Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

WWF lanserar dokumentären Our Planet på Netflix

https://www.klimatsmart.se/images/news/wwf-ourplanet250x.jpg

Den 5 april nästa år blir det världspremiär för WWFs och Netflix nya dokumentärserie Our Planet som gjorts i samarbete med Silverback Films. I åtta avsnitt tar Sir David Attenborough med tittaren på en resa för att lära känna naturens underverk på vår vackra men sköra planet. – Our Planet är en fantastisk dokumentärserie med vackra vyer och spännande djurarter. Men den är också något mer. Vi hoppas att serien kan öka förståelsen för att vi är en del av planeten, vårt gemensamma hem, som vi alla har ett ansvar för, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare, Världsnaturfonden WWF. Den prisbelönte brittiske natur- och tv-profilen Sir David Attenborough är berättarrösten som tar med tittaren från Arktis vildmark och djupa hav, till Afrikas vidder och Sydamerikas djungler. Serien är en hisnande resa genom naturens mångfald och underverk – många av dem är idag är hotade av klimatförändringar och minskad biologisk mångfald. Our Planet för samman några av världens främsta filmskapare med djur- och naturexpertis från WWF. Syftet med samarbetet är att bidra till att öka både förståelsen och kunskapen om vår planet och vad vi kan göra för att skydda den. – Jorden håller på att förändras, vår konsumtion och livsstil sätter hård press på naturen och ekosystemen. Det är vi människor som är orsaken, men det är också vi som kan vända utvecklingen. Vi hoppas att serien ska vara en ögonöppnare för en bred målgrupp om vad som sker med jorden och vad vi kan göra åt det, säger Lisbeth Larsson, kommunikationschef på WWF. Tillsammans med serien lanseras även sajten ourplanet.com med interaktivt och fördjupande utbildnings- och faktamaterial för både skolor och privatpersoner. Arbetet med Our Planet har pågått sedan 2015 och har filmats med 4K-teknologi i över 50 länder på alla världens kontinenter. Bakom serien står förutom WWF och Netflix, Silverback Films och regissören Alastair Fothergil som bland annat är skaparen av Planet Earth och Blue Planet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

WWF lanserar dokumentären Our Planet på Netflix

2018-11-13
Den 5 april nästa år blir det världspremiär för WWFs och Netflix nya dokumentärserie Our Planet som gjorts i samarbete med Silverback Films. I åtta avsnitt tar Sir David Attenborough med tittaren på en resa för att lära känna naturens underverk på vår vackra men sköra planet.

– Our Planet är en fantastisk dokumentärserie med vackra vyer och spännande djurarter. Men den är också något mer. Vi hoppas att serien kan öka förståelsen för att vi är en del av planeten, vårt gemensamma hem, som vi alla har ett ansvar för, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare, Världsnaturfonden WWF.

Den prisbelönte brittiske natur- och tv-profilen Sir David Attenborough är berättarrösten som tar med tittaren från Arktis vildmark och djupa hav, till Afrikas vidder och Sydamerikas djungler. Serien är en hisnande resa genom naturens mångfald och underverk – många av dem är idag är hotade av klimatförändringar och minskad biologisk mångfald.

Our Planet för samman några av världens främsta filmskapare med djur- och naturexpertis från WWF. Syftet med samarbetet är att bidra till att öka både förståelsen och kunskapen om vår planet och vad vi kan göra för att skydda den.

– Jorden håller på att förändras, vår konsumtion och livsstil sätter hård press på naturen och ekosystemen. Det är vi människor som är orsaken, men det är också vi som kan vända utvecklingen. Vi hoppas att serien ska vara en ögonöppnare för en bred målgrupp om vad som sker med jorden och vad vi kan göra åt det, säger Lisbeth Larsson, kommunikationschef på WWF.

Tillsammans med serien lanseras även sajten ourplanet.com med interaktivt och fördjupande utbildnings- och faktamaterial för både skolor och privatpersoner.

Arbetet med Our Planet har pågått sedan 2015 och har filmats med 4K-teknologi i över 50 länder på alla världens kontinenter. Bakom serien står förutom WWF och Netflix, Silverback Films och regissören Alastair Fothergil som bland annat är skaparen av Planet Earth och Blue Planet.

Se trailern för Our Planet här: www.youtube.com/watch
Källor: WWF, OurPlanet
Foto: Hugh Pearson, Silverback Films

Senaste nyheter