Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

BIC startar återvinningssamarbete

https://www.klimatsmart.se/images/news/bic250x79.jpg

BIC, världsledande varumärke inom kulspetspennor, har startat ett samarbete med TerraCycle®, ett nytänkande återvinningsföretag, i syfte att möjliggöra insamling av förbrukade pennor. Skolor och kontor kan nu samla in sina förbrukade pennor som sedan kommer att återvinnas och åter komma till nytta. Programmet sponsras av BIC och omfattar alla pennor, oavsett om de tillverkats av BIC® eller någon annan tillverkare. Pennorna samlas in och kan återvinnas till nya användbara produkter som t.ex. pennhållare, papperskorgar och vattenkannor. 20 öre per insamlad penna kommer att doneras till en välgörenhetsorganisation som väljs av dem som deltar. Det är lätt att ansluta sig till insamlings- och återvinningsprogrammet som BIC och TerraCycle startat. Varje skola, universitet eller företag som är intresserad av att starta en insamling kan registrera sig gratis på www.terracycle.se och därifrån ladda ner material såsom affischer, broschyrer och förbetalda fraktsedlar. Sedan kan insamlingen av pennor börja. De insamlade pennorna skickas utan kostnad till TerraCycles lager i Göteborg, och återvinns sedan. I ett uttalande om samarbetet säger Henri Nicolau som är chef för BIC i Sverige: ”Våra pennor är välkända över hela världen eftersom de använder minimalt med material men ändå erbjuder hög kvalitet och lång skrivlängd (kulspetspennan BIC® Cristal® väger bara 5,8 gram och skriver minst 2 km). Flera av våra kärnprodukter har erhållit den franska officiella ekologiska märkningen NF Environnement, som garanterar mindre miljöpåverkan. Men BIC nöjer sig inte med detta. Som världsledande på marknaden för kulspetspennor är det vårt ansvar att erbjuda innovativa lösningar för återvinning av våra produkter vid slutet av deras användningstid. Idag finns ingen rutin eller system för förbrukade pennor. Tack vare BIC-TERRACYCLE-programmet kommer pennor nu att återvinnas och få ett nytt liv i andra produkter”. ”TerraCycle tycker det är mycket spännande med den här möjligheten att utöka våra återvinningsprogram i Europa”, säger TerraCycles Europachef Chris Baker. ”Med hjälp och stöd från BIC kan vi ändra det sätt som våra kunder uppfattar avfall och jag tror att svenska konsumenter, kommer att se till att vårt program tas emot positivt och blir en framgång.” För mer information, kontakta: Pernilla Jidbratt, Trade marketing manager BIC, 0703-11 26 57, Pernilla.Jidbratt@bicworld.com. Paula Garrido, Trade marketing manager BIC, 0707-36 98 51, paula.garrido@bicworld.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

BIC startar återvinningssamarbete

2011-09-21
BIC, världsledande varumärke inom kulspetspennor, har startat ett samarbete med TerraCycle®, ett nytänkande återvinningsföretag, i syfte att möjliggöra insamling av förbrukade pennor. Skolor och kontor kan nu samla in sina förbrukade pennor som sedan kommer att återvinnas och åter komma till nytta.

Programmet sponsras av BIC och omfattar alla pennor, oavsett om de tillverkats av BIC® eller någon annan tillverkare. Pennorna samlas in och kan återvinnas till nya användbara produkter som t.ex. pennhållare, papperskorgar och vattenkannor. 20 öre per insamlad penna kommer att doneras till en välgörenhetsorganisation som väljs av dem som deltar.

Det är lätt att ansluta sig till insamlings- och återvinningsprogrammet som BIC och TerraCycle startat. Varje skola, universitet eller företag som är intresserad av att starta en insamling kan registrera sig gratis på www.terracycle.se och därifrån ladda ner material såsom affischer, broschyrer och förbetalda fraktsedlar. Sedan kan insamlingen av pennor börja. De insamlade pennorna skickas utan kostnad till TerraCycles lager i Göteborg, och återvinns sedan.

I ett uttalande om samarbetet säger Henri Nicolau som är chef för BIC i Sverige:
”Våra pennor är välkända över hela världen eftersom de använder minimalt med material men ändå erbjuder hög kvalitet och lång skrivlängd (kulspetspennan BIC® Cristal® väger bara 5,8 gram och skriver minst 2 km). Flera av våra kärnprodukter har erhållit den franska officiella ekologiska märkningen NF Environnement, som garanterar mindre miljöpåverkan. Men BIC nöjer sig inte med detta. Som världsledande på marknaden för kulspetspennor är det vårt ansvar att erbjuda innovativa lösningar för återvinning av våra produkter vid slutet av deras användningstid. Idag finns ingen rutin eller system för förbrukade pennor. Tack vare BIC-TERRACYCLE-programmet kommer pennor nu att återvinnas och få ett nytt liv i andra produkter”.

”TerraCycle tycker det är mycket spännande med den här möjligheten att utöka våra
återvinningsprogram i Europa”, säger TerraCycles Europachef Chris Baker. ”Med hjälp och stöd
från BIC kan vi ändra det sätt som våra kunder uppfattar avfall och jag tror att svenska
konsumenter, kommer att se till att vårt program tas emot positivt och blir en framgång.”

För mer information, kontakta:
Pernilla Jidbratt, Trade marketing manager BIC, 0703-11 26 57, Pernilla.Jidbratt@bicworld.com.
Paula Garrido, Trade marketing manager BIC, 0707-36 98 51, paula.garrido@bicworld.com.

Senaste nyheter