Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Bliwtvål får Svanenmärkning

https://www.klimatsmart.se/images/news/Bliw160x197.jpg

Bliws välkända bubbla relanseras nu med ny design och nya dofter – i samband med det blir tvålen också Svanenmärkt. - Nya Bliwbubblan gör sig bättre än någonsin på handfatet. Extra glad är jag över att den är miljömärkt med Svanen, säger Jenny Nilsson, International Marketing Manager på Cederroth. Bliwbubblan är den första parfymerade tvålen från en större producent som blir Svanenmärkt. Några av de viktigaste kraven för att klara Svanenmärkningen är: - Minskar utsläpp av miljö- och hälsoskadliga ämnen. - Främjar ämnen som lätt bryts ned i naturen. - Ger säkrare och kvalitetstestade produkter. - Minskar miljöbelastning från förpackninga. - Svanenmärkningen är en garanti för att produkten är så lite miljöbelastande som möjligt. Det är roligt att en internationell aktör som Cederroth satsar på att miljömärka sina produkter, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef, Miljömärkningen Svanen. - Kombinationen god doft, modern design, hög kvalitet och Svanenmärkning gör Bliwbubblan unik, säger Jenny Nilsson på Cederroth. Den nya Bliwbubblan kommer i fyra olika dofter, skogsviol, vildros, lindblomma och luktärt. Samtliga är Svanenmärkta. Bliw är ett svenskt tvålmärke som tillverkas i Falun. Den nya tvålen har funnits i butik sedan 5:e maj.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Bliwtvål får Svanenmärkning

2009-05-13
Bliws välkända bubbla relanseras nu med ny design och nya dofter – i samband med det blir tvålen också Svanenmärkt.

- Nya Bliwbubblan gör sig bättre än någonsin på handfatet. Extra glad är jag över att den är miljömärkt med Svanen, säger Jenny Nilsson, International Marketing Manager på Cederroth.

Bliwbubblan är den första parfymerade tvålen från en större producent som blir Svanenmärkt.

Några av de viktigaste kraven för att klara Svanenmärkningen är:

- Minskar utsläpp av miljö- och hälsoskadliga ämnen.
- Främjar ämnen som lätt bryts ned i naturen.
- Ger säkrare och kvalitetstestade produkter.
- Minskar miljöbelastning från förpackninga.

- Svanenmärkningen är en garanti för att produkten är så lite miljöbelastande som möjligt. Det är roligt att en internationell aktör som Cederroth satsar på att miljömärka sina produkter, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef, Miljömärkningen Svanen.

- Kombinationen god doft, modern design, hög kvalitet och Svanenmärkning gör Bliwbubblan unik, säger Jenny Nilsson på Cederroth.

Den nya Bliwbubblan kommer i fyra olika dofter, skogsviol, vildros, lindblomma och luktärt. Samtliga är Svanenmärkta. Bliw är ett svenskt tvålmärke som tillverkas i Falun. Den nya tvålen har funnits i butik sedan 5:e maj.
Källor:

Senaste nyheter