Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nu finns klimatkompenserat papper

https://www.klimatsmart.se/images/news/uwab224x120e.gif

Map Sverige, som är Sveriges största pappersgrossist, har tecknat avtal med U&W [you&we] för att kunna erbjuda kunder klimatkompensation. Map Sverige kan därmed ge tryckerier och detaljhandel möjlighet att klimatkompensera sina pappersinköp. Det inleder en process som gör att klimatbelastningen från kopieringspapper och trycksaker, t.ex. böcker och kataloger, minskar. Allt fler företag inkluderar förbrukningen av papper, när de beräknar sina utsläpp av växthusgaser. Det gör att tryckerier och detaljister som säljer papper kan räkna med att deras kunder i allt större utsträckning kommer att ställa krav på att pappers­produkter ska ha låg klimatpåverkan. Att sälja klimatkompenserat papper blir alltså en konkurrensfördel. “– När vi började erbjuda våra kunder denna service hade vi ingen aning om vilket stort intresse vi skulle möta”, säger Christina Nordfeldt, som är miljöansvarig hos Map Sverige. “Nu har också våra bolag i de övriga nordiska länderna hoppat på tåget.” U&W [you&we] erbjuder Maps tryckerikunder och återförsäljare att ytterligare höja sin konkurrensstyrka genom att mäta upp deras egen klimatpåverkan och därefter klimatkompensera den. Klimatkompensationen görs i form av trädplantering i Moçambique, som är ett av Afrikas fattigaste länder. Träden planteras i samarbete med småbönder i form av skogsjordbruk enligt Plan Vivo kontrollsystem. Trädplanteringen förbättrar den lokala miljön i odlingsområden som är kraftigt degraderade och träden ger bönderna en förbättrad levnadsstandard, socialt och ekonomiskt. “– Vi kan medverka till att höja konkurrenskraften hos Maps kunder ytterligare genom att hjälpa dem att beräkna sin egen klimatpåverkan och föreslå åtgärder för att minska utsläppen”, säger Mårten Lind, projektledare hos U&W [you&we]. Att klimatkompensera genom trädplantering innebär att träden binder koldioxid under sin livstid. Tillväxten av träden kontrolleras regelbundet för att den mängd koldioxid som avtalats har lagrats i trädens biomassa. Men den viktigaste effekten kommer som en bonus, nämligen att skogsskövlingen i området minskar eller hejdas helt och hållet. Till nytta för klimatet, för biologiska mångfalden och för oss alla på planeten jorden. För ytterligare information: Mårten Lind, U&W [you&we], 073-182 23 70, marten.lind@uwab.se. Christina Nordfeldt, Map Sverige AB, 070-586 81 36, christina.nordfeldt@mapsverige.se U&W [you&we] är ett konsultföretag som anser att ett gott ekonomiskt resultat och en ansvarfull affärsverksamhet går hand i hand. Det gäller bara att hitta fram till hur man gör. U&W [you&we] är ett av de ledande företagen när det gäller att erbjuda klimattjänster och kompensation genom sin tjänst ZeroMission. Vi kallar oss "Catalyst for Good Business". Map Sverige AB ingår i Antalis, som är Europas största grossistkoncern i pappersbranschen. Map Sverige erbjuder papper, förpackningar, emballage, banderollmedia och tryckhjälpmedel till kontorsåterförsäljare, detaljhandel och den grafiska branschen.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nu finns klimatkompenserat papper

2010-03-12
Map Sverige, som är Sveriges största pappersgrossist, har tecknat avtal med U&W [you&we] för att kunna erbjuda kunder klimatkompensation. Map Sverige kan därmed ge tryckerier och detaljhandel möjlighet att klimatkompensera sina pappersinköp. Det inleder en process som gör att klimatbelastningen från kopieringspapper och trycksaker, t.ex. böcker och kataloger, minskar.

Allt fler företag inkluderar förbrukningen av papper, när de beräknar sina utsläpp av växthusgaser. Det gör att tryckerier och detaljister som säljer papper kan räkna med att deras kunder i allt större utsträckning kommer att ställa krav på att pappers­produkter ska ha låg klimatpåverkan. Att sälja klimatkompenserat papper blir alltså en konkurrensfördel.

“– När vi började erbjuda våra kunder denna service hade vi ingen aning om vilket stort intresse vi skulle möta”, säger Christina Nordfeldt, som är miljöansvarig hos Map Sverige. “Nu har också våra bolag i de övriga nordiska länderna hoppat på tåget.”

U&W [you&we] erbjuder Maps tryckerikunder och återförsäljare att ytterligare höja sin konkurrensstyrka genom att mäta upp deras egen klimatpåverkan och därefter klimatkompensera den.

Klimatkompensationen görs i form av trädplantering i Moçambique, som är ett av Afrikas fattigaste länder. Träden planteras i samarbete med småbönder i form av skogsjordbruk enligt Plan Vivo kontrollsystem. Trädplanteringen förbättrar den lokala miljön i odlingsområden som är kraftigt degraderade och träden ger bönderna en förbättrad levnadsstandard, socialt och ekonomiskt.

“– Vi kan medverka till att höja konkurrenskraften hos Maps kunder ytterligare genom att hjälpa dem att beräkna sin egen klimatpåverkan och föreslå åtgärder för att minska utsläppen”, säger Mårten Lind, projektledare hos U&W [you&we].

Att klimatkompensera genom trädplantering innebär att träden binder koldioxid under sin livstid. Tillväxten av träden kontrolleras regelbundet för att den mängd koldioxid som avtalats har lagrats i trädens biomassa. Men den viktigaste effekten kommer som en bonus, nämligen att skogsskövlingen i området minskar eller hejdas helt och hållet. Till nytta för klimatet, för biologiska mångfalden och för oss alla på planeten jorden.

För ytterligare information: Mårten Lind, U&W [you&we], 073-182 23 70, marten.lind@uwab.se.

Christina Nordfeldt, Map Sverige AB, 070-586 81 36, christina.nordfeldt@mapsverige.se

U&W [you&we] är ett konsultföretag som anser att ett gott ekonomiskt resultat och en ansvarfull affärsverksamhet går hand i hand. Det gäller bara att hitta fram till hur man gör. U&W [you&we] är ett av de ledande företagen när det gäller att erbjuda klimattjänster och kompensation genom sin tjänst ZeroMission. Vi kallar oss "Catalyst for Good Business".

Map Sverige AB ingår i Antalis, som är Europas största grossistkoncern i pappersbranschen. Map Sverige erbjuder papper, förpackningar, emballage, banderollmedia och tryckhjälpmedel till kontorsåterförsäljare, detaljhandel och den grafiska branschen.
Källa: U&W AB

Senaste nyheter