Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Återvunna pennor från pet-flaskor

https://www.klimatsmart.se/images/news/pilotpen250x420.jpg

En klok arbetskamrat till mig undrade om det fanns några miljövänligare pennor. Hon hittade ett företag som sålde återvunna pennor. Företaget som vi tipsar om heter Pilotpen och har ett sortiment av återvunna pennor som heter BEGREEN som är gjorda av plast. Vi har testat pennor som baseras på återvunna pet-flaskor från BEGREEN serien som heter b2p(bottle to pen). Fördelar Fördelen är att pennorna är gjorda av återvunna pet-flaskor och att det dessutom liknar en vattenflaska. Bläcket är påfyllningsbar vilket innebär att man inte behöver köpa sig en ny penna utan fyller på bläcket istället, fiffigt inte sant? Pilotpen lovar att alla BEGREEN pennor är minst 70% återvunna. Jag har testat två olika sorters pennor från b2p serien: medium som består av 94% återvunnet material och fine som består av 89% återvunnet material. Vi tycker Jag tyckte att designen var riktigt rolig speciellt för modellen fine som jag tyckte extra mycket om, fine modellen syns i bild till höger, modellen medium är något smalare och hittas på hemsidan nedan. Att skriva med pennan var extra uppskattat för att det gick enkelt och smidigt. Det jag gillade med båda pennorna var att det fanns någon direkt skillnad mot pennorna från b2p märket eller vanliga ”pennor”. Allt som allt stort gillar vi produkterna från Pilotpents serie BEEGREEN. Köpställen: Svanströms/Office Depot, Staples, Akademibokhandeln och Bokia. Pris: Sätts enskilt i de olika butikerna. Skrivet av Irena Aracic på bloggen En lagom dos grönt.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Återvunna pennor från pet-flaskor

2012-02-17
En klok arbetskamrat till mig undrade om det fanns några miljövänligare pennor. Hon hittade ett företag som sålde återvunna pennor. Företaget som vi tipsar om heter Pilotpen och har ett sortiment av återvunna pennor som heter BEGREEN som är gjorda av plast. Vi har testat pennor som baseras på återvunna pet-flaskor från BEGREEN serien som heter b2p(bottle to pen).
Fördelar

Fördelen är att pennorna är gjorda av återvunna pet-flaskor och att det dessutom liknar en vattenflaska. Bläcket är påfyllningsbar vilket innebär att man inte behöver köpa sig en ny penna utan fyller på bläcket istället, fiffigt inte sant? Pilotpen lovar att alla BEGREEN pennor är minst 70% återvunna. Jag har testat två olika sorters pennor från b2p serien: medium som består av 94% återvunnet material och fine som består av 89% återvunnet material.
Vi tycker

Jag tyckte att designen var riktigt rolig speciellt för modellen fine som jag tyckte extra mycket om, fine modellen syns i bild till höger, modellen medium är något smalare och hittas på hemsidan nedan. Att skriva med pennan var extra uppskattat för att det gick enkelt och smidigt. Det jag gillade med båda pennorna var att det fanns någon direkt skillnad mot pennorna från b2p märket eller vanliga ”pennor”. Allt som allt stort gillar vi produkterna från Pilotpents serie BEEGREEN.

Köpställen: Svanströms/Office Depot, Staples, Akademibokhandeln och Bokia.
Pris: Sätts enskilt i de olika butikerna.

Skrivet av Irena Aracic på bloggen En lagom dos grönt.

Hemsida: www.pilotpen.eu

Senaste nyheter