmedel enligt KRAVs regler. – Det känns…
2023-10-30
Spowdi vinner utmärkelse för klimatsmart jordbruksinnovation
World Economic Forum har utsett Spowdi till Top Innovator i dess Smarter Climate Farmers Challenge.…
Nyare nyheter
Äldre nyheter