Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Dokumenthanteringen koldioxidneutral

https://www.klimatsmart.se/images/news/ricoh100x18pa.gif

Ricoh Europe, ledande inom dokument- och informationshantering och grafiska produktionslösningar praktiserar sitt prisbelönta Sustainability Optimisation Programme på If Stockholm Open 2011, den 15 – 23 oktober. För första gången ska turneringens dokument­processer vara helt koldioxidneutrala – de anställda ska kunna hantera sina uppgifter på ett mer miljö­medvetet sätt och resterande oundvikliga koldioxidutsläpp ska kompenseras genom utsläppskrediter. Ricoh vann nyligen första pris i EFQM Sustainability Good Practice Competition för sitt optimerade och kundfokuserade Sustainability Optimisation Programme, en rådgivningstjänst som hjälper organisationer att införa en koldioxidneutral dokument­hantering i sina processer. På If Stockholm Open ska alla Ricoh-maskiner konfigureras med energieffektiva standardinställningar och de anställda ska påminnas om hur man agerar med ett större miljöansvar, t ex genom att skicka digitala dokument om så är möjligt och skriva ut i svartvitt och dubbelsidigt. I slutet av turneringen ska det kompenseras för resterande, ofrånkomliga koldioxidutsläpp genom utsläppskrediter[1], via projekt för energi­effektivisering som Ricoh har investerat i. Programmet genomförs som en del av ett samarbete mellan Ricoh, If Stockholm Open och ATP. Javier Diez-Aguirre, Director of Corporate Communications på Ricoh Europe säger: ”Miljöansvar är en grundtanke i allt Ricoh gör och vi engagerar oss i att stödja våra samarbetspartners och kunder i deras strävan att minimera sin miljöpåverkan. Genom miljöprogrammet Sustainability Optimisation Programme kan alla inblandade i 2011 års If Stockholm Open känna sig säkra på att de tar sitt ansvar för att skydda miljön.” 2011 lovar Ricoh – platinamedlem i ATP World Tour – att lösningarna som de erbjuder för dokumenthantering vid alla av de 14 ATP-turneringarna som de sponsrar i Europa ska vara koldioxidneutrala, i och med att de inför sitt unika Sustainability Optimisation Programme. Genom noggrann övervakning av enheter och användares beteenden under turneringen 2011 ska Ricoh utveckla fler sätt att minska utsläppen från alla 14 turneringar, inklusive 2012 års If Stockholm Open och därefter. För sjunde året i rad är Ricoh med på listan över de 100 mest hållbara företagen globalt. Ricoh strävar konstant efter att minska sin verksamhets miljöpåverkan och att hjälpa sina kunder att göra detsamma. Ricohs långsiktiga mål är att minska sitt koldioxidavtryck med 87,5% till 2050 jämfört med 2010. Om du vill veta mer om Ricohs miljöprogram, Sustainability Optimisation Programme, besök: www.ricoh-europe.com/reduce2grow För mer information, kontakta: Magnus Christerson, marketing director Ricoh Sverige, 08-734 18 68, magnus.christerson@ricoh.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Dokumenthanteringen koldioxidneutral

2011-10-17
Ricoh Europe, ledande inom dokument- och informationshantering och grafiska produktionslösningar praktiserar sitt prisbelönta Sustainability Optimisation Programme på If Stockholm Open 2011, den 15 – 23 oktober. För första gången ska turneringens dokument­processer vara helt koldioxidneutrala – de anställda ska kunna hantera sina uppgifter på ett mer miljö­medvetet sätt och resterande oundvikliga koldioxidutsläpp ska kompenseras genom utsläppskrediter.

Ricoh vann nyligen första pris i EFQM Sustainability Good Practice Competition för sitt optimerade och kundfokuserade Sustainability Optimisation Programme, en rådgivningstjänst som hjälper organisationer att införa en koldioxidneutral dokument­hantering i sina processer.

På If Stockholm Open ska alla Ricoh-maskiner konfigureras med energieffektiva standardinställningar och de anställda ska påminnas om hur man agerar med ett större miljöansvar, t ex genom att skicka digitala dokument om så är möjligt och skriva ut i svartvitt och dubbelsidigt. I slutet av turneringen ska det kompenseras för resterande, ofrånkomliga koldioxidutsläpp genom utsläppskrediter[1], via projekt för energi­effektivisering som Ricoh har investerat i. Programmet genomförs som en del av ett samarbete mellan Ricoh, If Stockholm Open och ATP.

Javier Diez-Aguirre, Director of Corporate Communications på Ricoh Europe säger: ”Miljöansvar är en grundtanke i allt Ricoh gör och vi engagerar oss i att stödja våra samarbetspartners och kunder i deras strävan att minimera sin miljöpåverkan. Genom miljöprogrammet Sustainability Optimisation Programme kan alla inblandade i 2011 års If Stockholm Open känna sig säkra på att de tar sitt ansvar för att skydda miljön.”

2011 lovar Ricoh – platinamedlem i ATP World Tour – att lösningarna som de erbjuder för dokumenthantering vid alla av de 14 ATP-turneringarna som de sponsrar i Europa ska vara koldioxidneutrala, i och med att de inför sitt unika Sustainability Optimisation Programme. Genom noggrann övervakning av enheter och användares beteenden under turneringen 2011 ska Ricoh utveckla fler sätt att minska utsläppen från alla 14 turneringar, inklusive 2012 års If Stockholm Open och därefter.

För sjunde året i rad är Ricoh med på listan över de 100 mest hållbara företagen globalt. Ricoh strävar konstant efter att minska sin verksamhets miljöpåverkan och att hjälpa sina kunder att göra detsamma. Ricohs långsiktiga mål är att minska sitt koldioxidavtryck med 87,5% till 2050 jämfört med 2010.

Om du vill veta mer om Ricohs miljöprogram, Sustainability Optimisation Programme, besök: www.ricoh-europe.com/reduce2grow

För mer information, kontakta:
Magnus Christerson, marketing director Ricoh Sverige, 08-734 18 68, magnus.christerson@ricoh.se.
Källa: Ricoh

Senaste nyheter